Oferte Insula Djerba

Tunisia

Ce poti vizita si face in regiunea Insula Djerba?

Obiective turistice

Regiunea Insula Djerba

Djerba

Regiunea Hammamet si imprejurimi

Pietele (Souk-urile)

Regiunea Tunisia Sahariana

Dougga

Kairouan

Lacul sarat Chott El Jerid

Localitatea Cartagena

Catedrala St.Louis din Cartagina

Localitatea Hammamet

Hammamet

Localitatea Monastir

Manastirea Ribat

Localitatea Sidi Bou Said

Sidi Bou Said

Localitatea Sousse

Sousse

Localitatea Tunis

Cartagina

Localitatea Tunis

Muzeul Bardo din Tunis

Cum este vremea in Insula Djerba, (Tunisia) si care sunt temperaturile medii?

Climatul insulei este caracterizat prin veri fierbinti, sufocante si aride, iar iernile au temperaturi confortabile. Lunile martie, aprilie si noiembrie au temperaturi optime de 20-25 grade, sezonul cel mai cald corespunde intervalului mai-octombrie, cu temperaturi ce trec usor de 30 de grade.

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

17°

(feb)

18°

(mar)

20°

(apr)

23°

(mai)

25°

(iun)

29°

(iul)

30°

(aug)

31°

(sep)

30°

(oct)

28°

(nov)

23°

(dec)

18°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

(feb)

(mar)

10°

(apr)

13°

(mai)

16°

(iun)

19°

(iul)

21°

(aug)

22°

(sep)

21°

(oct)

18°

(nov)

13°

(dec)

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

16°

(feb)

15°

(mar)

16°

(apr)

17°

(mai)

18°

(iun)

21°

(iul)

24°

(aug)

26°

(sep)

26°

(oct)

24°

(nov)

20°

(dec)

18°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

6

(feb)

7

(mar)

7

(apr)

9

(mai)

10

(iun)

10

(iul)

12

(aug)

11

(sep)

9

(oct)

7

(nov)

6

(dec)

5

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

11

(feb)

7

(mar)

4

(apr)

1

(mai)

1

(iun)

0

(iul)

0

(aug)

0

(sep)

1

(oct)

4

(nov)

6

(dec)

10

umiditate Umiditate relativa

(ian)

64%

(feb)

66%

(mar)

61%

(apr)

60%

(mai)

60%

(iun)

64%

(iul)

63%

(aug)

66%

(sep)

67%

(oct)

62%

(nov)

60%

(dec)

60%

Care sunt conditiile de intrare in Insula Djerba?

Alte informatii despre Insula Djerba

Descriere generala:

Plajele aurii si peisajele stravechi ale micii insule Djerba sunt o oaza de calmitate si frumusete. Potrivit legendei, acest taram plin de farmecul Mediteranei l-a inspirat pe Homer cand a scris Odiseea, cele peste 400 situri arheologice fiind martorii istoriei indelungate a insulei. Homer povesteste cum Ulise, scapand de cantecul sirenelor, ajunge din intamplare pe o insula superba unde crestea un fruct foarte delicat: Insula mancatorilor de lotus. Toti marinarii de pe corabie au gustat straniul fruct, pierzandu-si amintirile legate de casa si de cei dragi. Doar Ulise s-a abtinut si a fost capabil sa isi salveze echipajul, continuand calatoria pe Mediterana. Poate de aceea oamenii locului sunt imuni la fructul respectiv, potrivit legendei, in timp ce toti turistii raman vrajiti de farmecul zone. Incantatorul hotel Dar Dhiafa pastreaza arhitectura tipic tunisiana, camerele imense fiind impartite intr-un labirint de incaperi si pasaje, toate tapate cu materiale superbe. Aproape toate hotelurile de pe insula pun la dispozitie masini pentru a te putea deplasa, asa ca poti vizita fara probleme frumusetile zonei. Orasul este casa a trei moschei si a cetatii El Kebir, care dateaza din secolul XIII. Aceasta a fost de-a lungul timpului garnizoana pentru trupele arabe, spaniole si turcesti. Djerba este cunoscuta ca fiind "insula celor 100 de moschei", numeroase ruine ce dateaza din Evul Mediu presarandu-i teritoriul. Fara sa denote opulenta sau grandoare exagerata, simplitatea lor caracterizeaza perfect arhitectura islamica. La doar 10 kilometri de capitala se afla orasul Guellala, faimos pentru ceramica sa de o calitate exceptionala. In centrul insulei, strazile pietruite si imprejmuite de flori te conduc spre cel mai important obiectiv turistic, sinagoga El Ghriba. Monumentul este o mostra a bogatei mosteniri iudaice, datand de acum 25 secole, imediat dupa distrugerea Templului lui Solomon.

Gastronomie:

Restaurantele El Farida, Horoun sau Guestile iti vor delecta papilele gustative cu aromele exotice ale locului, iar in cafeneaua Cafe Les Arcades vei putea incerca sa fumezi din narghilelele specifice Tunisiei.

Caracteristici speciale:

Potrivit Hello Magazine, una dintre cele mai mari atractii ale insulei este orasul Houmt Souk, unde te poti pierde pentru multe ore in piata traditionala, gasind daruri impresionante si inedite pentru cei dragi, dupa care te vei delecta cu o cafea si iti vei potoli foamea cu preparate din peste de la numeroasele restaurante de langa port. In Djerba pietele te vor face cu siguranta dependent de ele. Nu rata piata deschisa vinerea in Midoum sau pe cea de luni dimineata din Houmt Souk. Principala atractie este reprezentata de minunatele covoare tesute manual, de produsele din piele si bijuteriile confectionate in special din chihlimbar. Insula se bucura de un climat temperat si cel mai frumos mod in care poti descoperi acest lucru este facand un tur al plajelor. Insula este micuta si plana, fiind ideala pentru iubitorii de ciclism. O idee mai excentrica ar fi inchirierea unei camile.

Localitati din regiunea Insula Djerba

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!