Oferte Jamaica 2020

Jamaica

Care este topul hotelurilor din Jamaica?

151 rezultate gasite

Tensing Pen Hotel  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 777 evaluari

Negril, Jamaica, Jamaica  

Home Sweet Home Resort  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 334 evaluari

Negril, Jamaica, Jamaica  

The Boardwalk Village  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.0
nota 4.0 din 22 evaluari

Negril, Jamaica, Jamaica  

Geejam  

Port Antonio, Jamaica, Jamaica  

Goldeneye  

Oracabessa, Jamaica, Jamaica  

Half Moon  

Montego Bay, Jamaica, Jamaica  

151 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Jamaica?

Care sunt conditiile de intrare in Jamaica?

Alte informatii despre Jamaica

Asezare:
Situata in arhipelagul Antilelor Mari, in Marea Caraibelor. Insula are 240 km lungime si 85 km latime. Se afla la 635 km est de America Centrala, la 150 km sud de Cuba si la 180 km vest de insula pe care se afla Haiti si Republica Dominicana.

Suprafata:
10,991 km²

Clima:
Ecuatoriala, calduroasa si umeda. Temperatura medie anuala: +25°C. Din august pana in octombrie pot aparea cicloane catastrofale.

Istorie:
Descoperita de Columb in 1494, Jamaica devine posesiune spaniola (1509), apoi britanica (1655). In acesta perioada Jamaica era un cuib al piratilor, vina fiind a britanicilor care ofereau atunci protectie oricui jefuia si scufunda corabii spaniole. Dupa exterminarea, in secolul al XVI-lea, a amerindienilor arawak, pe plantatiile de trestie de zahar, indigo si cafea vor fi adusi sclavi din Africa, ai caror urmasi formeaza astazi aproape 90% din populatia tarii. In 1962, Jamaica isi proclama independenta in cadrul Commonwealth-ului. Deteriorarea conditiilor economice a dus in 1970 la violente si a determinat o reducere a turismului. Trecerea la o economie de piata s-a facut dupa alegerile din 1980. Denumirea de Jamaica provine din limba arawak (vorbita de populatia autohtona): ‘Xaymaca’ insemna ‘tara padurilor si a apei’. Locuitorii de astazi sunt urmasii sclavilor africani adusi aici pentru a munci pe plantatii.

Economie:
Din secolul XVIII-lea, Jamaica traieste mai ales din cultivarea trestiei de zahar. Timp de secole, plantatiile sale au fost stropite din belsug cu sudoarea scalvilor. Aici, sclavia a fost abolita abia in 1838. Din anii ’50 ai secolului trecut extractia de bauxita sta la baza economiei (locul 3 in lume). De asemenea: culturi de banane, cacao, nuci de cocos, cafea. Pescuit. Turism.

Clima:
Ecuatoriala, calduroasa si umeda. Temperatura medie anuala: +25°C. Din august pana in octombrie pot aparea cicloane catastrofale.

Populatie:
2,651,000

Limba:
Engleza

Moneda:
Dolar jamaican (JDM)

Fus orar:
-5 ore GMT

Etnii:
Negrii 90.9%, Indieni 1.3%, albi 0.2%, Chinezi 0.2%, amestecati 7.3%, alte etnii 0.1%

Religii:
Protestanti 55.9%, Romano - Catolici 5%, rastafarieni 5%, alte religii 34.1% Vizita imparatului Etiopiei, Haile Sellasie, in capitala Jamaicai in 1966 a fost considerata de rastafarieni ca o implinire a profetiei clarvazatorilor, care, in timpul unor ploi torentiale, ce au durat cateva saptamani, au prezis: “Soarele se va ivi atunci cand Dumnezeu va sosi!” Intr-adevar, soarele a aparut dintre nori exact in momentul in care avionul imparatului s-a oprit pe pista aeroportului. Cultul rastafarian, care se bazeaza pe invataturile Vechiului Testament, considera Etiopia drept patria comuna a tuturor oamenilor de culoare iar pe fostul imparat Haile Sellasie, drept Mesia. Rastafarianismul, miscare social-religioasa, si-a facut aparitia in jamaica in anii ’60 ai secolului XX, ca o continuare a miscarii ‘Back to Africa’ (Intoarcerea in Africa). Denumirea vine de la Ras Tafari Makonnen (numele de botez al printului si mai apoi, al imparatului haile Sellasie – “ras” fiind un titlu de noblete etiopian).

Fii la curent cu informarile cu privire la situatia COVID-19 in turism!