Oferte sejur & vacanta Spania 2024

Spania

Exista zeci de motive pentru a merge intr-o vacanta in Spania, de la plajele sale frumoase si soarele stralucitor pana la patrimoniul istoric si cultural bogat, gastronomia delicioasa si ospitalitatea locuitorilor.
Intr-un sejur Spania 2024 poti explora orase vibrante precum Barcelona sau Madrid, poti admira arhitectura impresionanta a lui Gaudí sau poti savura specialitatile locale, precum paella, tapas sau sangria.
Ofertele in Spania 2024 sunt, de asemenea, foarte cautate pentru festivalurile sale animate, cum ar fi La Tomatina sau Pamplona Bull Run.

Atractii turistice populare - sejur in Spania de neuitat

Te intrebi ce poti face in vacanta in Spania? Iata recomandarile noastre pentru un sejur in Spania perfect!

Obiective turistice regiune

Alege oferte in Spania 2024 si traieste experiente uimitoare in aceasta destinatie!

Barcelona si Imprejurimi

Montserrat

Aquarium

Barri Gothic

Casa Mila

Fundatia Juan Miro

Gradina Zoologica

La Rambla

Montjuic

Muzeul de Ciocolata

Muzeul Picasso

Palat Muzica Catalana

Parc Guell

Sagrada Familia

Stadion Camp Nou

Coasta Atlantica si Nordul Spaniei

Satul Oia din Santorini

Costa Brava

Empuriabrava

Marineland

Costa del Sol

Cordoba

Gibraltar

Granada

Maroc

Ronda

Sevilla

Costa Dorada

Port Aventura

Insula Gran Canaria

Edificii Religioase

Explorarea insulelor din apropiere

Muzeele Gran Canaria

Parcuri acvatice si Parcuri de distractii

Parcuri si rezervatii naturale Gran Canaria

Plajele Insulei

Sarbatori si Traditii din Gran Canaria

Sport Gran Canaria

Insula Mallorca

Catamaran Magic

Grota “Drach”

Pollenca - Formentor

Spectacole si divertisment

Turul Insulei

Valldemossa si La Granja

“Dia de mar” - zi de croaziera pe mare

Aqualand el Arenal

Centrul Vechi Al Orasului Alcudia

Hidropark - Alcudia

Orasul Valldemossa

Paseo Maritimo Din Palma De Mallorca

Puerto Portals

Regiunea Llucmajor

Satul Deia

Serra De Tramuntana

Trenul Soller

Western Water Park - Magaluf

Interiorul Spaniei

Muzeul Teatru Dali

Cele mai cunoscute regiuni pe care le poti vizita intr-o vacanta in Spania 2024

Cand alegi oferte in Spania si pornesti la drum, nu trebuie sa ratezi aceste locuri minunate!

Conditii de intrare in tara pe care trebuie sa le stii atunci cand mergi in vacanta in Spania

Este important sa te informezi despre aceste aspecte inainte sa pornesti in sejur in Spania 2024. Astfel, reusesti sa ai o vacanta in Spania lipsita de impedimente.

Alte informatii indispensabile unei vacante in Spania reusite

Asezare

Tara se afla in sud-vestul Europei, vecina cu Marea Mediterana, Franta, Oceanul Atlantic. Cand profiti de oferte in Spania 2023 - 2024 si alegi un sejur, trebuie sa stii ca o mare parte a tarii o reprezinta Meseta, un platou cu inaltimea medie de 700 m, inconjurat de lanturi muntoase – in nord, Muntii Cantabrici, in sud, Sierra Morena, in sud-est, Sierra Nevada.

O mare parte a coastei este stancoasa, insa exista multe golfuri si plaje de nisip. Insulele Baleare se afla in dreptul coastei de est.

Suprafata

505,992 km²

Clima de care ai parte intr-un sejur in Spania 2023 - 2024

Planuiesti o vacanta in Spania? Atunci trebuie sa te astepti la o clima subtropicala, astfel: climat marin (temperat umed) pe coasta atlantica; climat continental in campia centrala (Meseta); in sud, climat mediteranean.

Temperatura medie in Madrid variaza astfel: in ianuarie, intre +1 si +8°C, iar, in iulie, intre +17 si +31°C. La Barcelona iernile sunt blande (temperaturile medii in ianuarie fiind +6°C , +13°C), iar verile sunt calduroase (cu temperaturi de +21°C si +28°C).

