Oferte sejur / vacanta Indonezia 2024

Indonezia

Porneste in calatoria vietii tale! O vacanta in Indonezia este plina de surprize, de la diversitatea culturala, peisajele spectaculoase, biodiversitatea spectaculoasa, pana la activitatiile distractive pe care le poti face si deliciile culinare.

Profita de ofertele in Indonezia oferite de BJR Vacante si planifica urmatoarea excursie!

Regiuni pe care le poti vizita intr-o vacanta in Indonezia 2024

Iata care sunt cele mai populare locuri pe care nu trebuie sa le ratezi intr-o vacanta in Indonezia 2024! Alege cele mai bune oferte in Indonezia si porneste cat mai repede la drum!

Ce cerinte trebuie indeplinite pentru a merge intr-un sejur Indonezia?

Inainte de fiecare sejur / vacanta in Indonezia, tine cont de aceste conditii.

Alte informatii necesare pentru a petrece un sejur in Indonezia perfect

Capitala

 

Capitala Indoneziei, Jakarta, este un oras modern, centrul politic, social si cultural al tarii, un oras dinamic zi si noapte, cu cladiri impresionante, zgarie-nori, organizatii culturale si institutii de cercetare. Daca vrei sa mergi intr-o vacanta in Indonezia 2023 - 2024, trebuie sa stii ca acest oras important reprezinta o imbinare intre civilizatia asiatica si cea moderna.

Asezare

Indonezia e cea mai mare tara - arhipeleag din lume, cu peste 18.100 de insule, din care 6000 sunt nelocuite. Numele Indoneziei provine din grecescul „indos” si „nesos”, care inseamna Marile Pamantului la est de India, fiind situata in sud-estul Asiei, la nord-vest de Australia. Insulele acesteia se afla in Oceanul Indian si Pacific si ocupa 5100 de km din linia ecuatorului.

Suprafata

1,919,440 kmp

Clima – cum va fi vremea in sejurul / vacanta in Indonezia?

Clima tarii este afectata in primul rand de Monsun (clima tropica umeda). Pe tot timpul anului sunt ploi abundente, singurele luni destul de uscate fiind intre iunie si septembrie. Din decembrie pana in martie sunt cele mai intense ploi, cu exceptia insulelor Molukke, unde se intampla acest fenomen intre lunile iunie si septembrie. Temperaturile nu inregistreaza schimbari mari, iar media este de 26 grade pe tot timpul anului.

Istorie

Primele popoare venite in teritoriu au fost din China si Vietnam (cultura Dongson), acum 4000 de ani, fiind urmati mai apoi si de alte popoare asiatice. Europenii au ajuns mai tarziu, in anul 1600, transformand insulele in colonie olandeza timp de peste 3 secole.

Intre anii 1942-1945, Indonezia a fost ocupata de Japonia. In anul 1945 si-a castigat independenta, dar a durat 4 ani de negocieri impreuna cu Natiunile Unite pana cand Olanda a renuntat la coloniile sale, in 1949.

In anul 2005, Olanda a anuntat oficial ca Ziua Independentei a fost 17 august 1945. Indonezia este o republica constitutionala, cu presedinte si parlament alesi prin vot constitutional. Primul presedinte a fost ales imediat dupa castigarea independentei in anul 1945 - liderul Soekarno, care a condus tara sub legea martiala, fiind un dictator si aducand populatia la stadiul de saracie.

La data de 28 septembrie 1950, Indonezia a fost primita drept membru al ONU. Apoi, Suharto a fost demis, dupa ce a condus tara timp de 30 de ani, in regim dictatorial. Alegeri democratice au avut loc incepand cu anul 1999.

Dezvoltarea economica a fost in creștere intre anii 1980 - 1990. Cu toate acestea, numarul populatiei sarace este mare. In anul 1997, Indonezia a trecut printr-o criza economica majora, care a determinat schimbari si in politica. Independenta a fost declarata la 17 august 1945, recunoscuta de catre Olanda la 27 decembrie 1949, iar in august 2005, Olanda a declarat Indonezia un stat independent incepand cu 17 august 1945.

Odata cu aflarea acestor informatii, te poti considera un turist informat! Alege cele mai bune oferte in Indonezia si lasa-te purtat intr-o calatorie memorabila!

Economie

Produsul Intern Brut: $948.3 de miliarde (total, in 2006).

Salariul minim - variaza de la 390,000 la 820,000 IRP / luna in functie de district.

Salariul mediu - variaza intre 560,000 IRP pana la 3,138,085 IRP, in functie de locatie, ocupatie si gradul de educatie.

Industriile care au o importanta deosebita pentru economie: industria petrolului si a gazelor naturale, textila, de imbracaminte, de incaltaminte, industria cimentului, industria chimica, industria cauciucului, industria alimentara.

Agricultura: orez, tapioca, alune, cafea, cacao, uleiuri, curcani, vaci, porci.

Populatie

241.973.879 locuitori

Limba

Limba oficiala pe care o vei auzi intr-o vacanta in Indonezia 2023 - 2024 este bahasa Indonezia (o forma de malaeza). De asemenea, aici se mai vorbeste engleza, olandeza, dialecte regionale (cea mai populara limba este Javaneza).

Moneda cu care vei plati intr-un sejur in Indonezia

Cand optezi pentru oferte in Indonzia, trebuie sa stii ca moneda nationala este Rupiah (IRP).

Fus orar

UTC+7

Etnii

Javanezi (de pe insula Java) 40.6%, sundanezi 15%, madurezi 3.3%, minangkabau 2.7%, betawi 2.4%, bugis 2.4%, banten 2%, banjar 1.7%, altii 29.9%.

Religii

Musulmana 86.1%, protestanta 5.7%, romano-catolica 3%, hinduism 1.8%, altele sau nespecificate 3.4% (2000).

Transport

Cand alegi oferte in Indonezia si pleci in vacanta, trebuie sa stii ca aici te poti plimba cu masina, autocar  / autobuz, avion, tren, vapor / feribot.

Rute navigabile: 21,579 km

Drumuri: 368,360 km

Cai ferate: 6,458 km

Aeroporturi: 652

Porturi: 9

Cat de bogata este gastronomia pe care o poti savura in timpul unui sejur in Indonezia?

Bucataria indoneziana insumeaza traditiile culinare ale diverselor grupuri etnice din tara. Acestea au fost influentate de India, Orientul Mijlociu, China, Portugalia si chiar Olanda. Pe tot teritoriul, orezul este un aliment de baza.

Multe restaurante ofera "rijsttafel", cuvantul olandez pentru "masa de orez". Inainte sa pornesti intr-un sejur in Indonezia, afla ca, aici, o masa completa consta in orez gatit (nasi) cu garnituri. Acestea variaza de la legume fierte cu peste uscat pana la tocana cu carne. In cele mai multe familii, carnea rosie se consuma doar la ocazii speciale. Puiul, mancarea marina si soia sunt surse mai ieftine de proteine.

La ocazii speciale se prepara nasi kuning (orez galben). Cand optezi pentru oferte in Indonezia si pornesti in vacanta / sejur Indonezia, trebuie sa stii ca, in mod traditional, se mananca din farfurii intinse, cu mana dreapta. Nu exista portii individuale, ci fiecare se serveste pe rand din farfuriile asezate in mijlocul mesei.

Mergi inapoi la sectiunea