Crama De Piatra din Vadu Sapat

Vadu Sapat, numarul 173, Comuna Vadu Sapat

Completeaza data de plecare, numarul de persoane si varstele pentru a verifica preturile si disponibilitatea la hotelul Crama De Piatra.

Detalii cazare

Crama se afla in satul Vadu Sapat, chiar la granita judetelor Prahova si Buzau. Intre cunoscatorii de vinuri si printre prahoveni circula deja denumirea de Boian, brandul vinului facut aici la crama.
Unitatea pune la dispozitia turistilor cazare in camere duble (matrimoniale si twin) si apartamente, restaurant, crama, degustari de vinuri si terasa

Crama dispune de 12 camere duble (matrimoniale si twin), dintre care 10 sunt dormitoare standard, iar alte doua sunt apartamente. Capacitatea maxima de cazare este de 28 de persoane. 

Design-ul interior al unitatii denota mult bun gust, creat intr-o nota moderna, cu lumini ambientale oriunde privesti si cu mult lemn masiv in compozitie.

Locul pe care este amplasata crama exista de mai bine de 100 de ani. Aceasta a fost construita in decursul a trei ani, intre 1909-1912, finalizarea facandu-se de catre mesteri italieni ajunsi in podgoria Dealu Mare, unde au faurit alte doua crame. 
In acest timp, Clinciu Ion, edil de Bran, a ajuns in zona si s-a casatorit cu o fata de boier din zona. La nunta au primit ca zestre 20 de hectare de vita de vie, lucru care l-a indemnat pe Clinciu Ion sa construiasca o crama, folosind ca materie prima piatra. 
La intrarea in beci poate fi observat si astazi blazonul inscriptionat in piatra, cu initialele C. I si anul 1912.
Din perioada interbelica pana in anul 1995, unitatea viticola a fost administrata de Cramele Prahova. Dupa 1995 a urmat o perioada de 23 de ani de pauza, timp in care degradarea si-a spus cuvantul in ceea ce priveste cladirile de pe terenul Cramei.

In 2018 au inceput lucrari de reabilitare a cladirilor. Bunul mers al lucrurilor au generat lansarea, in 2018, a primelor vinuri marca Crama de Piatra. 'Cantitatile de vin sunt mici, dar corecte' este sloganul. Suprafata viticol este de 6 hectare, iar anual sunt imbuteliate aproximativ 20 000 de sticle de vin. In vreme ce beciul si hala de productie au fost reconsolidate, vechiul conac, vizibil distrus, a fost reconstruit. In zilele noastre, pe locul conacului se afla unitatea de cazare a Cramei de Piatra, restaurantul si in jurul acesteia, in exterior, o terasa.

La parterul unitatii de cazare se afla restaurantul si barul. Toate sunt decorate cu elemente de lemn, cu detalii fine, cu sfoara si lumini sub forma sticlelor de vin. Iar cand iei un loc la masa, ai sansa sa fii martor la o  explozie de gusturi, caci doar asa poate fi descrisa munca din bucatarie. Mancarea arat spectaculos, atat din punct de vedere cromatic, cat si al gustului, meniul purtand semnatura lui chef Marius Greab. 

Special amenajata pentru zilele calduroase de vara, terasa este locul unde turistii se pot delecta cu o experienta culinara speciala alaturi de cei dragi.

Accesul animalelor de companie nu este permis.

Nume cazare de la furnizor: Crama De Piatra 4****

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.

Hidden Gems - Ghidul tău către aventura autentică

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp