Oferte Marsa Alam 2024

Marsa Alam, Egipt

Care este topul hotelurilor din statiunea Marsa Alam?

94 rezultate gasite
94 rezultate gasite

Ce poti vizita si face in statiunea Marsa Alam?

Obiective turistice

Regiunea Aswan

Abu Simbel

Regiunea Cairo si imprejurimi

Moscheea din Alabastru

Sfinxul din Giza

Regiunea Luxor

Templele din Karnak

Localitatea Alexandria

Biblioteca din Alexandria

Citadela Qait Bey din Alexandria

Localitatea Alexandria

Gradinile si Palatul Montazah

Localitatea Cairo

Bazarul Khan al Khalili

Muzeul de Egiptologie

Localitatea Cairo

Muzeul National al Egiptului

Localitatea Luxor

Templul lui Hathor

Templul Luxor

Valea Regilor

Localitatea Sharm El Sheikh

Piramidele din Giza

Cum este vremea in Marsa Alam (Marsa Alam) si care sunt temperaturile medii?

Lunile de iarna au temperaturi optime pentru vizitare, din luna mai se considera ca incepe sezonul fierbinte ce dureaza pana in octombrie (cu valori ale temperaturilor ce trec de 30 de grade in perioada de varf, iulie-august). Verile sunt lungi, fierbinti si aride, iar iernile scurte si cu temperaturi confortabile.

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

22°

(feb)

23°

(mar)

25°

(apr)

27°

(mai)

30°

(iun)

32°

(iul)

33°

(aug)

34°

(sep)

32°

(oct)

30°

(nov)

27°

(dec)

24°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

14°

(feb)

14°

(mar)

16°

(apr)

19°

(mai)

23°

(iun)

25°

(iul)

26°

(aug)

27°

(sep)

25°

(oct)

23°

(nov)

19°

(dec)

16°

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

22°

(feb)

21°

(mar)

22°

(apr)

23°

(mai)

25°

(iun)

26°

(iul)

27°

(aug)

28°

(sep)

27°

(oct)

27°

(nov)

25°

(dec)

24°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

7

(feb)

8

(mar)

9

(apr)

10

(mai)

11

(iun)

10

(iul)

10

(aug)

10

(sep)

10

(oct)

10

(nov)

8

(dec)

8

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

0

(feb)

0

(mar)

0

(apr)

0

(mai)

0

(iun)

0

(iul)

0

(aug)

0

(sep)

0

(oct)

0

(nov)

0

(dec)

0

umiditate Umiditate relativa

(ian)

53%

(feb)

51%

(mar)

51%

(apr)

52%

(mai)

51%

(iun)

52%

(iul)

54%

(aug)

52%

(sep)

54%

(oct)

55%

(nov)

56%

(dec)

54%

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de Marsa Alam?

1. International (Marsa Alam, Egipt)

85 km

2. Wedjh (Wedjh, Arabia Saudita)

205 km

3. Aswan International (Aswan, Egipt)

243 km

4. International (Luxor, Egipt)

246 km

5. International (orasul Hurghada, Egipt)

281 km

Care sunt conditiile de intrare in Marsa Alam?

Alte informatii despre Marsa Alam

Marsa Alam a fost un mic sat pescaresc din Egipt situat in partea de vest a Marii Rosii. El se afla langa Tropice unde desertul arabiei se intalneste cu Marea Rosie dandu-i astfel aspectul unui paradis.

Asezare geografica:
Statiunea este situata la 230 km vest de Alexandria, pe coasta Marii Mediterane. Situata intr-un golf natural, protejat de furia marii de barajul natural alcatuit de niste stanci adevarate spargatoare de valuri, statiunea este renumita datorita plajei. Cu o lungime de 7 km este una dintre cele mai frumoase din lume.

Gastronomie:
Bucataria egiptena este caracterizata de feluri precum Ful Medames, Kushari si Molokhia, dar se aseamana si cu mancarurile din estul Mediteranei, precum Kebab si falafel. Painea este un aliment de baza, consumat la toate mesele egiptenilor. Masa clasei muncitoare si a locuitorilor de la sate consta in paine si fasole, foarte putin imbogatite. Painea locala este o turta mai tare, numita Eish Masri sau Eish Baladi. Guvernul egiptean a subventionat painea, pentru ca acesta sa fie accesibila si celor saraci, insa o mare criza a dus in 2008 la cozi lungi in locurile unde se vinde paine subventionata, ocazional izbucnind chiar certuri si batai. Majoritatea egiptenilor afirma ca Ful Medames, sau fasole fava zdrobite, este felul culinar national, spre deosebire de alte tari arabe, in care se foloseste nautul. Se stie ca vechii egipteni consumau foarte multa ceapa si usturoi. Si astazi se consuma usturoi zdrobit, impreuna cu ierburi aromatice, in salata de rosii sau ca umplutura pentru vinete fierte. Usturoi si coriandru fiert se adauga in Mulukhiyya, o supa facuta din frunze verzi, taiate marunt. Kushari este alcatuit din linte bruna, macaroane, orez, naut si un sos de rosii picant. Alte feluri populare includ Kebab si Kofta, de obicei din carne de miel maruntita si pusa pe frigarui. Egiptenii sunt faimosi pentru umplutura de orez picant pentru ardei verde, vinete si rosii, pentru a face Mahshi. Mahshi se mai poate face si in frunze de vita de vie (Mahshi Warraq Enab) sau in foi de varza (Mashshi Koronb). Desi Ramadanul este o perioada de post, atunci egiptenii se concentreaza mai mult pe felurile culinare, deoarece toata familia se reuneste pentru a lua masa, chiar dupa apus. Exista cateva deserturi care se consuma aproape exclusiv in Ramadan, cum ar fi Kanafeh si Atayef. In aceasta luna multi egipteni ofera cate o masa celor saraci, de obicei intr-un cort pe strada, numit Maedat Al Rahman (masa Domnului cel Milostiv).

Viata de noapte:
Odata cu deschiderea aeroportului in 2001 zona a devenit interesanta pentru turisti datorita Marii Rosii. Multi credeau ca va deveni o statiune la fel de faimoasa ca Sharm el Sheik si Hurghada . Aici poti practica scuba diving, sa innoti cu delfinii si diferite mamifere marine, sa te aventurezi in apele adanci ale marii. Alte atractii turistice sunt reprezentate de Minele de Smarald si Templul lui Seti de la Khanais. Aeroporturi In 2001 s-a deschis Aeroportul International Marsa Alam, care este un aeroport mic cu un singur terminal.