Opteaza pentru ofertele Spania puse la dispozitie de BJR Vacante!

Istorie

Pentru a simti din plin farmecul unui sejur in Spania, este important sa te interesezi despre istoria tarii, atunci cand planifici o vacanta in Spania 2023 - 2024. 

Anul 1492 reprezinta o data importanta - Cristofor Columb a descoperit America, iar tara a revenit sub control crestin, dupa ce ultimul regat maur al Granadei a fost cucerit.

Dupa ce timp de secole fusese victima invaziilor arabe, in secolul al XVI-lea jumatate din glob se afla sub dominatia sa. Regatul spaniol a devenit o putere mondiala, dar nu pentru mult timp. In 1588, Anglia protestanta a scufundat faimoasa Invincibila Armada, marcand astfel “inceputul sfarsitului” pentru puterea spaniola.

In decursul secolului al XIX-lea, Spania a pierdut toate coloniile din America si Asia – ultimele dintre ele (Cuba, Puerto Rico si Filipine) in 1898, in favoarea Statelor Unite. Tentativele esuate de industrializare a tarii au cauzat declinul Spaniei ca putere economica si politica a lumii, in urma Marii Britanii, Frantei si Germaniei.

In anul 1931, prabusirea monarhiei a fost urmata de un scurt interludiu democratic al carui dusman declarat a fost generalul fascist Francisco Franco. “Contrarevolutia” condusa de acesta a dus la izbucnirea unui sangeros razboi civil. Razboiul a facut peste 1.2 milioane de victime si s-a incheiat in 1939 cu victoria lui Franco, datorita sprijinului acordat de Germania hitlerista si de Italia fascista.

Franco a condus tara ca dictator pana la moartea sa, in 1975. La scurt timp dupa aceasta, Juan Carlos I a proclamat din nou monarhia. Din 1976, aceasta se limiteaza la functii pur reprezentative.

In cea de-a doua jumatate a secolului XX, Spania a jucat un rol important in comunitatea internationala occidentala si a intrat in UE, in 1986. Una dintre problemele majore ale Spaniei este activitatea terorista a Organizatiei pentru Eliberarea Bascilor (ETA). Tara se confrunta si cu o rata ridicata a somajului, care in ultimii ani a inceput, totusi, sa se reduca treptat.

Acum ca te-ai familiarizat cu istoria acestei tari, te poti declara un turist informat. Pregateste-te pentru un sejur in Spania memorabil!

Economie

In ceea ce priveste economia, resursele minerale sunt bogate si variate, constand in: carbuni, minereuri de fier, de mangan, de cupru, de staniu, polimetale, bauxita, wolfram, mercur, uraniu, fosforite, sare si saruri de potasiu etc. (concentrate in special in nordul Spaniei si Granada). Fiind tara agrar-industriala, sectorul capitalist de stat detine un loc important in economie.

In agricultura persista inca ramasitele feudale; marea proprietate funciara are o pondere importanta in structura proprietatii agricole (indeosebi in Andaluzia, Castilia Veche, Castilia Noua). Dintre culturile agricole, cea mai mare extindere o au cerealele: grau, orz, ovaz, in zona centrala a Spaniei, in bazinul Guadalquivirului si al Ebrului; porumb in nord; orez in provinciile sudice. Se mai cultiva legume si zarzavaturi: maslini (ocupa locul intai in lume la productia de maslini), bumbac, tutun, sfecla de zahar, plante citrice (pe litoralul mediteranean), vita de vie (producand vinuri renumite: Xeres, Malaga, Alicante), pomi fructiferi.

In ciuda unui declin recent, mai sunt totusi peste 57 de milioane de vizitatori pe an. Numarul turistilor care aleg un sejur in Spania este deosebit de mare de-a lungul coastei Mediteranei si la Mallorca. Veniturile din turism au contribuit la finantarea constructiei drumurilor si industriilor locale.

Populatie

44,395,286

Limba

Cand pornesti intr-o excursie in Spania, trebuie sa stii ca aici se vorbeste spaniola, catalana, galiciana, basca.

