Oferte Mauritius 2020

Mauritius

Care este topul hotelurilor din Mauritius?

171 rezultate gasite

Merville Beach  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 2185 evaluari

Pereybere, Mauritius, Mauritius  

Four Seasons Mauritius At Anahita  

Grand River South East, Mauritius, Mauritius  

Royal Palm  

Grand Baie, Mauritius, Mauritius  

Anahita The Resort  

Grand River South East, Mauritius, Mauritius  

Angsana Balaclava  

Baie aux Turtes, Mauritius, Mauritius  

Baystone Boutique Hotel&Spa  

Pointe aux Canonniers, Mauritius, Mauritius  

171 rezultate gasite

Care sunt conditiile de intrare in Mauritius?

Alte informatii despre Mauritius

Asezare:
In Oceanul Indian, la 880 km Est de Madagascar.

Suprafata:
2,040 km²

Clima:
Subtropicala. Din noiembrie pana in aprilie este posibila aparitia cicloanelor. Temperatura aerului la tarm: din ianuarie pana in aprilie 30°C, din iulie pana in septembrie (perioada rece) intre 14 si 22°C.

Istorie:
Istoria insulei Mauritius este istoria cuceririlor coloniale europene. Primii sositi au fost navigatorii portughezi, in anul 1507. Au denumit-o “Insula Lebada”, dupa o specie (acum disparuta) de pasari asemanatoare lebedelor. O suta de ani mai tarziu au ajuns aici corabiile Companiei Indiilor de Est. In onoarea guvernatorului Moritz von Nassau olandezii au numit insula “Mauritius”. Dupa exploatarea intensiva a padurilor uriase de abanos, olandezii au parasit Mauritius. Cinci ani mai tarziu insula a intrat sub stapanirea francezilor care intentionau sa deschida aici o baza destinata luptei pentru starpirea piratilor din Oceanul Indian. Pentru francezi, Mauritius a devenit “Insula Frantei” (“Ile de France”). Sub conducerea lor, mii de sclavi cultivau aici trestie de zahar. Abolirea definitiva a sclaviei a avut loc abia in perioada britanica, in 1835. Insula a obtinut independenta in cadrul Commonwealth-ului britanic in 1968. Populatia insulei a ramas insa credincioasa limbii franceze si stilului de viata francez iar Parisul e considerat de autohtoni drept “buricul pamantului”. In prezent, mauritius este un curcubeu de culturi si grupuri etnice de origine indiana, creola, franceza si chineza. O dovada in acest sens este steagul national in 4 culori (rosu, albastru, galben si verde).

Economie:
De la obtinerea independentei in 1968 Mauritius s-a dezvoltat de la o tara cu venit mic si economie bazata integral pe agricultura intr-o tara cu venit mediu cu sectoare industriale, bancare si turistice in crestere. Din punct de vedere al industrializarii, Mauritius se situeaza pe locul 4 intre cele 52 de tari africane. Acum economia se bazeaza in special pe culturile de trestie de zahar (90% din suprafata este cultivata cu trestie de zahar, asigura 25% din veniturile de export), turism si industria textila, dar si alte sectoare incep sa se dezvolte rapid. Strategia guvernului este atragerea capitalului investitorilor straini. Cele peste 9000 de entitati care au investit aici se focalizeaza pe comertul cu India si Africa de Sud. Investitiile in sectorul bancar depasesc 1 miliard de dolari. Franta este partenerul de baza al tarii in materie de comert, Mauritius avand legaturi stranse cu acesta tara, francezii oferind si asistenta tehnica in diferite forme.

Clima:
Subtropicala. Din noiembrie pana in aprilie este posibila aparitia cicloanelor. Temperatura aerului la tarm: din ianuarie pana in aprilie 30°C, din iulie pana in septembrie (perioada rece) intre 14 si 22°C.

Populatie:
1,145,000

Limba:
Engleza (limba administrativa), franceza, creola, bhojpuri (dialect indian)

Moneda:
Rupia mauritana (MUR)

Fus orar:
+4 ore GMT

Etnii:
de origine indiana 68%, creola 27%, chineza 3%, europeana 2%

Religii:
hinduism 50%, crestinism 31%, islamism 16%, budism 3%

Gastronomie:
Bucataria mauritana este un amestec de bucatarie indiana, creola, chineza si europeana (datorita multitudinii de colonii care au trecut pe aici). Nu este neobisnuit sa existe cimbinatii de bucatarii diferite in cadrul aceleasi mese. Puiul condimentat cu curry este o mancare foarte populara in cadrul intregii comunitatii. Majoritatea restaurantelor apartin comunitatii sino-mauritane astfel ca nu este surprinzator ca mancarurile chinezesti au devenit printre preferatele localnicilor: “Mine-frit” (taitei prajiti) si “niouk nien”. Standurile cu mancare aflate in strazi apartin comunitatilor musulmane si indo-mauritane astfel ca nu e de mirare ca “alouda” (bautura laptoasa cu seminte de busuioc) a devenit o bautura tipica si “dholl puri” una preferata de toate comunitatile.