Oferte Portugalia 2022

Portugalia

Care este topul hotelurilor din Portugalia?

2301 rezultate gasite

Eurostars Heroismo  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 410 evaluari

Porto, Porto si imprejurimi, Portugalia  

Casa Da Moura  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 109 evaluari

Lagos, Algarve, Portugalia  

Orbitur Gala  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.0
nota 4.0 din 1 evaluare

Figueira da Foz, Costa de Prata, Portugalia  

Cascais Hotel  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 3.5
nota 3.5 din 21 evaluari

Cascais, Costa Estoril, Portugalia  

Residencial Do Sul  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 3.5
nota 3.5 din 96 evaluari

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Six Senses Douro Valley  

Lamego, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Agua Hotels Douro Scala  

Mesao Frio, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Albatroz Hotel  

Cascais, Costa Estoril, Portugalia  

Alentejo Marmoris Hotel&Spa  

Vila Vicosa, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Algarve Casino Hotel  

Praia da Rocha, Algarve, Portugalia  

Altis Avenida Hotel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Altis Belem Hotel Spa  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Altis Belem Hotel&Spa  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Altis Grand Hotel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Angra Marina Hotel  

Angra Do Heroismo, Insulele Azore, Portugalia  

Avenida Palace  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Azor Hotel  

Ponta Delgada, Insulele Azore, Portugalia  

Bela Vista Hotel&Spa  

Praia da Rocha, Algarve, Portugalia  

Belmond Reids Palace  

Funchal, Insula Madeira, Portugalia  

Blue&Green Troia Design Hotel  

Troia, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Bom Sucesso  

Obidos, Interiorul Portugaliei, Portugalia  

Browns Avenue Hotel  

Lisabona, Lisabona si imprejurimi, Portugalia  

Carmo's Boutique Hotel  

Ponte de Lima, Costa Verde, Portugalia  

2301 rezultate gasite

Ce poti vizita si face in Portugalia?

Obiective turistice regiune

Lisabona si imprejurimi

Turnul Vasco da Gama

Castelo de Sao Jorge

Manastirea Jeronimo

Monumentul Descoperirilor

Muzeul Gulbenkian

Oceanario

Palatul Ajuda

Turnul Belem

Care sunt cele mai populare regiuni din Portugalia?

Care sunt conditiile de intrare in Portugalia?

Alte informatii despre Portugalia

CUMPARATURI: Nici pasionatii de shopping nu vor fi dezamagiti avand cate ceva pentru fiecare. Sunt foarte cautate datorita calitatii si pretului accesibil, produse din pielarie, bijuteriile, portelanurile si hainele elegante foarte la moda. Chiar daca Portugalia s-a modernizat repede dupa 1974 mestesugurile si traditiile nu au fost nici o clipa uitate.Ceramica si gresia se produc inca, la standarde foarte ridicate, in intreaga tara, cu variatii de model de la o regiune la alta sau chiar de la un oras la altul. Madeira este centrul in care veti gasii cele mai bune dantele si broderii. La Lisabona cea mai populara zona pentru impatimitii de cumparaturi ramane Baixa un cartier cu mai multe strazi paralele inclusive Rua Augusta indesate de magazine diverse. Cartierul Chiado este centrul modei, mai ales dupa ce a fost total reconstruit situate chiar langa centrul orasului, este cel mai mare mall din Peninsula Iberica. Cei care ajung la Porto trebuie sa ajunga pe Rua de Santa Catarina unde se gasesc mai multe magazine de lux. Programul magazinelor este intre 9 am si 1 pm apoi intre 3 am si 7 pm de luni pana vineri. Magazinele se inchis la ora 1 pm sambata din ianuarie pana in noiembrie, dar in decembrie au program prelungit, pana la ora 7 seara. Nenumaratele centre comerciale sunt deschise de la ora 10 dimineata pana la miezul noptii , asa ca isi asteapta tot timpul clientii. Cei care isi doresc in schimb antichitati sau obiecte de arta vor descoperi mici pravalii la Lisabona sau Porto , cu putin noroc pot gasi piese rare,vechei de sute de ani si nu atat de scumpe precum si-ar imagina. Locul in care trebuie sa ajung neaparat este Bairro Alto. Aici poti sa faci cumparaturi, sa mananci si sa pierzi vremea prin baruri. In jurul a trei strazi - Rua do Nort, Rua do Diario de Noticias si Rua da Atalaia - sunt concentrate peste 300 de baruri si cel putin la fel de multe magazine (aproape toate deschise pana la miezul noptii). Foarte la moda sunt magazinele combinate, de exemplu coafor si moda (\"Agencia 117\", Rua do Norte, 117) sau design plus discoteca (\"Fátima Lopez\", Rua da Atalia, 36). Drept gustare, poti savura sardine la gratar (sardinhas grelhadas) in paine si cu bere rece (5 E amandoua). Apoi cateva cocktail Uri si la miezul noptii ajungi pe ringul de dans din cluburi (de exemplu, \"Fragil\", Rua da Atalia, 126). Iar cel mai important lucru, toate locatiile se afla la o distanta de cinci minute una de alta! In magazinul \"Convido\" se vorbeste atat portugheza, cat si spaniola, si poti afla informatii despre magazine, restaurante si viata de noapte.

