Oferte Slovenia

Slovenia

Care este topul hotelurilor din Slovenia?

344 rezultate gasite

Ski Hotel Vogel  

Bohinjsko Jezero, Slovenia, Slovenia  

Spik Hotel  

Gozd Martuljek, Slovenia, Slovenia  

Tabor  

Maribor, Slovenia, Slovenia  

Tripic  

Bohinjska Bistrica, Slovenia, Slovenia  

Vitranc  

Kranjska Gora, Slovenia, Slovenia  

Hotel Emonec  

Ljublijana, Slovenia, Slovenia  

Apartmani Martin  

Hocko Pohorje, Slovenia, Slovenia  

344 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Slovenia?

Care sunt conditiile de intrare in Slovenia?

Alte informatii despre Slovenia

Asezare:
Tara Alpina situata in Europa Centrala, invecinandu-se la vest cu Italia, la sud-vest cu Marea Adriatica, la sud si est cu Croatia, la nord-est cu Ungaria si la nord cu Austria. Slovenia este o tara predominant muntoasa (Alpii Iulieni, Kras, Alpii Karawangen) cu o zona de depresiune in apropierea raurilor Sava si Drava. Slovenia are acces limitat la Marea Adriatica: linia tarmului masoara aprox. 46 km lungime, fiecarui sloven revenindu-i deci cam 2 cm de plaja. Aici insa se afla cele mai frumoase asezari: Piran si Portoroz. Aici influenta Italiei este extrem de vizibila. In Piran se gasesc palate construite dupa modelul italienesc si un turn care aminteste de clopotnita din Venetia. De aceea, Piran este numit uneori “mica Venetie”.

Suprafata:
20,273 km²

Clima:
Temperat-continentala in podisuri si in depresiuni. Montana pe suprafetele aflate la mare altitudine. Influente mediteraneene in zona de coasta.

Istorie:
Slovenia a fost ferita de soarta altor state balcanice, distruse de razboi. La inceputul anilor ’90 au fost introduse alegeri libere, iar guvernul comunist a fost schimbat, dupa 45 de ani de dominatie. Slovenia si-a anuntat independenta la 25 iunie 1991, dar cateva ore mai tarziu granitele sale au fost trecute de tancurile armatei federale iugoslave. Razboiul a durat 10 zile si 69 de persoane si-au pierdut viata, dintre care 19 sloveni. Ultimul soldat iugoslav a parasit tara patru luni mai tarziu. Acest fapt s-a datorat reactiei rapide a tarilor vestice, care s-au temut de extinderea razboiului in intreaga Europa Centrala. Armatele austriece si italiene si-au concentrat fortele langa granita cu Slovenia si au descurajat, prin prezenta lor, atacul armatei iugoslave, dominate de sarbi. Agresiunea sarbilor s-a intors atunci impotriva Bosniei si Hertegovinei. Pentru prima data in istorie slovenii aveau propriul stat. Scurta sa existenta arata ca independenta acestuia nu este amenintata de nimic. Slovenia a fost intotdeauna cea mai bogata regiune a Federatiei Iugoslave. De aici se extrag carbune brun, petrol, mercur, zinc si plumb. De la castigarea independentei Slovenia se confrunta cu problema indiferentei din partea organizatiilor internationale si cu lipsa de interes a turistilor. Adeseori, lumea confunda Slovenia cu Slovacia sau cu provincia croata Slavonia. Pana recent telul principal al Sloveniei a fost integrarea in Uniunea Europeana. De la 1 mai 2004, Slovenia impreuna cu alte 9 tari a devenit membra a comunitatii europene.

Economie:
Economia Sloveniei este foarte stabila si in crestere, fiind cea mai buna dintre tarile noi intrate in UE. In 2000 s-au facut privatizari in domeniul bancar, telecomunicatii si servicii. Restrictiile asupra investitiilor straine sunt incet inlaturate si se asteapta o crestere in investitiile de acest fel. Va fi prima din noile membre UE care adopta ca moneda “euro” la 1 ianuarie 2007. De asemenea va fi prima dintre noii membri care va detine presedentia Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2008.

Clima:
Temperat-continentala in podisuri si in depresiuni. Montana pe suprafetele aflate la mare altitudine. Influente mediteraneene in zona de coasta.

Populatie:
2,008,516

Limba:
Slovena

Moneda:
Tolar (SIT)

Fus orar:
+1 ora GMT

Etnii:
Sloveni 83% si minoritati de italieni, sarbi, croati si unguri.

Religii:
Crestinism (catolici 71%), islamism 1%.