Oferte Londra 2024

Anglia, Marea Britanie

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de Londra?

1. City London (Londra, Marea Britanie)

12 km

2. Heathrow (Londra, Marea Britanie)

22 km

3. Biggin Hill (Londra, Marea Britanie)

22 km

4. Gatwick (Londra, Marea Britanie)

38 km

5. Luton (Londra, Marea Britanie)

44 km

6. Stansted (Londra, Marea Britanie)

49 km

7. Farnborough (Farnborough, Marea Britanie)

51 km

8. London Southend (Southend, Marea Britanie)

57 km

9. Shoreham By Sea (Shoreham By Sea, Marea Britanie)

75 km

10. Cambridge (Cambridge, Marea Britanie)

80 km

11. London Oxford (Oxford, Marea Britanie)

88 km

12. London Ashford (Lydd, Marea Britanie)

95 km

13. Raf Station (Brize Norton, Marea Britanie)

103 km

14. Kent Intl (Manston-Kent Intl, Marea Britanie)

104 km

15. Southampton (Southampton, Marea Britanie)

105 km

16. Honington Raf (Bury St Edmunds, Marea Britanie)

110 km

17. Bembridge (Bembridge, Marea Britanie)

114 km

18. Coventry (Coventry, Marea Britanie)

132 km

19. Gloucestershire (Gloucester, Marea Britanie)

142 km

20. Bournemouth Intl (Bournemouth, Marea Britanie)

143 km

21. Birmingham (Birmingham, Marea Britanie)

150 km

22. Calais Dunkerque (Calais, Franta)

157 km

23. International (Norwich, Marea Britanie)

159 km

24. Le Touquet Paris Plage (Le Touquet, Franta)

164 km

25. East Midlands (Nottingham, Marea Britanie)

166 km

26. Bristol Intl (Bristol, Marea Britanie)

178 km

27. Saint Aubin (Dieppe, Franta)

199 km

28. Airport (Oostende / Brugge, Belgia)

210 km

29. Octeville (Le Havre, Franta)

219 km

30. Cardiff (Cardiff, Marea Britanie)

221 km

31. Robin Hood (Doncaster / Sheffield, Marea Britanie)

226 km

32. Maupertus (Cherbourg, Franta)

227 km

33. Humberside (Humberside, Marea Britanie)

229 km

34. Saint Gatien (Deauville, Franta)

238 km

35. Wevelgem (Kortrijk, Belgia)

245 km

36. Exeter (Exeter, Marea Britanie)

245 km

37. Alderney (Alderney, Marea Britanie)

248 km

38. Lesquin (Lille, Franta)

249 km

39. Manchester Airport (Manchester, Marea Britanie)

249 km

40. Vallee De Seine (Rouen, Franta)

252 km

41. Carpiquet (Caen, Franta)

258 km

42. Hawarden (Chester, Marea Britanie)

263 km

43. John Lennon (Liverpool, Marea Britanie)

270 km

44. Swansea (Swansea, Marea Britanie)

270 km

45. Beauvais Tille (Paris, Franta)

277 km

46. Airport (Leeds / Bradford, Marea Britanie)

279 km

47. Guernsey (Guernsey, Marea Britanie)

289 km

48. Fauville (Evreux, Franta)

292 km

49. States (Jersey, Jersey)

295 km

Care sunt conditiile de intrare in Londra?

Alte informatii despre Londra

ISTORIE

Originea numelui orasului nu este cunoscuta cu precizie. Se presupune ca acesta provine de la celticul Iiindin, cuvant care inseamna "casa intarita de pe lac". In anul 43 d.Hr. romanii au infiintat orasul Londinium pe locul vechiului fort celtic. Tot ei au construit portul si au inconjurat terenul cu un zid de aparare (ruinee acestuia pot fi vazute in apropiere de statia de metrou Tower Hill). In prezent, Londra este centrul administrativ al tarii, resedinta conducatorului statului, adica a reginei, precum si sediul Guvernului, al Parlamentului si al tribunalelor. Dar Londra este, inainte de toate, unul dintre marile centre financiare si comerciale din Europa si din lume. Dar Londra nu se reduce numai la oamenii de afaceri impecabili imbracati din cartierele financiare. Tot din Londra fac parte si emigrantii sositi aici din lumea intreaga, care dau orasului atmosfera sa deosebita. Turistii care strabat metropola engleza pot admira amalgamul surprinzator de culturi care domneste aici.