Asezare:
Portugalia este situata in sud-vestul Europei, in Peninsula Iberica, si se invecineaza cu Spania la nord si est si cu Oceanul Atlantic la vest si sud. Insulele Azore si Madeira apartin de Portugalia.Portugalia face parte din putinele tari europene cu aer curat. In acesta tara, conceptul de \"paduri pe cale de disparitie\" este necunoscut. In regiunea Algavre, din sudul tarii, se afla plaje minunate si linistite, cu nimic mai prejos fata de cele spaniole sau italiene. Tocmai de aici, de pe tarmul Golfului Cadiz, au plecat faimoasele expeditii maritime. Motivele multor marinari erau adesea destul de prozaice: acestia isi asumau riscul unor calatorii indepartate de dragul aurului, argintului, sclavilor, fildesului si mirodeniilor. Portughezii traiesc si astazi din amintirile trecutului glorios. Pe steagul national figureaza un astrolab - instrument de navigatie care reaminteste rolul jucat pe vremuri de Portugalia in descoperirea lumii.

Suprafata:
Porto, Coimbra, Faro, Braga, Setubal.

Clima:
Subtropicala umeda in nord si mediteraneana in sud. Vanturile care bat dinspre Atlantic influenteaza semnificativ clima Portugaliei (mai ales la vest si la nord). Temperaturile medii anuale: intre +9°C si +20°C la Porto, intre +11°C si +22°C la Lisabona, intre +12°C si +24°C la Faro.

Istorie:
Vecinatatea Oceanului Atlantic si lunga linie a tarmului au creat conditii excelente pentru dezvoltarea navagatiei. La inceput, calatoriile pe mare se terminau in apropiere de tarm. Mai tarziu, in epoca marilor descoperiri geografice, vasele au inceput sa intreprinda expeditii tot mai indelungate, ceea ce a permis Portugaliei sa devina una dintre primele puteri coloniale. Persoana lui Henric Navigatorul se bucura pana in prezent de un mare respect in Portugalia. Odata cu el, puterea Portugaliei a inceput sa creasca pe marile si oceanele lumii. Henric Navigatorul a organizat si a finantat calatorii pe oceanul Atlantic, de-a lungul coastelor Africii, initiind colonizarea acesteia. La scurt timp dupa aceea Vasco da Gama a descoperit calea maritima spre Indii, a cucerit pentru Portugalia Insulele Moluce si a pus bazele a numeroase centre comerciale. Expeditiile maritime au angajat potentialul Portugaliei in asa masura incat aceasta nu a putut sa tina piept armatei spaniole care i-a ocupat teritoriul in 1580, sub conducerea printului de Alba. Astfel vastul imperiu colonial decade in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, cea mai mare parte a teritoriilor sale fiind cucerite de Olanda si Anglia. Intre 1580 si 1640, Portugalia este anexata de Spania. Portugalia si-a recapatat independenta abia in 1668, cu ajutorul britanicilor. Pierderea, in 1822, a celei mai mari colonii, Brazilia, a fost o lovitura serioasa. Aici se refugiase curtea portugheza in 1807, in timpul ocupatiei napoloniene. Regele Juan al IV-lea s-a reintors in patrie in 1821, dar l-a lasat la Rio pe fiul sau Pedro, pe post de supleant. Un an mai tarziu, Pedro a fost incoronat imparat al Braziliei iar in 1825, Portugalia a recunoscut independenta acestei tari. Situatia politica interna a ramas insa instabila. In 1910, monarhia este abolita si Portugalia se proclama republica. In 1926 se instaureaza dictatura lui Antonio de Oliveira Salazar, perioada dificila pentru tara. Democratia a fost reintrodusa in Portugalia in 1974, in urma “Revolutiei Garoafelor” iar integrarea ain UE a stimulat dezvoltarea economica, dupa ani de stagnare.

