Oferte Peru

Peru

Care sunt cele mai populare regiuni din Peru?

Care sunt conditiile de intrare in Peru?

Alte informatii despre Peru

CAPITALA: Lima este capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia. Orasul este principalul centru economic, finanaciar, comercial si cultural al tarii. Supranumit si orasul regilor, acesta a fost de-a lungul a mai multor secole cel mai influent oras din America de Sud, iar in prezent atrage turisti de pretutindeni datorita arhitecturii si muzeelor sale, a vietii de noapte si a scenei musicale puternic reprezentata.

Asezare:
Peru, oficial Republica Peru e situata in vestul Americii de Sud. E invecinata cu Ecuador si Columbia in nord, cu Brazilia la est, cu Bolivia la sud-est, cu Chile la sud si are iesire in partea vestica la Oceanul Pacific. Aceasta cuprinde trei mari unitati geografice: campia de coasta, o fasie ingusta de terenuri joase cu aspect desertic si Sierra, alcatuita din lanturile muntoase ale Muntilor Anzi cu altitudini de peste 4000 m.

Suprafata:
1.285.220 kmp

Istorie:
A fost locuit pe la jumatatea mileniului al II-lea I.H. de catre Incasi. In 1543 teritoriul a devenit centrul stapanirii coloniale spaniole. Dupa cel de al II-lea razboi mondial incepe instabilitatea politica. Dupa 11 ani de dictatura militara nationalista in anul 1980 s-a preluat un regim democratic constitutional condus de catre Fernando Belaunde Terry. 1990-2000 o perioada condusa de Alberto Fujimori, plina de conflicte antidemocratice. In 2000 Fujimori a fost demis de catre congres din cauza unui scandal de coruptie. Independenta obtinuta in 28.07.1821 in fata Spaniolilor

Economie:
Produsul Intern Brut: $186,6 de miliarde (total) Salariul minim: 155 Salariul mediu: 500 Industrii: mineria, fabricarea metalului, otelului, extractii de petrol, pescuitul, textile, imbracaminte Produse agricultura: cafea, bumbac, zahar, sparanghel, orez, cartof, porumb, struguri, portocale, peste, cacao

Clima:


Populatie:
27.219.266 loc.

Limba:
Spaniola si Quechua sunt limbile oficiale iar Aymara si un numar mare de dialecte din zona Amazoniana sunt limbile minoritare.

Moneda:
Nuevo Sol (S/.)

Fus orar:
UTC -5

Etnii:
Amerindieni 45%, Mestizo (mix de Amerindieni si Albi) 37%, Albi 15%, Negri, Japonezi, Chinezi si altii 3%

Religii:
Romano - Catolica 81%, Seventh-Day Adventist 1,4%, alti crestini 0,7%, altii 0,6%, nespecificata sau niciuna 16,3%

Transport:
Deserturile aflate langa coaste, padurile si muntii Anzi constituie un impediment in reteaua de transport a tarii, transportul aerian detinand un loc important aici cu toate ca din punct de vedere financiar este inaccesibil pentru multi dintre locuitori. Una dintre cele mai faimoase cai ferate porneste din capitala tarii spre interior si urca 4.800 m pe o distanta de 170 km pe ruta spre Cerro de Pasco. reteaua de drumuri este formata din circa 7.000 km din care 20.000 km sunt amenajate. Autostrada Pan American parcurge regiunea desertica a depresiunilor pe o distanta de 3.400 km.

Gastronomie:
Mancarea picanta, condimentata cu ardei iute si usturoi (aji si ajo), a devenit faimoasa si peste granite. Peruanii beneficiaza de o gama larga de legume - exista peste 200 de specii de cartofi, indigeni si cultuvati. Specialitatil nationale sunt: Ceviche (peste crud marinat in zeama de lamaie si ardei iute, servit cu porumb, cartofi, ceapa si condimentat cu coriandru), Chupe de camarones este o supa cu creveti, lapte, oua, cartofi si ardei iute, tamales (galuste de porumb fierte, umplte cu carne si invelite in frunze de banan) si Mazamorra morada (jeleu de porumb rosu si cartofi, gatit cu lamaie, fructe uscate, scortisoara si cuisoare). Cea mai faimoasa bautura este pisco acru, facut din rachiu de struguri. Urmeaza alte bauturi pe baza de pisco, precum alagarrobina, chilcano si capitan. Chicha de jora si chicha morada sunt bauturi care dateaza din vremea incasilor.

Mergi inapoi la sectiunea

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!