Conacul Lui Maldar din Horezu

Comuna Maldaresti - Horezu

Completeaza data de plecare, numarul de persoane si varstele pentru a verifica preturile si disponibilitatea la hotelul Conacul Lui Maldar.

Detalii cazare

Bun venit la Conacul lui Maldar!

Localizare:
Domeniul, asezat langa Horezu, la poalele Magurei Slatioara din Maldaresti, deschide oaspetilor sai portile unei cule autentice, in care fiecare detaliu te imbie sa retraiesti povestea vechilor boieri ai Olteniei.

Camere:
Camerele conacului sunt incaperi de poveste ce poarta numele unor personaje din vechime. Fiecare camera este un ansamblu rafinat, in care mobilierul istoric autentic, grinzile vechi si covoarele traditionale sunt armonios imbinate cu cele mai moderne detalii de confort.
Lasa-te in voia rasfatului si vei descoperi ca boieria tine de o dispozitie a sufletului, si nu de rang. Sa iei ce-i mai bun de la viata si sa faci din fiecare moment un deliciu.
In conac e cultivat cu precadere stilul brancovenesc, dar exista si camere decorate cu mobilier Biedermayer, Alt Deutsch, sau chiar in eclecticul stil Empire. Fiecare element de decor a fost atent ales pentru a reconstitui atmofera in care traiau boierii nostri din secolul 18. Astfel, sederea ta la conac e o adevarata calatorie in timp, in lumea farmecului boieresc de altadata.
De-aici, din cerdac, priveau viata si boierii olteni de altadata.
Erau vesti bune cand nu se vedea nimic in departare - niciun nor de praf ridicat de goana vreunui palc turcesc. Boierul putea astfel sa se intoarca la ale lui, sa-si duca alene amiaza la implinire tragand din ciubuc, cu o dulceata cu apa rece, ori un sfant somnic.
Fiecare dincele 18 camere ale conacului isi are povestea sa, incrustata in detalii sarmante: mobilier istoric autentic, scoarte si covoare traditionale, lazi dezestre si panzeturi scrobite.
O povestere confortanta, in care te poti cufunda ca sa uiti de orice zgomot si iures al lumii de azi. Pentru ca uneori, viata merita traita asa cum o traiau boierii nostri de-altadata. Intre perne moi, in lentoare si momente dichisite. In rasfat.

Restaurant:
La conac, momentul mesei e organizat 'ca odinioara', langa semineu, cu tacamuri si sfesnice elegante, lumina suava si muzica cu staif.
Meniurile noastre sunt inspirate de ospetele boieresti - adevarate mese-foileton, in straturi si etape: de la delicioasele hors doeuvres la felul principal, ritualul ceaiului cu prajituri de casa, dar si 'tratatia cu cafea', asa cum era facuta demult de vel-cafegiul boieresc.
In ambianta fermecatoare a restaurantului nostru, mesele in familie sunt cea mai buna ocazie de a sta la taifas pe inDELET E impreuna cu ai tai. Cateva ore delicioase in care va puteti bucura de o masa buna si de liniste, ca sa puteti incepe senini o noua saptamana. Suntem aici ca sa gazduim povestile pe care le aveti de impartasit - emotiile voastre, bucuria, rasfatul.
Meniurile'conacului. Tinem mult la acest plural.
La noi nu exista o lista prestabilita, A la carte. Exista, in schimb, 'Pranzul boierului', 'Cina domnitei' sau 'Dineul dichisit al jupinesei'.
Momente culinare - diferite, asa cum oamenii sint diferiti, asa cum anotimpurile au fiecare aromele lor. Fiecare masa e o secventa de 3-4 preparate, in care singurele 'reguli' sunt armonia si savoarea.

Istoric
Culele: casele-cetati ale boierilor de altadata
Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, ce pastreaza intacte toate detaliile de arhitectura ale acestora: zidurile groase, exteriorul varuit in alb maiestuos, turnul inalt si scarile interioare, iesirile de taina si mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toata fatada catului superior.
Cu un istoric de peste trei secole, culele erau initial locuinte boieresti fortificate, construite pentru apararea de invaziile turcesti carjaliii si pazvangiii proveniti din raialele de la Dunare.
Culele sunt raspandite in intreaga Peninsula Balcanica, iar in Romania cele mai cunoscute sunt situate in zonele Valcea Maldaresti, Gorj si Mehedinti.
Legenda capitanului Maldar
Fiecare cula are legenda sa, iar dintre cele de la Maldaresti, cea mai emotionanta povesteeste cea a capitanului Maldar fiul paharnicului Nan. Tudor Maldar era unul dintre capitanii lui Mihai Viteazu, iar legenda spune ca, fiind prins detatari, a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tatar si astfel si-a recapatat libertatea. Cei doi indragostiti s-au refugiat apoi intr-o cula din Maldaresti cunoscuta astazi drept Cula Greceanu.
Chiar daca nu este locul original in care s-au petrecut aceste intamplari, conacul nostru aluat numele capitanului Maldar pentru a onora povestea viteazului si a nemuritoarei sale iubiri.

Ziua hoteliera incepe la orele 17.00 si se sfarseste la orele 13.00 ale zilei urmatoare.

Tipuri camere:
'Ana Doamna', camera are pat matrimonial, vedere catre gradina, situata la parter / DUBLA
' Fata de la Cozia', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la parter / DUBLA
'Lie Ciocarlie', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la parter / DUBLA
'Domnisorului Radu', camera are doua paturi separate, situata la parter / DUBLA
'Lelita Ioana', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la parter / DUBLA
'Domnita Ruxandra', cu pat matrimonial si cerdac, situata la etaj / DUBLA
'Duduca Olguta', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la etaj / DUBLA
'Camera contesei', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la etaj / DUBLA
'Jupan Vintila', camera are doua paturi separate, situata la etaj / DUBLA
'Domnita Voichita', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la etaj / DUBLA
'Duduia Caliopi', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la mansarda / DUBLA
'Domnita Marga', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la mansarda / DUBLA
'Darie, haiducul', camera are doua paturi lipite, saltea comuna, cu balcon, la mansarda, in cladirea restaurantului. / DUBLA

'Iatacul Rusandei' are pat matrimonial 1,4x2m, situata la etaj / SINGLE
'Culcusul Jupanului' camera are pat matrimonial 1,4x2m, situata la mansarda / SINGLE
'Cuibul lui Anghel' camera are pat matrimonial 1,4x2m, situata la mansarda / SINGLE
Odaia lui Nichifor, camera are doua paturi lipite, saltea comuna, situata la mansarda / SINGLE
La Jupin' Gheorghe, camera are pat matrimonial 1,4x2m, cu balcon, la mansarda, in cladirea restaurantului. / SINGLE

Nume cazare de la furnizor: Conacul Lui Maldar 4****

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.

Hidden Gems - Ghidul tău către aventura autentică

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp