Oferte / sejur / vacanta Grecia 2024

Grecia

Care este topul hotelurilor din Grecia?

BJR Vacante iti pune la dispozitie o lista de hoteluri pe care le poti alege atunci cand iti planifici o vacanta in Grecia 2024. Consulta ofertele si alege din cele peste 11830 de hoteluri! Cu siguranta vei gasi o varianta potrivita pentru preferintele si nevoile tale, astfel incat sejurul in Grecia sa fie memorabil!

11830 rezultate gasite

Athens Status Suites  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Athens Utopia Ermou  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Athens Woo Suites  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Athens4  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Athina Ios Villa  

Ios-oras / Chora, Alte Insule Grecesti, Grecia  

Athinn Residence  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Atrium  

Skiathos-oras, Insula Skiathos, Grecia  

Avra Hotel  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Azur Hotel  

Vouliagmeni, Atena si Imprejurimi, Grecia  

Azur Hotel  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

B4b Athens 365 Hotel  

Atena, Atena si Imprejurimi, Grecia  

11830 rezultate gasite

Ce poti vizita si face in vacanta in Grecia?

Profita de ofertele pentru Grecia 2024 si descopera destinatii de vis! Fiecare insula te va impresiona prin peisajele sublime, dar si prin atractiile de o importanta culturala si religioasa deosebita.

Obiective turistice regiune – sejur Grecia 2024

Creta

Cretaquarium

Muzeul de Arheologie din Heraklion

Palatul Knossos

Insula Corfu

Croaziera spre Insulele Paxos

Insula Skiathos

Manastirea Kounistra din Skiathos

Manastirea Evangelistria din Skiathos

Rodos

Parcul acvatic Faliraki

Acropola Lindos

Santorini

Vulcanul din Santorini

Orasul Fira(Thira) din Santorini

Zakynthos

Epava Navagio

Grotele Albastre

Insula Marathonisi

Biserica Sf. Dyonisos din Zakynthos

castelul Venetian din Zakynthos

Muzeul de Arta Bizantina

Muzeul Solomos

Care sunt cele mai populare regiuni pe care le poti descoperi in vacanta din Grecia?

Iata care sunt cele mai cunoscute destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi intr-un sejur in Grecia 2024! Iti prezentam locuri fabuloase, care lasa orice turist cu gura cascata.

Care sunt conditiile de intrare in Grecia?

Alte informatii care iti vor fi de folos in vacanta in Grecia 2024

Asezare

Tara este situata in sudul Europei, are peste 1300 de insule (dintre care, 250 locuite) si este alcatuita din capatul sudic al Peninsulei Balcanice. Grecia se invecineaza cu 5 tari:

  • La Sud, cu Marea Mediterana;
  • La Nord - Vest, cu Albania;
  • La Nord, cu Macedonia si Bulgaria;
  • La Nord - Est, cu Turcia.

Zone turistice pe care le poti vizita in sejurul (vacanta) in Grecia

Se pot distinge trei areale turistice foarte mari pe care poti sa le vizitezi atunci cand alegi oferte in Grecia:

- Grecia Continentala. Se disting aici peisaje montane, carstice, cu chei si pesteri, cu legendarul Muntele Olimp. Aceasta zona se suprapune provinciilor istorice Macedonia, Thesalia, Etolia, Epir, Acarnania si are centre culturale istorice importante, precum Salonic, Alexandroupolis, Meteora, Larisa.

- Grecia Peninsulara se suprapune zonelor Attica, Arcadia, Peloponese (Micene, Epidaur, Sparta), Elis Calcidica (cu Muntele Athos), Atena, care sunt de o importanta istorica si culturala deosebita.

- Grecia Insulara, cu peisaje muntoase sau vulcanice. Ca insule turistice pe care le poti vizita in vacanta in Grecia se remarca: Creta, Rhodos, Patmos, Samos, Skiathos, Corfu, Santorini, Zakynthos, Thasos.