Moneda

Euro (EUR)

Fus orar

+1 ora GMT

Etnii

In serujul / vacanta in Spania 2023 - 2024, te vei intalni cu oameni din mai multe comunitati etnice. In aceasta destinatie se gasesc: spanioli, englezi 6%, argentinieni 6.1%, germani 3.58%, bolivieni 2.63%, marocani (500.000), ecuadorieni (500.000), columbieni (270.000), romani (200.000).

Religii

Catolicism 97%, alte religii.

Caracteristici popor

Inainte de a pleca intr-un sejur in Spania, este important sa aduni cat mai multe informatii despre popor, pentru a sti ce asteptari sa ai.

Rasa alba este purtatoarea unui inalt grad de dezvoltare culturala, stiintifica si tehnica si se caracterizeaza printr-o foarte mare expansiune si capacitate de adaptare.

Spania cuprinde numeroase popoare. A trecut prin numeroase absorbtii de popoare, cunoscute sub denumirea de „navalirea barbara”, in Europa. Din rasa alba fac parte englezii, francezii, italienii, spaniolii si portughezii, romanii si o mare parte a popoarelor Americii (America Latina).

O alta categorie de popoare ce fac parte din rasa alba o constituie germanii (germanii propriu-zisi si austriecii), slavii (rusii, bulgarii, polonezii), apoi grecii, popoarele nordice din Europa, ungurii, etc. Cei ce fac parte din rasa alba au pigmentatia pielii deschisa, de la culoarea alb - roz la popoarele nordice, la un alb mai inchis (maroniu) la cele sudice. Nordicii au statura mai inalta, iar sudicii mai scunda.

Modalitati de transport pe care le poti alege intr-o vacanta in Spania

Cand decizi sa mergi intr-un sejur in Spania, trebuie sa stii ca tara poseda mai multe aeroporturi internationale, in orase precum Madrid, Barcelona, Bilbao, Santiago de Compostela, Sevilla, Granada, Malaga, Almera, Alicante, Valencia, Palma de Mallorca, Ibiza. De aici pleaca si vin avioane de pe intreg teritoriul Europei, dar si multe curse interne.

Compania nationala de transport feroviar, RENFE, are trenuri lente, care opresc in toate statiile (Regionales - cele mai ieftine), trenuri care leaga marile orase (Cercanias) si trenuri care circula pe distante mari (Largo Recorrido). Unele dintre cursele regionale intra direct in reteaua de metrou a oraselor, usurand astfel transferul. Exista reduceri pentru persoanele sub 26 de ani si pentru cele care au un permis special.

Din Spania pleaca autocare spre majoritatea centrelor europene, inclusiv Lisabona, Londra si Paris. Autobuzele sunt cea mai buna solutie si pentru transportul in interior, fiind cele mai accesibile. Zborul este o optiune doar daca vrei sa mergi in insule. Totusi, feribotul este mai avantajos din punct de vedere financiar, desi este mai lent.

Gastronomie – mancarurile cu care te poti delecta intr-o vacanta in Spania

Istoria culinara a Spaniei a inceput odata cu imbinarea ei cu bucataria greceasca, feniciana si cartagineza. Din “Lumea Noua” au fost importate: rosii, cartofi, vanilie, ciocolata, dovlecei, masline si o mare varietate de citrice.

Bucataria Spaniola se aseamana cu cea greceasca prin folosirea cu preponderenta a legumelor si fructelor, a carnii slabe si a pestelui. Viata spaniolilor este mult diferita fata de cea a americanilor, de exemplu. Pentru spanioli, ziua incepe cu un mic dejun usor, la ora 8 dimineata. La ora 11 dimineata se va servi o gustare, urmeaza apoi, in jurul orei 2, pranzul. O gustare tarzie nu va fi niciodata refuzata de catre un spaniol, ceva usor in jurul orei 6 dupa amiaza este intotdeauna binevenit.

In vacanta / sejurul in Spania 2023 - 2024, vei vedea ca cina se serveste tarziu, in jurul orei 10 seara si este compusa din trei feluri. Pranzul si cina, mesele principale ale spaniolilor nu sunt foarte consistente, datorita gustarilor dese din timpul zilei.

Te poti bucura si tu de toate aceste delicatese, daca alegi ofertele in Spania 2023 - 2024 si pornesti intr-o calatorie! Sejurul / vacanta in Spania se va dovedi a fi de neuitat!