Oferte Islanda 2020

Islanda

Care este topul hotelurilor din Islanda?

114 rezultate gasite

Luna Hotel Apartments  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.5
nota 4.5 din 162 evaluari

Reykjavik, Islanda, Islanda  

Reykjavik Hostel Village  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 3.5
nota 3.5 din 448 evaluari

Reykjavik, Islanda, Islanda  

114 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Islanda?

Care sunt conditiile de intrare in Islanda?

Alte informatii despre Islanda

Asezare:
Islanda sau Republica Islandei este o republica insulara in Europa de Nord. Este situata in Nordul Oceanului Atlantic, chiar sub cercul Artctic.

Suprafata:
103.000 km²

Clima:
Temperat; moderata de Curentul Atlanticului de Nord; usoare, cu ierni vant; umede, veri racoroase

Istorie:
IIngolfur Arnarsonn a fost primul ocupant al Islandei in 870. In secolele 9-10, Islanda a fost ocupata de celti, scandinavi, irlandezi si scotieni. Islanda a fost independenta timp de 300 de ani, dupa care a intrat sub suzeranitatea Norvegiei apoi a Danemarcei. Eruptia vulcanului Askja in 1875, a devastat economia Islandei si 20% din populatie a migrat in Canada sau Statele Unite. Si-a castigat independenta in 1944 in fata Danemarcei. In 930 a fost infiintat Parlamentul, pe care l-au numit "Althing", si a fost primul parlament din lume. Independenta obtinuta in 17 June 1944 in fata Danemarcei

Economie:
Principalele ramuri industriale sunt: pescuitul (locul 1 pe glob la cantitatea de peste pescuita/loc.) si prelucrarea pestelui, industria metalurgica (pentru neferoase), industria energetica (bazata pe resurse naturale: hidrocentrale, centrale geotermice). Produce: nave, ciment, conserve, ulei de balena, confecţii, echipamente electrice, ingrasaminte si produse alimentare.

Clima:
Temperat; moderata de Curentul Atlanticului de Nord; usoare, cu ierni vant; umede, veri racoroase

Populatie:
309.699

Limba:
Islandeza, Engleza, limbi Nordice, Germana

Moneda:
Coroana Islandeza

Fus orar:
UTC

Etnii:
Mixuri omogene de Celti si Norse 94%, alte mixuri de origini straine 6%

Religii:
Biserica Luterana a Islandei 85.5%, Biserica Libera a Reykjavik-ului 2.1%, Biserica Romano-Catolica 2%, Biserica Libera a Hafnarfjorour-ului 1.5%, alte religii Crestine 2.7%, altele 3.8%, nespecificate 2.4% (2004)

Caracteristici popor:
Prietenosi, politicosi.

Transport:
Turismul este o parte importanta a economiei islandeze, generand circa o treime din PIB. Cei mai multi turisti provin din Marea Britanie si Germania , dar si din tarile scandinave si S.U.A. Turistii sunt atrasi de atractiile naturale ale Islandei (ghetari,ghezere,ape geotermale),dar si de activitatile pe care cei ce activeaza in domeniul turismului le pun la dispozitia turistilor : petreceri tematice , excursii asistate pe ghetari sau in zonele salbatice din interiorul tarii,precum si de diferitele festivaluri,cum ar fi \\\"zilele noptilor albe\\\" (in luna iulie) , cand soarele nu apune deloc , sau zilele noptilor arctice , cand soarele nu rasare deloc (in luna februarie). Printr-un sistem foarte bine pus la punct,Islanda ajunge sa atraga anual un numar de turisti de doua ori mai mare decat propria populatie.

Gastronomie:
Bucataria islandeza abunda in carne de miel si peste, gatite in diferite feluri. Carnatii afumati de miel, hangikjot, mielul afumat, skyr, hardfisk, bucati de peste uscat, servite ca gustare, cu unt, hakarl, faimoasele delicatese din cuburi de rechin putrezit fac deliciul oricarei mese traditionale.

Fii la curent cu informarile cu privire la situatia COVID-19 in turism!