INFORMATII TURISTICE

La sfarsitul sec. XIV, Londra numara deja 40.000 de locuitori si era un oras urias pentru acele vremuri. Datorita politicii britanice de cuceriri, a devenit in scurt timp capitala celei mai mari puteri coloniale din lume, numarand deja 2.2 milioane de locuitori, in 1841.

Astazi, in Londra traiesc aproape 7.5 milioane de locuitori, iar aglomeratia urbana numara peste 12 milioane. Viata in acest monstru urban nu este usoara: in perioada de varf, strazile Londrei sunt impracticabile, iar vagoanele metrourilor sunt ticsite.

Costul vietii si preturile Londrei sunt printre cele mai piperate din Europa. Londra este un oras viu, schimbator, un amestec de arhitectura veche si moderna, ce abunda în bogatii culturale, dar si în evenimente. Pentru vizitatori, Londra este un loc incitant. Numai traversarea unei strazi pentru prima oara în Londra te face sa realizezi ca esti la începutul unei calatorii fascinante. Peste tot va veti lovi de farmecul acestei metropole, cea mai mare din Europa, cu pub-urile sale, cu renumitele autocare rosii "double decker", cu restaurantele "fish and chips", cu vechile sale cabine telefonice (tot rosii!).

In City se gasesc cele mai mari atractii ale orasului: Catedrala Sf. Paul si Turnul Londrei. Fosta resedinta a regilor englezi, transformata mai apoi in inchisoare, este astazi muzeu istoric, renumit pentru colectiile sale de arme, instrumente de tortura si simboluri regale. West End este cartierul magazinelor moderne, al hotelurilor, cinematografelor, restaurantelor si cluburilor. Aici, langa Piccadilly Circus, se gasesc faimoasele teatre londoneze. In Soho, turistii pot gusta placerile vietii de noapte. Din nord-vest si din sud, se intind spre West End parcuri vaste: Hyde Park, Gradinile Kensington, Regent Park si Park Green. In vecinatatea acestora se afla locuintele celor mai bogati locuitori ai orasului. In partea sudica a West End-ului se afla cartierul Westminster, care adaposteste Palatul Buckingham si Palatul Westminster, sediul Parlamentului. Pe unul dintre cele trei turnuri ale Parlamentului poate fi admirat ceasul numit de londonezi Big Ben. Westminster Abbey este locul unde sunt incoronati si ingropati regii. Tot in West End se afla si Piata Trafalgar, cea mai mare din oras si locul traditional de intalnire al locuitorilor Londrei. In schimb, manifestarile politice spontane, ceremoniile so plimbarile au loc in Hyde Park. East End din estul Londrei, este zona docurilor si a cartierelor muncitoresti. In afara orasului se intind suburbiile Londrei, cu zone industriale si de locuinte. City of London, veritabila Londra, nu poate fi considerata zona rezidentiala, aici locuind numai 8.600 de persoane. 350.000 de oameni vin insa zilnic la lucru aici. Londonezii prefera sa locuiasca in cartierele din afara centrului si la periferia orasului.

OBIECTIVE TURISTICE

Atractiile traditionale ale Londrei - Big Ben, Westminster Abbey, palatul Buckingham, catedrala St. Paul, Turnul Londrei - continua sa atraga milioane de turisti în fiecare an. Peste tot veti gasi monumente ale trecutului glorios al orasului, de la biserici medievale la arhitectura victoriana, pietele în stil georgian, aleile înguste si cladirile de sticla din City of London (centrul financiar al orasului) si vastele parcuri ale Londrei, adevarate oaze de verdeata si liniste într-un oras plin de agitatie. Magazinele, de la cele mai luxoase, cum este faimosul Harrods, la pietele pitoresti de weekend din Portobello Road si Camden, spectacolele de teatru, dans, opera sunt doar cateva din minunatiile oferite de Londra.

Mergi inapoi la sectiunea