Oferte Malaezia

Malaezia

Care sunt cele mai populare regiuni din Malaezia?

Care sunt conditiile de intrare in Malaezia?

Alte informatii despre Malaezia

CAPITALA: Capitala tarii se afla la Kuala Lumpur, un oras modern, agitat, unde zgarie-norii si cladirile moderne se imbina cu cladirile coloniale. Numele acesteia semnifica confluenta mocirloasa, fiind situata la confluenta a doua cursuri de apa, cel mai important fiind Klang, care se revarsa la 45 de km spre vest in Stramtoarea Malacca.

Asezare:
Malaezia, e situata in Asia de sud-est si cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud formata din Peninsula Malaezia si insulele adiacente si partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se invecineaza cu Thailanda in nord si cu Marea Chinei de Sud la est iar prin intermediul Stramtorii Malacca are frontiere maritime cu Indonezia in sud si cu Singapore in vest. Malaezia insulara e situata in sud-vestul Marii Chinei de Sud, la sud de Brunei si la nord de Indonezia, avand frontiera maritime cu Filipinele.

Suprafata:
329.750 kmp

Clima:
Climatul local este ecuatorial, caracterizat prin musonii de sud-vest (din aprilie pana in octombrie) si nord-est (din octombrie pana in februarie).

Istorie:
Istoria Malaeziei dateaza din primul secol IHr. Avand o pozitie strategica, intre est si vest, peninsula Malaezia a atras calatrorii din toate partile lumii. In vaile Bujang si Merbok din statul Kedah puteti vedea si astazi urme ale civilizatiilor vechi, precum pietre de morminte si influente hinduse-budiste din India si China. Influentele musulmane dateaza din timpul Sultanatului Melaka din anii 1400, datorita comerciantilor din Orientul Mijlociu si India. Islamismul s-a raspandit in toata natiunea cand Sultanul Melakai a adoptat aceasta religie si a vegheat personal la raspandirea acesteia. Tot in aceasta perioada s-au creat legaturi comerciale cu China. Datorita comertului cu condimente, Maleka a fost atacata de portughezi in 1511, ceea ce a dus la caderea sultanatului. Portughezii au adus catolicismul, insa in 1641 olandezii au preluat controlul. Britanicii au venit la inceputul secolului XVIII, cand in Europa incepuse revolutia industriala. Britanicii au format colonii ale coroanei in peninsula. In estul Malaeziei, Sabah a devenit protectorat britanic, in timp ce familia Brooke a condus Sarawak sub denumirea Rajah Alb, vreme de o suta de ani. In 1941 japonezii au invadat tara si au condus vreme de trei ani, inainte de a se preda fortelor aliate, dupa bombardarea Nagasaki si Hiroshima. Sfarsitul razboiului a adus nasterea nationalismului in tara. In august 1957, Tunku Abdul Rahman a citit Proclamatia de Independenta si a declarat suveranitatea si democratia statului.

Economie:
Produsul Intern Brut: $313.2 de mliarde(total)(2006) Salariul minim: 700 Ringgit / luna Salariul mediu: Salariul mediu variaza intre 813 si 13,962 Ringgit in functie de ocupatie si gradul de educatie. Industrii: Malaezia Peninsulara - prelucrarea cauciucului si uleiului de palmier, confectii, electronice, mineria si topirea staniolului, prelucrarea lemnului; Sabah - industria petrolului; Sarawak - prelucrarea agricola, productia si rafinarea petrolului Produse agricultura: Malaezia Peninsulara - cauciuc, ulei de palmier, orez, cacao; Sabah - cauciuc, lemn, produse agricole de subzistenta, nuci de cocos, orez; Sarawak - cauciuc, piper, lemn

Clima:
Climatul local este ecuatorial, caracterizat prin musonii de sud-vest (din aprilie pana in octombrie) si nord-est (din octombrie pana in februarie).

Populatie:
26.902.000 locuitori

Limba:
Bahasa Malaeza (oficiala), Engleza, Chineza (Cantoneza, Mandarina, Hokkien, Hakka, Hainan, Foochow), Tamil, Telugu, Malayalam, Panjabi, Thai

Moneda:
ringgit

Fus orar:
UTC +8

Etnii:
Malaiezi 50.4%, Chinezi 23.7%, grupuri indigene 11%, Indieni 7.1%, altii 7.8% (2004)

Religii:
Musulmana 60.4%, Budista 19.2%, Crestina 9.1%, Hinduism 6.3%, Confucianism, Taionism, alte religii de origine Chineza 2.6%, altele sau nespecificate 1.5%, niciuna 0.8% (2000)

Transport:
Drumurile in Malaysia estica si pe coasta estica a Malaysiei Peninsulare sunt relativ nedezvoltate. Serviciile feroviare in Malaysia sunt operate de Keretapi Tanah Melayu si exploateaza linii de cale ferata extinse, care conecteaza majoritatea oraselor din peninsula, inclusiv Singapore. Porturile maritime cele mai importante sunt Port Klang si Port Tanjung Pelepas, in Johor. Alte porturi importante se gasesc in Tanjung Kidurong, Kota Kinabalu, Kuching, Kuantan, Pasir Gudang, Penang, Miri, Sandakan si Tawau. Cel mai important aeroport din ţara este Aeroportul International Kuala Lumpur (KLIA). Alte aeroporturi in ţara: Aeroportul Internaţional Kota Kinabalu, Aeroportul International Penang, Aeroportul Internaţional Kuching, Aeroportul International Langkawi, Aeroportul International Senai. Alte aeroporturi, care opereaza zboruri domestice se gasesc in orasele mici. Exista zboruri zilnice intre Malaysia de Est si cea de Vest. Primul operator low-coast din regiune, Air Asia, isi are sediul aici.

Gastronomie:
Orezul este alimentul principal in bucataria malaeza si se consuma cel putin o data pe zi. Orezul se consuma cu peste, carne sau legume gatite in diverse feluri. Musulmanilor le este interzis sa manance carne de porc sau carnea unui animal ce nu a fost sacrificat de un musulman. Malaezienii mananca de obicei cu mainile. Pentru a se spala pe maini, inainte de masa, se foloseste un vas numit \"kendi\", care se pune pe masa si trece de la o persoana la alta. Se mananca cu mana dreapta si cu mana stanga se manuieste lingura cu care se serveste mancarea. Mana stanga se mai foloseset la manevrarea vaselor cu mancare si pentru a tine paharul. Un mic dejun popular este \"nasi lemak\", orez gatit in lapte de cocos si servit fierbinte si condimentat, creveti, peste, oua si legume.

Mergi inapoi la sectiunea

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!