Economie:
Portugalia a devenit o economie diversificată şi în continuă creştere, bazată pe servicii de la aderarea la Uniunea Europeana în1986 . În ultima decadă, guverne succesive au privatizat multe firme controlate de stat şi au liberalizat zone cheie ale economiei, incluzând sectoarele financiar şitelecomunicatii. Ţara s-a calificat pentru Unitatea Monetara Europeana (EMU) în 1998 şi a început să folosească noua sa deviză, euro-ul, pe 1 ianuarie 2002 împreună cu 11 alte economii membre UE. Creşterea economică a fost deasupra mediei UE pentru marea majoritate a decadei trecute, însă PIB pe cap de locuitor se situează la doar 75% din cel al economiilor de top UE. Guvernul a eşuat în a domina un deficit extensiv şi în a realiza reforme structurale necesare ridicării competivităţii economiei portugheze. Un sistem educaţional sărac a devenit un obstacol în relizarea unei mai bune productivităţi sau în realizarea creşterii economice. Portugalia a fost umbrită de producătorii cu costuri mai mici din Europa Centrala sau Asia ca ţintă pentru investiţii străine directe.

Clima:
Subtropicala umeda in nord si mediteraneana in sud. Vanturile care bat dinspre Atlantic influenteaza semnificativ clima Portugaliei (mai ales la vest si la nord). Temperaturile medii anuale: intre +9°C si +20°C la Porto, intre +11°C si +22°C la Lisabona, intre +12°C si +24°C la Faro.

Populatie:
10,605,870

Limba:
Portugheza

Moneda:
Euro (EUR)

Etnii:
Portughezi.

Religii:
Catolicism 94%, protestantism, islamism

Transport:
Autobuz: Circula intre orele 6:30 – 24:00 Liniile care leaga aeroportul de centru: 5, 8, 22, 44, 45, 83. Metrou: Circula intre orele 6:30 – 1 noaptea. Pret bilet: 0,60 Euro, Bilete 1 zi – 1,40 Euro; 4 zile: 9,55 Euro; 7 zile: 13,55 Euro.

Gastronomie:
Arta culinara portugheza este variata si deosebita , cu numeroase specialitati regionale care au aparut din traditii si ingrediente locale. In mare parte mancarurile portugheze sunt foarte condimentate, iar mirodeniile si aromele au fost aduse in trecut de exploratori. Impreuna cu echipajele lor au adus in tara piperul, curry, scortisoara, cuisoarele, nucsoara si numeroase retete pentru mancari exotice, adaptate in timp la specificul tarii. O masa tipica pentru Portugalia incepe cu aperitive: branza de capre, pate, masline , sunca afumata (presunto), paine de porumb. Supa (sopa) este prezenta pe toate meniurile din restaurante , cel mai des fiind preparata din ingrediente proaspete cumparate din piete locale. O alta optiune este caldo verde o supa cu varza, cartofi si carnati afumati. Multe localuri cu specific pescaresc servesc o delicioasa supa de peste. Pestele reprezinta o prezenta importanta in bucataria portugheza, in special sardinele ,sau codul uscat. Nici fructele de mare nu sunt uitate ca si langustele, crabul, scoicile, stridiile foarte cautate de turisti si localnici. Nici carnea nu este uitata in Portugalia carnea de porc fiind de departe cea mai preferata Sacrificarea anuala a porcilor care are loc in decembrie si de paste este un adevarat ritual multe restaurante ofera specialitati de porc din bucataria locala intre care leitao assado sau feijoada o fiertura de fasole cu carne de porc.