Oferte sejur / vacanta Portugalia 2024

Portugalia

Portugalia este o destinatie turistica extrem de populara, care atrage vizitatori din intreaga lume prin istoria si cultura sa bogata, gastronomia delicioasa, plajele frumoase si arhitectura impresionanta. Alege si tu o vacanta in Portugalia si simte din plin farmecul acestei tari!

Care este topul hotelurilor la care te poti caza intr-o vacanta Portugalia 2024?

Inca nu te-ai decis cu privire la hotelul la care vei sta in Portugalia in vacanta? Iata o lista cu cele mai populare cazari pe care le poti alege in vacantele in Portugalia!

2269 rezultate gasite

Browns Avenue Hotel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Carmo's Boutique Hotel  

Ponte de Lima, Costa Verde, Portugalia  

Casa Da Calcada  

Amarante, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Casa Oliver Principe Real  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Casa Palmela  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Corinthia Lisbon  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Corpo Santo Lisbon Historical Hotel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Cortez  

Santa Cruz - Madeira, Madeira, Portugalia  

Daora Lisbon Hostel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dear Lisbon Bordalo House  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dear Lisbon Charming House  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dear Lisbon Gallery House  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dear Lisbon Palace Chiado  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dolce Camporeal Lisboa  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Dom Pedro Lisboa  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

2269 rezultate gasite

Ce poti vizita si face cand mergi in vacanta & sejur Portugalia 2024?

Daca profiti de oferte Portugalia pentru vacanta, cu siguranta trebuie sa bifezi cat mai multe dintre aceste atractii turistice. Vei avea parte de o experienta in Portugalia de care iti vei aminti toata viata!

Obiective turistice regiune

Lisabona si imprejurimi

Turnul Vasco da Gama

Castelo de Sao Jorge

Manastirea Jeronimo

Monumentul Descoperirilor

Muzeul Gulbenkian

Oceanario

Palatul Ajuda

Turnul Belem

Sejur / vacanta Portugalia: regiuni populare pe care le poti vizita

Pentru vacante in Portugalia, BJR iti recomanda urmatoarele destinatii intru totul fascinante:

Care sunt conditiile de intrare in tara? Tot ce trebuie sa stii cand mergi intr-o excursie Portugalia

Recomandam ca aceste conditii sa fie revizuite inainte de fiecare sejur in Portugalia.
Profita de ofertele Portugalia pentru vacante in siguranta oferite de BJR!

Alte informatii pe care trebuie sa le cunosti pentru vacanta / sejur in Portugalia 2024

Cand alegi oferte Portugalia pentru vacanta, este important sa fii un turist informat, care cunoaste toate detaliile despre aceasta destinatie, de la gastronomie si atractii turistice, pana la istoria tarii si suprafata acesteia. In acest fel, vei simti din plin farmecul sejurului in Portugalia.

Cumparaturi Sejur Portugalia 2023 - 2024 „la moda”

Sejur in Portugalia – vacanta din care te vei intoarce cu o multime de cumparaturi!

Pasionatii de shopping nu vor fi dezamagiti atunci cand vor merge in vacanta in Portugalia (2023 - 2024). Datorita calitatii si pretului accesibil, sunt foarte cautate produse din pielarie, bijuteriile, portelanurile si hainele elegante la moda.

Ce trebuie sa mai stii atunci cand alegi oferte in Portugalia pentru vacanta ta este faptul ca, chiar daca tara s-a modernizat repede dupa 1974, mestesugurile si traditiile nu au fost nicio clipa uitate. Ceramica si gresia inca se produc la standarde foarte ridicate in intreaga tara, cu variatii de model de la o regiune la alta sau chiar de la un oras la altul.

Cand vei merge in vacante in Portugalia, vei observa ca Madeira este centrul in care vei gasi cele mai bune dantele si broderii. La Lisabona, cea mai populara zona pentru impatimitii de cumparaturi ramane Baixa, un cartier cu mai multe strazi paralele, inclusiv Rua Augusta, indesate de magazine diverse.

Cartierul Chiado este centrul modei, mai ales dupa ce a fost total reconstruit. Situat chiar langa centrul orasului, este cel mai mare mall din Peninsula Iberica.

Daca mergi in Portugalia in vacanta si ajungi in Porto, trebuie sa mergi pe Rua de Santa Catarina, unde se gasesc mai multe magazine de lux. Programul magazinelor este intre 9 a.m. si 1 p.m., apoi intre 3 a.m. si 7 p.m., de luni pana vineri. Magazinele se inchid la ora 1 p.m., sambata, din ianuarie pana in noiembrie, dar in decembrie au program prelungit, pana la ora 7 seara.

