Vacanta Mexic

Mexic

Care sunt cele mai populare regiuni cu oferte in Mexic?

Care sunt conditiile de intrare in Mexic?

Alte informatii inainte de un sejur in Mexic in 2024-2024

BACSIS: In vacanta in Mexic, se cuvine a se lasa bacsis in restaurante, la excursiile optionale la soferi si ghizi. CURENT ELECTRIC: De obicei 110 V, care necesita adaptoare speciale. Recomandam sa aveti la dvs., in sejurul in Mexic din 2024, adaptoare potrivite pentru 110 V.

 

Asezare:

America Centrala, situata intre Oceanul Pacific (litoral de 7200 km) la Vest si Golful Mexic la est. Se invecineaza cu Marea Caraibelor, Belize, SUA, Guatemala. 80% din populatie este concentrata in campiile rodnice din sud, dintre care 21 de milioane in aglomeratia urbana a capitalei. Din punctul de vedere al peisajelor si nu numai, sejurul/vacanta in Mexic te va surprinde cu siguranta!

Suprafata:

1 972 550 kmp

Clima:

Asa cum vei descoperi intr-o vacanta, Mexicul are mari variatii de clima. In Nord, ecuatoriala: veri secetoase si fierbinti, ierni cu temperaturi moderate; in Sud, subtropicala: calda si umeda tot timpul anului, usor mai racoroasa in zona de munte. Temperatura medie in ianuarie +12°C, iar in iulie +18°C. In capitala si in jurul ei este o clima placuta, temperata. Pe litoral, umiditatea este mai ridicata. La Acapulco, temperatura medie este de 26°C in ianuarie si 29°C in iulie. Prin urmare, data pentru o vacanta in Mexic trebuie aleasa cu mare grija! Agentiile de top, precum BJR, stiu cand sa organizeze un sejur in Mexic, pentru a profita la maximum inclusiv de clima.

Istorie:

Astazi „intesat” de agentiile turistice cu oferte, Mexicul a fost populat cu aproximativ 20.000-25.000 de ani i.Ch. Civilizatiile indienilor americani au atins apogeul intre anii 200 si 900. Orasul Teotihuacan, care a numarat la un moment dat 200.000 de locuitori, a fost una dintre cele mai mari asezari umane din lume. Teritoriul Mexicului de azi, de-a lungul istoriei, a fost populat de triburi indiene cu civilizatie dezvoltata. In partea sudica, in secolele IV-X, s-a dezvoltat Imperiul Mayan, iar in secolul XIV aztecii pun bazele unui imperiu care cucereste teritoriul mexican. Imperiul aztecilor a fost inlaturat intre anii 1518 si 1521 de catre spanioli, devenind astfel colonie spaniola, ramanand sub stapanirea Spaniei pentru 3 secole inainte de a-si obtine independenta la inceputul secolului al 19-lea. In urma razboiului cu America (1846 - 1848), Mexicul si-a pierdut mai mult de jumatate din teritoriu (printre care Texas si California). In anul 1876, puterea a fost preluata de dictatorul Porfirio Diaz, care a fost alungat de abia in timpul revolutiei din 1910-1917. Dupa perioadele de feudalism si dictatura, in anul 1917 Mexicul a fost proclamat Statele Unite ale Mexicului. Conducatorul legendar al revolutionarilor a fost eroul national Emiliano Zapata. Conflictul s-a incheiat in 1920, iar in 1929 Partidul Revolutionar-institutional a preluat puterea pentru mai bine de 70 de ani. Dupa o lunga pauza, la inceputul lunii iulie 2000, mexicanii au participat la primele alegeri democratice si l-au ales ca presedinte pe candidatul opozitiei, Vincente Fox. Devalorizarea monedei nationale la sfarsitul anului 1994 a provocat cea mai grava recesiune economica din istoria Mexicului.

Economie:

Agricultura: culturi de porumb (locul 2 in lume), de cafea, de trestie de zahar, de bumbac. Pescuit. Resurse naturale: argint, cupru, mercur, zinc si plumb. Industria: de masini electrice, de automobile, framaceutica, textila, alimentara, energetica, petrolifera. Mestesuguri artizanale. Turism. Abundenta bogatiilor naturale ale Mexicului nu compenseaza problemele economice ale tarii. In prezent, economia subterana reprezinta intre 35-50% din economia mexicana. Economistii urmaresc in principal sa reduca dependenta tarii de pretul petrolului si sa stopeze migratia populatiei de la sat spre marile orase.

Populatie:

107,784,179

Limba:

Spaniola. Asadar, o vacanta in Mexic in 2024 va fi „pe intelesul tau” daca vorbesti limba lui Cervantes.

Moneda:

Peso mexican (MXN)

Fus orar:

-6 ore fata de GMT

Etnii:

Metisi 75%, albi 10-15%, amerindieni 9%, alte etnii. Asadar, vacanta in Mexic va fi o „explozie” de experiente culturale inedite.

Religii:

Catolici 93%, protestanti 3%, alte religii 4%. Da curs unei oferte in Mexic si vei descoperi aceasta tara minunata, inclusiv din punct de vedere religios!

Mergi inapoi la sectiunea