Oferte Uzbekistan

Uzbekistan

Care este topul hotelurilor din Uzbekistan?

125 rezultate gasite

Dunyo Palace  

Bukhara, Uzbekistan, Uzbekistan  

Emir Han  

Samarkand, Uzbekistan, Uzbekistan  

Hayot Hotel  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

Hotel As-Salam  

Bukhara, Uzbekistan, Uzbekistan  

Hotel Ishonch  

Samarkand, Uzbekistan, Uzbekistan  

Ipak Hotel  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

Istaravshan  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

Krokus Plaza  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

L Argamak Hotel  

Samarkand, Uzbekistan, Uzbekistan  

Level Hotel  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

Manor Hotel  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

Merci  

Tashkent, Uzbekistan, Uzbekistan  

125 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Uzbekistan?

Care sunt conditiile de intrare in Uzbekistan?

Alte informatii despre Uzbekistan

Asezare:
Uzbekistan sau Republica Uzbekistan e situata in Asia Centrala si se invecineaza cu Kazahstanul la vest si nord, cu Kargazstanul si Tadjikistanul la est si cu Afganistanul si Turkmenistanul la sud. Uzbekistanul e format din doua mari zone geografice: in vest, Campia Turanului, in mare parte desert din pietris, Desertul Kazal-Kum, iar in est relieful creste progresiv pana la granita cu Kargastanul, unde se afla Muntii Tian San. In partea vestica a Uzbekistanului se afla Lacul Aral, candva a patra intindere intracontinentala de apa din lume.

Suprafata:
447,400 kmp

Clima:
Clima este de desert, cu veri calde si lungi si ierni moderate iar in partea de E clima este semiarida.

Istorie:
Inca din secolul al VII-lea arabii au stapanit aceste teritorii. Islamismul a fost din cele mai vechi timpuri foarte bine dezvoltat. Bukara este unul dintre cele mai vechi orase din lume, fiind cunoscut inca din secolul al IV-lea I.H., cu moschei vechi, scoli islamice de invatamant superior. Aceste teritorii au facut parte dintre cele mai vechi state din Persia. Alexandru Cel Mare a trecut pe acolo si si-a maritat fata cu un localnic langa Samarkand. S-a format Imperiul Kushan si s-a dezvoltat Drumul Matasii, orasele cunoscand o mare dezvoltare. In acea perioada o parte a populatiei mongoleze si-a luat denumirea de uzbeki. Prin sec. al XIV-lea au inceput sa se mute in sud. In anul 1875 teritoriile au fost ocupate de rusi. Dupa 1924 s-a format Republica Sovietica Socialista Uzbeca, care a cuprins pana in anul 1929 si Republica Tadjika, an in care Tajikistanul a devenit republica de sine statatoare. Dupa caderea URSS-ului, in anul 1991, Uzbekistanul a devenit independenta. In anul 1924 s-a format Republica Sovietica Socialista Uzbeka, in urma impartirii unor teritorii, dupa dorintele conducatorului Stalin. In anul 1928 a inceput procesul de colectivizare a agriculturii. In anii 1937-1938 a urmat o perioada de epurari staliniste, cand multi cetateni uzbeci au fost exterminati sau trimisi in lagarele de munca silnica ale Gulagului, printre care si primul premier Faizullah Hojaev. In timpul guvernarii sovietice, tinta a fost islamul, inchizandu-se o multime de moschei si scoli religioase, musulmanii fiind o tinta a masacrelor comuniste. Partidul Comunist Uzbek a fost la putere pana in anul 1990. Dintre conducatori au fost: Sarof Rasidov, Islom Karimov. In anul 1991, dupa caderea URSS-ului, Uzbekistanul a devenit o tara independenta, Karimov ramanand in continuare presedinte, conducand tara dupa riguroase reguli prezidentiale. Independenta obtinuta la 1 Septembrie, 1991 in fata Uniunii Sovietice.

Economie:
Produsul Intern Brut: $55.75 de miliarde (total)(2006) Salariul minim: 12,420 soumi uzbekistani / luna Salariul mediu: 30,000 soumi uzbekistani / luna Industrii:Textila, ind. alimentara, fabricarea utilajelor, metalurgie, aur, petrol, gaze naturale, chimica Produse agricultura: Bumbac, legume, fructe, grau, septel

Clima:
Clima este de desert, cu veri calde si lungi si ierni moderate iar in partea de E clima este semiarida.

Populatie:
26.851.195 loc.

Limba:
Uzbeca 74.3%, Rusa 14.2%, Tadjica 4.4%, altele 7.1%

Moneda:
SOM-ul uzbekistanez (UZS)

Fus orar:
UTC + 5

Etnii:
Uzbeci 80%, Rusi 5.5%, Tajik 5%, Kazakh 3%, Karakalpak 2.5%, Tatari 1.5%, altii 2.5% (1996)

Religii:
Musulmana 88% (majoritate Suniti), Ortodoxi 9%, altele 3%

Transport:
Masina, autocar/autobuz, avion, tren, vapor/feriboat Rute navigabile: 1,100 km (2006) Sosele/Drumuri: 81,600 km Cai ferate: 3,950 km Aeroporturi: 54 Porturi: 1

Gastronomie:
Bucataria uzbeka foloseste foarte mult condimente precum chimion, coriandru si ardei iuti uscati. Cel mai popular fel este \"plov\", o mancare facuta din orez cu carne, ulei din seminte de bumbac sau grasime de oaie, legume, condimente, usturoi si gutui. Alte feluri nationale includ lagman (taitei de casa cu carne de berbec, usturoi si legume), d ighman (supa de carne si aluat) si dymlama (o tocana cu straturi de legume si carne de vita).

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!