In vacanta in Portugalia nu te vei plictisi nicio secunda, caci nenumaratele centre comerciale sunt deschise de la ora 10 dimineata pana la miezul noptii, fiindca isi asteapta tot timpul clientii.

Pentru cei care isi doresc antichitati sau obiecte de arta, vor descoperi mici pravalii la Lisabona sau Porto. Cu putin noroc pot gasi piese rare, vechi de sute de ani si nu atat de scumpe precum si-ar imagina.

Pentru o vacanta in Portugalia memorabila, locul in care trebuie sa ajungi neaparat este Bairro Alto. Aici poti sa faci cumparaturi, sa mananci si sa pierzi vremea prin baruri. In jurul a trei strazi - Rua do Nort, Rua do Diario de Noticias si Rua da Atalaia - sunt concentrate peste 300 de baruri si cel putin la fel de multe magazine (aproape toate deschise pana la miezul noptii).

Foarte la moda sunt si magazinele combinate, de exemplu: coafor si moda (Agencia 117, Rua do Norte) sau design + discoteca (Fátima Lopez, Rua da Atalia).

Drept gustare, poti savura sardine la gratar in paine, cu bere rece. Apoi cateva cocktailuri si, la miezul noptii, ajungi direct pe ringul de dans din cluburi (Fragil, Rua da Atalia, 126). Iar cel mai important lucru, toate locatiile se afla la o distanta de cinci minute una de alta, deci nu vei irosi deloc timp in vacanta / sejurul in Portugalia 2023 - 2024!

Asezare

Cand decizi sa pornesti intr-o excursie in Portugalia, este nevoie sa stii inclusiv unde este pozitionata aceasta destinatie. Tara este situata in sud-vestul Europei, in Peninsula Iberica, si se invecineaza cu Spania la nord si est si cu Oceanul Atlantic la vest si sud. Insulele Azore si Madeira apartin de Portugalia.

Unul dintre motivele pentru care foarte multi turisti opteaza pentru sejurul (vacanta) in Portugalia este faptul ca destinatia face parte din putinele tari europene cu aer curat. In acesta tara, conceptul de "paduri pe cale de disparitie" este necunoscut.

In regiunea Algavre, din sudul tarii, se afla plaje minunate si linistite, cu nimic mai prejos fata de cele spaniole sau italiene. Tocmai de aici, de pe tarmul Golfului Cadiz, au plecat faimoasele expeditii maritime. Motivele multor marinari erau adesea destul de prozaice: acestia isi asumau riscul unor calatorii indepartate de dragul aurului, argintului, sclavilor, fildesului si mirodeniilor. Portughezii traiesc si astazi din amintirile trecutului glorios.

Pe steagul national figureaza un astrolab - instrument de navigatie care reaminteste rolul jucat pe vremuri de Portugalia in descoperirea lumii.

Suprafata

92.212 km²

Clima

In vacanta in Portugalia 2023 - 2024, vei avea parte de o clima subtropicala umeda in nord si mediteraneana in sud. Vanturile care bat dinspre Atlantic influenteaza semnificativ clima Portugaliei (mai ales la vest si la nord). Temperaturile medii anuale: intre +9°C si +20°C la Porto, intre +11°C si +22°C la Lisabona, intre +12°C si +24°C la Faro.

Istorie

Vecinatatea Oceanului Atlantic si lunga linie a tarmului au creat conditii excelente pentru dezvoltarea navigatiei. La inceput, calatoriile pe mare se terminau in apropiere de tarm. Mai tarziu, in epoca marilor descoperiri geografice, vasele au inceput sa intreprinda expeditii tot mai indelungate, ceea ce a permis Portugaliei sa devina una dintre primele puteri coloniale.

Henric Navigatorul se bucura pana in prezent de un mare respect in Portugalia. Odata cu el, puterea Portugaliei a inceput sa creasca pe marile si oceanele lumii. Henric Navigatorul a organizat si a finantat calatorii pe oceanul Atlantic, de-a lungul coastelor Africii, initiind colonizarea acesteia. La scurt timp dupa aceea, Vasco da Gama a descoperit calea maritima spre Indii, a cucerit pentru Portugalia Insulele Moluce si a pus bazele a numeroase centre comerciale. Expeditiile maritime au angajat potentialul Portugaliei in asa fel incat aceasta nu a putut sa tina piept armatei spaniole, care i-a ocupat teritoriul in 1580, sub conducerea printului de Alba.

Astfel, vastul imperiu colonial decade in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, cea mai mare parte a teritoriilor sale fiind cucerite de Olanda si Anglia. Intre 1580 si 1640, Portugalia este anexata de Spania. Portugalia si-a recapatat independenta abia in 1668, cu ajutorul britanicilor.

