Oferte Trinidad si Tobago

Trinidad si Tobago

Care sunt cele mai populare regiuni din Trinidad si Tobago?

Alte informatii despre Trinidad si Tobago

Asezare:
Republica Trinidad si Tobago este un stat format din doua insule, Trinidad si Tobago, situate la 17 km de coasta nordica a Americii de Sud (Venezuela), in Marea Caraibelor, facand parte din arhipeleagul Antilelor Mici. Majoritatea populatiei este concentrata in insula Trinidad. Insula Tobago este mult mai mica, avand aproximativ 6% din suprafata tarii si 4% din populatie.

Suprafata:
5 128 kmp

Clima:
Clima este tropicala cu sezon ploios din ianuarie pana in decembrie

Istorie:
Initial au fost colonizate de catre spanioli dar in sec al 19-lea au trecut sub stapanirea Marii Britanii. Abolirea sclaviei a avut un efect devastator asupra plantatiilor de trestie de zahar. Independenta a fost castigata in anul 1962. Este una din cele mai prospere tari din Caraibe datorita extractiei si rafinarii petrolului si gazelor naturale. Presedintele este ales de un colegiul electoral format din membrii ai Senatului si a Camerei Reprezentantilor pentru o perioada de 5 ani. Independenta obtinuta in fata Marii Britanii la 31 august 1962.

Economie:
Economia se bazeaza in principal pe industria petrolului. Un eveniment important in viata insulelor este carnavalul care se tine anual si care atrage turisti din toata lumea.

Clima:
Clima este tropicala cu sezon ploios din ianuarie pana in decembrie

Populatie:
1 305 000 loc.

Limba:
Engleza (oficiala), Hindustani, Franceza, Spaniola, Chineza

Moneda:
Trinidad and Tobago dollar (TTD)

Fus orar:
UTC - 4

Etnii:
Indieni 40%, Africani 37,5%, Amestecati 20,5%, Altii 1,2%, Nespecificati 0,8%

Religii:
Romano-catolici 26%, Hindu 22,5%, Anglicani 7,8%, Baptisti 7,2%, Penticostali 6,8%, Musulmani 5,8%, Adventisti de ziua a saptea 4%, Alti crestini 5,8%, Altii 10%, nespecificati 1,4%, Fara 1,9%

Transport:
Avion, vapor Sosele/Drumuri: 8,320 km Cai ferate: Nu exista. Aeroporturi: 6 Porturi: 3

Mergi inapoi la sectiunea

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!