Oferte Slovacia

Slovacia

Care este topul hotelurilor din Slovacia?

170 rezultate gasite

Hotel Kamila  

Bratislava, Slovacia, Slovacia  

Hotel Lomnica  

Tatranska Lomnica, Slovacia, Slovacia  

Hotel Partizan  

Horna Lehota, Slovacia, Slovacia  

Hotel Rotunda  

Demanovska Dolina, Slovacia, Slovacia  

Hotel Set  

Bratislava, Slovacia, Slovacia  

Hotel Tatra  

Bratislava, Slovacia, Slovacia  

Hotel Tri Studnicky  

Demanovska Dolina, Slovacia, Slovacia  

Hotel West  

Bratislava, Slovacia, Slovacia  

Premium  

Bratislava, Slovacia, Slovacia  

170 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Slovacia?

Care sunt conditiile de intrare in Slovacia?

Alte informatii despre Slovacia

Asezare:
In Europa Centrala, fara iesire la mare, invecinandu-se cu Cehia si Austria la vest, Polonia la nord, Ucraina la est si Ungaria la sud.

Suprafata:
49,037 km²

Clima:
Clima temperat continentala, muntoasa. Temperaturile medii in Bratislava variaza intre -1,6°C in ianuarie si +21°C in iulie. Cand bat vanturile vestice, verile sunt racoroase si umede, cand bat vanturile estice, verile sunt fierbinti si uscate.

Istorie:
Istoria slovacilor ca natiune este mult mai veche si mai bogata decat istoria statului lor, unul dintre cele mai tinere din lume. Teritoriul Slovaciei de astazi a fost colonizat in urma cu mii de ani, iar triburile slave, stramosii slovacilor actuali, si-au facut aparitia aici inca din secolul V. In 833 aceste tinuturi au devenit parte a unui puternic stat slav, Marele Cnezat al Moraviei, pe care slovacii il considera inceputul existentei lor statale. La inceputul secolului X aceste pamanturi au fost cucerite de maghiarii sositi din Ungaria care au ramas aici timp de 1000 de ani. Statul slavilor a disparut din istorie, iar natiunea slovaca a continuat sa existe in umbra evenimentelor, mentinandu-si insa limba si obiceiurile. Visurile referitoare la un stat propriu au reinviat in momentul in care monarhia austro-ungara a inceput sa se destrame. In 1918, cehii si slovacii au semnat documentul prin care a fost proclamata Cehoslovacia si prin care se garanta autonomia slovacilor. In calea dezvoltarii tanarului stat s-a ridicat mai intai piedica Germaniei hitleriste, iar dupa al Doilea Razboi Mondial, cea a comunismului. Cea mai importanta data din istoria Slovaciei este 1 ianuarie 1993, cand a avut loc divizarea oficiala a Cehoslovaciei. In cadrul organismului artificial care a fost Cehoslovacia, slovacii au jucat mereu rolul celor “mai slabi” in fata cehilor convinsi de superioritatea lor. Numerosi locuitori ai Slovaciei s-au temut de separarea de Cehia, neputandu-si imagina un alt model economic decat cel cu care se obisnuisera. Acesta este unul dintre motivele pentru care, la sfarsitul anilor ’90 s-a apropiat mai mult de Rusia si de Ucraina. Slovacia se tot straduia sa isi gaseasca locul in cadrul Europei. In prezent, sperantele de mai bine sunt mai degraba legate de integrarea in Uniunea Europeana. Si-au facut aparitia investitorii straini si in 2004, concernul coreean Hyundai a demarat lucrarile de contructie la o mare uzina de autovehicule. In afara de problemele economice si financiare, Slovacia trebuie sa faca fata si conflictelor etnice. 10% din populatie este alcatuita din minoritatea maghiara. A doua grupa etnica nonslava este reprezentata de rromi. Acestia traiesc la periferia multor orase, iar prezenta lor cauzeaza conflicte sociale regulate.

Economie:
Slovacia s-a descurcat deja cu majoritatea dificultatilor tranzitiei de la o economie planficata central la o economie de piata moderna. In 2001 guvernul a stabilizat microeconomia tarii, iar privatizarile majore s-au realizat in mare; sector bancar se afla aproape in intregime pe maini straine, iar investitiile straine au inceput sa se dezvolte (Hyundai si Kia au deschis fabrici aici). Este printre cele mai atractive tari din UE pentru investitori datorita faptului ca mana de lucru este ieftina, iar taxele sunt mici. Cresterea economica s-a datorat mult exportului. Slovacii nu sunt foarte inovativi insa, astfel ca infrastructura multor ramuri economice este depasita si trebuie modernizata. Rata de somaj insa este printre cele mai mari din UE, 12%. Slovacia va adopta ca moneda “euro” pe 1 ianuarie 2009.

Clima:
Clima temperat continentala, muntoasa. Temperaturile medii in Bratislava variaza intre -1,6°C in ianuarie si +21°C in iulie. Cand bat vanturile vestice, verile sunt racoroase si umede, cand bat vanturile estice, verile sunt fierbinti si uscate.

Populatie:
5,401,000

Limba:
slovaca

Moneda:
coroana slovaca (SKK)

Fus orar:
+1 ora GMT

Etnii:
slovaci 86%, maghiari 10% (in sudul si estul tarii), rromi, cehi, ruteni, ucrainieni, germani

Religii:
crestinism (catolici 68.9%), protestanti 10.8%, greco-catolici 4.1%