Oferte vacanta Thailanda – sejur de neuitat 2024

Thailanda

Alege sa mergi in Thailanda! Sejurul te va face sa te indragostesti de aceasta destinatie uimitoare!

Ce poti vizita si face in Thailanda?

Obiective turistice regiune

Bangkok

Centrul comercial centralwOrld

Chatuchak Weekend Market (piata traditionala)

Jim Thompson House (muzeu/casa memoriala)

Parcul Lumphini

Templele Budiste (Wat Arun, Wat Pho, The Temple of the Emerald Buddha etc.)

Phuket

Freedom Beach (o plaja faimoasa pentru privelistile sale)

Green Elephant Sanctuary Park (pentru contactul direct cu pahidermele)

Kata Beach (plaja perfecta pentru romantici, datorita apusurilor de vis)

The Big Buddha (statuie si templu budist)

Wat Chalong (templu budist)

Regiuni populare – ce sa vizitezi cand mergi in Thailandain sejur?

Locurile pe care nu trebuie sa le ratezi atunci optezi pentru oferte in Thailanda – sejur.

Conditii de intrare in tara – ce trebuie sa stii inainte sa mergi in sejur / vacanta Thailanda 2024?

Atunci cand mergi intr-un sejur in Thailanda, este necesar sa cunosti toate conditiile de intrare in tara.

Alte informatii pe care trebuie sa le stii cand alegi ofertele in Thailanda pentru sejur

BJR Vacante iti pune la dispozitie cele mai avantajoase oferte Thailanda 2024!

Cumparaturi in Thailanda pentru sejur de neuitat

Cand mergi in vacanta in Thailanda 2023 - 2024, vei vedea ca cele mai cautate suveniruri sunt matasurile thailandeze, obiectele din bronz si argint, portelanurile, pietrele pretioase, bijuteriile. Articolele sportive sunt foarte ieftine.

In Thailanda in sejur, poti obtine de la ghizi informatii despre programul pietelor.

Bacsisul pe care trebuie sa il oferi in sejur / vacanta Thailanda (all inclusive)

Cand alegi oferte Thailanda pentru sejur, se recomanda sa lasi bacsis de 1 - 2 USD (20 - 40 baht) pentru personalul hotelier si 200 - 400 baht ghizilor.

Curent electric

Curentul electric de care vei beneficia in Thailanda in sejur este de 220 V, conform normelor europene.

Securitatea turistilor

In sejurul / vacanta in Thailanda 2023 - 2024, vei observa ca politia este prezenta in cele mai importante centre turistice, iar majoritatea reprezentantilor politiei vorbesc engleza. Sarcina lor este sa ofere turistilor securitate maxima.

Asezare

Cand planifici un sejur in Thailanda 2023 - 2024, trebuie sa stii, in primul rand, unde se situeaza aceasta destinatie. Tara se afla in sud-estul Asiei si se invecineaza cu Marea Andaman, Golful Thailandei, Cambodgia, Laos, Burma.

Thailanda de nord este ramnificatia lantului muntos Himalaia. La o inaltime de 1700 m se regasesc plantatii de ceai, iar aici cresc specii valoroase de arbori, cum ar fi arborele de tek.

Oazele zonelor de campie sunt udate de fluviul datator de viata, Menam. Cat vezi cu ochii, se intind aici campii fertile de orez, iar taranii aduna recolta de doua ori pe an.

Partea tropicala din sud este acoperita de jungla de nepatruns si inconjurata de plaje pitoresti. Aici se gasesc rezerve naturale: arborele de guma, palmierii de cocos, zinc.

Suprafata

514 000 kmp

Clima de care ai parte in sejurul / excursia in Thailanda

In vacanta / sejurul in Thailanda 2023 - 2024, vei avea parte de o clima tropical musonica care provoaca mari diferente intre anotimpuri. Sezonul racoros si secetos este intre noiembrie si aprilie, iar sezonul cald si umed este intre mai si octombrie.

Vanturile din nord-est aduc vremea secetoasa, iar musonii din sud-vest aduc ploaia.

Anotimpul ploios se regaseste in partea centrala si de nord a tarii si dureaza 6 luni (mai - octombrie).

Caracteristicile tarilor tropicale: ploi torentiale de mai multe ore. In timpul zilei, temperatura aerului este de aproximativ 32°C, pe timpul noptii scade pana la 20-23°C. In aceasta perioada, umiditatea aerului este mai ridicata.

In lunile august - septembrie, conditiile meteorologice se pot agrava (pot aparea taifunuri).