Pierderea, in 1822, a celei mai mari colonii, Brazilia, a fost o lovitura serioasa. Aici se refugiase curtea portugheza in 1807, in timpul ocupatiei napoleoniene. Regele Juan al IV-lea s-a reintors in patrie in 1821, dar l-a lasat la Rio pe fiul sau, Pedro, pe post de supleant. Un an mai tarziu, Pedro a fost incoronat imparat al Braziliei iar, in 1825, Portugalia a recunoscut independenta acestei tari.

Situatia politica interna a ramas insa instabila. In 1910, monarhia este abolita si Portugalia se proclama republica. In 1926 se instaureaza dictatura lui Antonio de Oliveira Salazar, perioada dificila pentru tara. Democratia a fost reintrodusa in Portugalia in 1974, in urma “Revolutiei Garoafelor”, iar integrarea in UE a stimulat dezvoltarea economica, dupa ani de stagnare.

Chiar daca este posibil sa nu fie primul lucru despre care te informezi atunci cand alegi oferte Portugalia pentru vacanta, familiarizarea cu istoria acestei tari este foarte importanta.

Economie

Portugalia a avut o economie diversificata si in continua crestere, bazata pe servicii de la aderarea la Uniunea Europeana, in 1986. In ultima decada, guverne succesive au privatizat multe firme controlate de stat si au liberalizat zone cheie ale economiei, incluzand sectorul financiar si telecomunicatiile. Tara s-a calificat pentru Unitatea Monetara Europeana (EMU) in 1998 si a inceput sa foloseasca noua sa deviza, euro, pe 1 ianuarie 2002, impreuna cu 11 alte economii membre UE.

Cresterea economica a fost deasupra mediei UE pentru marea majoritate a decadei trecute, insa PIB pe cap de locuitor se situeaza la doar 75% din cel al economiilor de top UE. Guvernul a esuat in a domina un deficit extensiv si in a realiza reforme structurale necesare ridicarii competitivitatii economiei portugheze. Un sistem educational sarac a devenit un obstacol in realizarea unei mai bune productivitati si in realizarea cresterii economice. Portugalia a fost umbrita de producatorii cu costuri mai mici din Europa Centrala sau Asia.

Populatie

10,605,870

Limba

Portugheza

Moneda

In serujul / vacanta in Portugalia, este important sa stii care este moneda folosita - Euro (EUR).

Etnii

Portughezi

Religii

Catolicism 94%, protestantism, islamism

Transport

Inainte sa pornesti in excursia / vacanta in Portugalia, este necesar sa te interesezi despre mijloacele de transport disponibile in aceasta tara.

Autobuz: Circula intre orele 06:30 - 24:00.

Liniile care leaga aeroportul de centru: 5, 8, 22, 44, 45, 83.

Metrou: Circula intre orele 06:30 - 01:00 (noaptea).

Pret bilet: 0,60 Euro; Bilet 1 zi – 1,40 Euro; 4 zile – 9,55 Euro; 7 zile – 13,55 Euro.

Gastronomia de care te bucuri in vacantele in Portugalia

Arta culinara portugheza este variata si deosebita, cu numeroase specialitati regionale care au aparut din traditii si ingrediente locale. Cand mergi in vacanta (sejur) in Portugalia 2023 - 2024, vei observa ca, in mare parte, mancarurile portugheze sunt foarte condimentate.

Mirodeniile si aromele au fost aduse in trecut de exploratori, care au adus in tara piperul, curry-ul, scortisoara, cuisoarele, nucsoara si numeroase retete pentru mancaruri exotice, adaptate in timp la specificul tarii.

Cand profiti de oferte Portugalia pentru vacanta, trebuie sa stii ca o masa tipica aici incepe cu aperitive: branza de capra, pate, masline, sunca afumata (presunto), paine de porumb. Supa (sopa) este prezenta in toate meniurile din restaurante, cel mai des fiind preparata din ingrediente proaspete, cumparate din piete locale.

O alta optiune pe care o ai la dispozitie intr-o vacanta in Portugalia este caldo verde, o supa cu varza, cartofi si carnati afumati.

Multe localuri cu specific pescaresc servesc o delicioasa supa de peste. Pestele reprezinta o prezenta importanta in bucataria portugheza, in special sardinele sau codul uscat. Nici fructele de mare nu sunt uitate: langustele, crabul, scoicile, stridiile.

Carnea de porc este de departe preferata portughezilor. Sacrificarea anuala a porcilor care are loc in decembrie si de Paste este un adevarat ritual. Multe restaurante ofera specialitati de porc din bucataria locala, printre care leitao assado sau feijoada, o fiertura de fasole cu carne de porc.

 

Esti gata pentru un sejur in Portugalia 2023 - 2024? Pregateste-te pentru calatoria vietii tale!

Esti gata pentru un sejur in Portugalia 2024? Pregateste-te pentru calatoria vietii tale!