Oferte Letonia

Letonia

Care sunt cele mai populare regiuni din Letonia?

Care sunt conditiile de intrare in Letonia?

Alte informatii despre Letonia

Asezare:
Letonia este o ţară baltică în Europa de Nord. Graniţa de vest a ţării o constituie Marea Baltică. În nord şi în sud, Letonia se învecinează cu Estonia şi respectiv Lituania, iar în est cu Rusia.

Suprafata:
64.589 km²

Clima:
Letonia are o clima temperata cu influente maritime. Iernile sunt blande, iar verile sunt racoroase in zona Marii Baltice, iar in partea de est iernile sunt friguroase si verile calduroase. Temperaturile medii anuale inregistrate sunt de -5oC in ianuarie si 17oC in iulie. Cantitatea medie a precipitatiilor anuale se incadreaza intre 560 si 790 mm. Zapada acopera solul intre doua si partu luni pe an, uneori chiar mai mult, iar lunile iulie si august sunt cele mai ploioase.

Istorie:
Teritoriul Letoniei a fost ocupat din 9000 I.H. de catre triburile proto-baltice. Numele tarii "Latvia" (in engleza) provine de la stramosii Latgaliani. Latgalianii au fost unii dintre primele patru triburi baltice din est care formau partea centrala etnica a Letoniei ( prin secolul 8 - 12). Teritoriul a devenit, treptat, sub controlul Germanilor, Suedezilor, Polonezilor si Rusilor. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Letonia s-a declarat republica dar a fost anexata de catre USSR in 1940. Letonia si-a recastigat independenta in 1991 odata cu destramarea Uniunii Sovietice. Letonia s-a integrat in NATO si UE in 2004. Relatiile cu Federatia Rusiei sunt limitate si incordate datorita faptului nemultumirii din partea rusilor in privinta regulilor de cetatenie si limbii letone. Independenta a fost obtinuta in 18 Noiembrie 1918 in fata Rusiei Sovietice.

Economie:
Produsul Intern Brut:$36.49 de miliarde (total) (2006) Salariul minim:90 Lats Letoni / luna Salariul mediu:100 Lats Letoni / luna

Populatie:
2.331.500 loc. Densitatea este de 36loc./km²

Limba:
Letona (limba oficiala), rusa.

Moneda:
Lat

Fus orar:
+2 fata de GMT

Etnii:
Letoni 57,7%, Rusi 29,6%, Belarusi 4,1%, Ucrainieni 2,7%, Polonezi 2,5%, Lituanieni 1,4% si altii 2%.

Religii:
Protestanti, catolici, ortodocsi.

Mergi inapoi la sectiunea