Anotimpul uscat dureaza 4 luni (noiembrie - februarie). Rareori intalnim in aceasta perioada ploi tropicale. Temperatura aerului in timpul zilei atinge 30°C, iar seara scade pana la 10°C. Aerul este mai uscat, umiditatea mai redusa, dar peste cea europeana.

Temperaturile sunt mari tot timpul anului, dar cele mai mari sunt in aprilie si mai, cand temperatura aerului poate atinge si 40°C. Temperatura medie la Bangkok este de 26°C in ianuarie si 30°C in aprilie, luna cea mai calduroasa.

In alegerea perioadei in care vei merge in sejur / vacanta in Thailanda 2023 - 2024, iti recomandam sa tii cont si de aceste aspecte.

Istorie

Poporul thailandez este originar din provincia Junan, situata intre Tibet, Vietnam si Burma, care apartine astazi Chinei. In secolul VIII, thailandezii s-au mutat pe vaile si muntii de pe actualul teritoriu al Thailandei. Primul rege al Siamului a venit pe tron in secolul XIII, in timpul prabusirii puternicului stat al Khmerilor.

Inca din secolul XVIII, exploratorii au fost uluiti de bogatia Siamului si a capitalei sale Ajutthaja: pagodele cu acoperisuri aurite si peste 200 de statuete aurite intruchipandu-l pe Budha.

In anul 1896, Siamul a devenit stat-tampon la rascrucea dintre doua regiuni de colonii: cea franceza din Indochina si cea engleza din Burma. In anul 1932, monarhia absoluta s-a transformat in monarhie constitutionala, iar, in anul 1939, numele de Thailanda a inlocuit denumirea anterioara a Siamului.

Din anul 1946, statul este condus de regele Rama al IX-lea (Bhumiphol), care reprezinta garantia stabilitatii si a dezvoltarii Thailandei.

Economie

Inca din perioada destabilizarii pe pietele Orientului Indepartat, Thailanda a traversat o perioada de prosperitate economica. Capitala Bangkok si imprejurimile acesteia asigura astazi peste jumatate din productia industriala a tarii, iar turismul manifesta o tendinta de crestere intr-un ritm uimitor. Multe dintre insulele thailandeze atrag turistii iubitori de soare, prin plajele superbe.

Ramura economica importanta traditionala in Thailanda este pescuitul. Produsele principale sunt sepia si crapul. Pana in zilele noastre, 60% dintre thailandezi sunt angajati in agricultura (cultivarea orezului, bumbacului si fructelor tropicale), iar in zonele rurale inca mai domneste saracia extrema si lipsa locurilor de munca.

Alte venituri: paduri de tek, cresterea vitelor, industria textila si a zaharului.

Bogatii naturale: cositor si wolfram.

Cresterea economica: 5.2% (estimare din 2002).

Populatie

65,444,371

Limba

Daca alegi oferte sejur in Thailanda, trebuie sa stii ca aici se vorbeste, in mod evident, thailandeza, engleza este a doua limba vorbita de elite si mai exista si dialecte etnice si regionale.

Moneda

Moneda nationala este baht (THB), subdiviziunea satang.

1 bath = 100 satang.

Schimbul valutar se poate realiza la aeroport, in banci si la hoteluri.

Reguli valutare: este permisa introducerea / scoaterea valutei in valoare de 10.000 USD.

Fus orar

+7 GMT (ora României + 5 ore)

Etnii

Thailandezi 75%, chinezi 6-10%, malaisieni 3%.

Religii

Budism 95%, islamism 3%, crestinism, hinduism.

Mijloace de transport pe care le poti utiliza intr-un sejur in Thailanda

Cu autobuzele locale (3-5 bath) se poate ajunge in orice colt al orasului Bangkok.

Taximetrele sunt dotate cu ceasuri si sunt ieftine. Pentru calatoriile mai scurte, este populara utilizarea taxiurilor cu trei roti, "tuk-tuk"; tariful se negociaza inainte.

Durata zborului

Daca vrei sa pornesti intr-un sejur in Thailanda all inclusive 2023 - 2024, trebuie sa stii ca zborul dureaza aproximativ 11 ore (depinde de escale).

Gastronomia de care te bucuri cand mergi in sejur in Thailanda all inclusive

Daca alegi sa mergi in Thailanda intr-un sejur, trebuie sa stii ca bucataria thailandeza este un amestec de influente chinezesti si indiene, distinsa si bogata in condimente. La hoteluri vei gasi si mancaruri internationale.

BJR Vacante iti pune la dispozitie cele mai avantajoase oferte Thailanda pentru sejur de neuitat! Planifica chiar acum urmatoarea vacanta in Thailanda!