Oferte India

India

Care este topul hotelurilor din India?

4412 rezultate gasite
4412 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din India?

Care sunt conditiile de intrare in India?

Alte informatii despre India

PROBLEME SOCIALE: Principalele probleme ale Indiei contemporane sunt conflictele dintre caste, precum si cele pe fond religios sau etnic. Tensiunile dintre adeptii hinduismului si cei ai islamismului crescusera in asa masura incat in 1947 fosta colonie britanica s-a divizat, formand doua state distincte: Pakistan si India. Gandhi a considerat acest fapt drept o “tragedie spirituala”. O alta problema este saracia, din cauza careia sufera o parte semnificativa a populatiei, afectata de subnutritie, de somaj, de suprapopulare si de boli. In mod paradoxal, acesta tara saraca se numara printre cele mai industrializate state ale lumii. India dispune de uriase zacaminte de minereuri dintre cele mai diverse si se poate lauda cu o industrie eficienta si cu o tehnologie foarte avansata. CUMPARATURI: Mici industrii artizanale se găsesc în mii de sate din India, în general organizate în cooperative. Cele mai populare dintre ele se ocupă cu torsul şi cu ţesutul, în special pentru kadi, un material tors şi ţesut manual. Există produse din mătase, în special din Assam, lucrări în filigran la Orissa, articole din alamă şi cupru, chibrituri şi alte produse din lemn, biciclete şi articole de piele. Calcutta şi Bombay sunt două dintre cele mai mari oraşe din lume. Calcutta, la 140 km în susul Râului Hooghlz, este un mare exportator de iută, ceai şi alte bunuri de larg consum.. Bombay este. Old Delhi este situat pe Râul Jamna, şi are industrii tradiţionale, ca argintăria şi broderia. Madras este principalul centru comercial din sud. BACSIS: Indienii asteapta ceea ce numesc \"baksheesh\" pentru cel mai mic serviciu prestat. In aceasta tara, nimic nu este gratuit. Bacsisul este de 1 sau 2 Rs pentru fiecare bagaj carat de hamali, in rest cam de 10 Rs. Lucratorii din restaurante si soferii de taxi nu asteapta bacsis.

Asezare:
India, oficial Republica India, este o ţară în sudul Asiei. India se află pe locul 7 în ierarhia ţărilor după suprafaţă, pe locul doi după numărul locuitorilor şi este democraţia cu cei mai mulţi locuitori. India are o coastă cu o lungime de şapte mii de kilometrii, şi graniţă cu Pakistan la vest, Nepal, Republica Populară Chineză şi Bhutan la nord-est, şi Bangladeş şi Myanmar la est. În Oceanul Indian, ea este adiacentă cu naţiunile insulare Sri Lanka, Maldive şi Indonezia.

Suprafata:
3,166,414 km²

Clima:
Subtropicala, tropicala, ecuatoriala. Temperaturile medii in ianuarie: +13°C la New Delhi, +25°C la Chennai. Temperaturile medii in iulie: +31°C la New Delhi, +31°C la Chennai.

Economie:
Economia Indiei a intrecut asteptarile crescand cu o rata de 9,2% in trimestrul al treilea, intre iulie si septembrie 2006, scrie BBC News. Serviciile, incluzand proprietatile imobiliare si comunicatiile au crescut cu 13,9% in trimestrul trecut, conform Central Statistical Organisation. Productia se situeaza pe locul al doilea, cu o crestere de 11,9% in aceeasi perioada. Ce-a de-a patra mare economie din Asia a crescut in medie cu 8% in ultimii trei ani. Insa criticii au afirmat ca beneficiile au fost dirijate destul de incet catre clasa saraca a populatiei. Analistii au spus ca performantele din cel de-al doilea trimestru au depasit asteptarile. Spre deosebire de alte tari in curs de dezvoltare, India inregistreaza o crestere economica neintrerupta din anii ’50 ai secolului XX.

Clima:
Subtropicala, tropicala, ecuatoriala. Temperaturile medii in ianuarie: +13°C la New Delhi, +25°C la Chennai. Temperaturile medii in iulie: +31°C la New Delhi, +31°C la Chennai.

Populatie:
1,103,371,000

Limba:
Hindi, engleza si alte 21 de dialecte regionale.

Moneda:
Rupia indiana INR (1 rupie = 100 paisas).

Fus orar:
+5.5 ore GMT

Religii:
hinduism 82%, islamism 12%, crestinism 2.3%

Transport:
În India se circulă pe partea stângă a drumului, traficul este foarte aglomerat în marile oraşe şi, în foarte multe cazuri, regulile de circulaţie nu sunt respectate întocmai. Din aceste cauze, şofatul este dificil şi nu este recomandat. Există posibilitatea recomandată de a închiria maşini cu şofer. Transportul auto este riscant, de aceea se recomandă alegerea unei firme autorizate şi a unor şoferi cu experienţă. În oraşe, ricşa se poate dovedi un mijloc util şi foarte ieftin de deplasare (cu riscurile aferente). Se recomandă evitarea deplasărilor cu autobuzul (neîntreţinute, cu probleme tehnice, supra-aglomerate, unde puteţi fi victima actelor de furt sau tâlhărie). În cazul transportului inter-urban, date fiind distanţele mari, pentru deplasarea dintr-o localitate în alta se poate apela inclusiv la serviciile companiilor aeriene (nu foarte scumpe). Trenul reprezintă, de asemenea, un mijloc mai sigur de deplasare, însă procedura de obţinere a biletelor de călătorie este greoaie din cauza aglomeraţiei. CUMPARATURI: Mici industrii artizanale se găsesc în mii de sate din India, în general organizate în cooperative. Cele mai populare dintre ele se ocupă cu torsul şi cu ţesutul, în special pentru kadi, un material tors şi ţesut manual. Există produse din mătase, în special din Assam, lucrări în filigran la Orissa, articole din alamă şi cupru, chibrituri şi alte produse din lemn, biciclete şi articole de piele. Calcutta şi Bombay sunt două dintre cele mai mari oraşe din lume. Calcutta, la 140 km în susul Râului Hooghlz, este un mare exportator de iută, ceai şi alte bunuri de larg consum.. Bombay este. Old Delhi este situat pe Râul Jamna, şi are industrii tradiţionale, ca argintăria şi broderia. Madras este principalul centru comercial din sud.

Gastronomie:
India este ţara de origine a piperului. India este renumita pentru condimentele sale exotice, de exemplu cardamon, cumin, sofran etc.