Oferte Mombasa 2024

Kenya, Kenya

Care este topul hotelurilor din statiunea Mombasa?

64 rezultate gasite
64 rezultate gasite

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de Mombasa?

1. Moi Intl (Mombasa, Kenya)

6 km

2. Malindi (Malindi, Kenya)

103 km

3. Tanga (Tanga, Tanzania)

131 km

4. Wawi (Pemba, Tanzania)

134 km

5. Manda (Lamu, Kenya)

242 km

6. Kisauni (Zanzibar, Tanzania)

244 km

7. Kiwayu (Kiwayu, Kenya)

294 km

8. Kilimanjaro (Kilimanjaro, Tanzania)

294 km

Care sunt conditiile de intrare in Mombasa?

Alte informatii despre Mombasa

Coasta Mombasa este vestita pentru plajele sale tropicale incadrate de palmieri si apa azurie a Oceanulu Indian, unde, dupa o expeditie safari din Maasai Mara, experienta Aberdares si alte aventuri exotice, vei putea sa te rasfeti intr-unul din hotelurile de lux si de a trece in retrospectiva minunatele experiente traite.

Mombasa are una dintre cele mai frumoase plaje si recifuri de corali din Africa. Acestea si hotelurile de-a lungul coastei de nord si a celei de sud, formeaza locul ideal de vacanta. Din acest motiv Mombasa este o atractie turistica majora si industria turismului este pe primul loc in Kenia. Mombasa este un oras afundat in istorie si, in acelasi timp, un oras port comercial fascinant si cosmopolitan. Adevarata inima a orasului se afla in vechiul oras exotic, printre strazile inguste si arhitectura araba. Aici atmosfera este intotdeauna incarcata de aromele mirodeniilor.

Femeile, purtand traditionalul bui bui, umplu strazile si pietele aglomerate. La docuri pestele si bunurile de pe coasta sosesc zilnic. Strazile sunt animate de culorile vii ale traditionalelor khanga si kikoy, fasia de panza multi-functionala purtata ata de femei cat si de barbati.

La marginea apelor se afla Fortul Iisus, un fort impresionant care vegheaza asupra portului. Turnurile inalte, parapetii si pasajele subterane ale acestui fort din secolul XVI au stat in centrul luptei istorice pentru controlul asupra coastelor Keniei, intre armata portugheza si arabii Shirazi. Acest razboi a planat asupra orasului Mombasa sute de ani, iar fortul sta marturie acelor vremuri. In oras se afla cele mai multe spitale, afaceri, banci, magazine si piete. De asemenea si serviciile de sanatate, financiare si comerciale. Fiind un oras mic, Mombasa nu are un sistem de circulatie subteran, insa va puteti deplasa folosind autobuzele, sau puteti incerca „Matatu” - o experienta cu adevarat keniana.

Mombasa este un oras modern si de o mare diversitate. Este un oras in care toata lumea este bine – venita si absorbita rapid in acest amestec cultural. Moschee, temple hinduse si biserici crestine inconjoara strazile care abunda de toate culturile lumii.

Viata de noapte este foarte animata si reprezinta un punct de atractie pentru multi turisti. De-a lungul coastelor sunt multe cluburi de noapte cu tematici diverse, care se adreseaza diferitelor genuri. Multe hoteluri au propriile evenimente de divertisment, potrivite celor care isi doresc distractii mai potolite.

 

Mergi inapoi la sectiunea