Capitala tarii, Atena, a fost mereu in preferintele turistilor care cauta oferte Grecia, fiind unul dintre cele mai vechi orase occidentale, cu o vechime de peste 6000 ani. Este un centru istoric si cultural important, cu obiective turistice indragite de iubitorii de vacante in Grecia: Parthenonul, Muezul de Arheologie, Muzeul Acropole, Templul lui Zeus, Templul zeitei Nike.

Formata in urma unei eruptii vulcanice, Santorini este o destinatie de top din categoria oferte Grecia, dar si din intreaga lume, desi nu este o destinatie ieftina, este tot mai apreciata de catre turisti pentru peisajele spectaculoase, dar si pentru mancarurile si vinurile care se gasesc aici.

O alta destinatie foarte cunoscuta (pentru o vacanta in Grecia) atat de catre familiile cu copii, cat si de cuplurile care cauta romantismul, este Zakynthos sau "Floarea Levantului", cunoscuta mai ales pentru plajele sale spectaculos de curate, cu nisip fin si intrare lina in mare.

Faimoasa Creta, o alta insula foarte cautata de catre turistii care vor sa mearga intr-un sejur in Grecia, este cea mai mare din marea Mediterana si ofera foarte multe oportunitati in ceea ce priveste activitatile pe care le poti face: vizite la obiective culturale (Palatul Knossos, Cretaquarium, Pestera Melidoni si Sfedoni), plaja sau participarea la diverse petreceri organizate.

Cu un aer cosmopolit, sate pitoresti si obiective culturale din perioada medievala, Insula Corfu atrage foarte multi turisti interesati de vacante in Grecia chiar si in extrasezon, datorita climatului bland de care dispune. Aici, arhitectura este puternic influentata de dominatiile siciliene, venetiene, franceze si engleze.

Rhodos este renumita inca din Antichitate, iar aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii, Colosul din Rhodos, locul unde istoria se impleteste cu modernismul, unde la fiecare pas te intalnesti cu fortarete, bastioane, cladiri medievale, alei inguste, case vechi, minarete.

Pentru ce este renumita tara si ce poti sa vizitezi intr-un sejur Grecia 2023 - 2024?

Alege cele mai... atractive oferte sejur Grecia!

Atena, capitala Greciei, dateaza de peste 6000 de ani, fiind cunoscuta ca unul dintre cele mai vechi orase din lume, cu o istorie impresionanta ce a pus bazele civilizatiei moderne. Dupa spusele arheologilor, limba greaca este cea mai veche limba din lume care este inca folosita de peste 5000 de ani, influentand limbile romanice, spaniola si engleza.

Pentru cei pasionati de istorie, in ofertele Grecia 2023 - 2024 ai la dispozitie peste 100 de muzee de arheologie, care dateaza inca din perioadele in care Grecia apartinea Imperiului Bizantin si pana in zilele noastre.

Tara este faimoasa si datorita Muntelui Olimp, locul cel mai inalt din Grecia, care era considerat Lacasul Zeilor.

Multe cladiri arhitectonice, mai ales din Insulele Ciclade (Santorini, de exemplu) au cupolele vopsite in albastru sau kyanos, asa cum cum numesc grecii aceasta culoare. Legendele antice spun ca aceasta tine diavolul la distanta.

Gastronomia de care te poti bucura cand mergi in vacanta Grecia 2023 - 2024

Bucataria greceasca are o traditie de peste 4000 de ani, iar aici a fost scrisa si prima carte de bucate din istoria omenirii. Cand mergi intr-un sejur in Grecia, descoperi o bucatarie tipic mediteraneeana, cu puternice influente italiene, balcanice si orientale; este considerata de catre nutritionisti cea mai sanatoasa mancare din Europa.

Felurile de mancare precum tzatziki, musaca si borek, au fost influentate de dominatiile arabe, persane si turcesti. Cateva dintre ingredientele preparatelor culinare constau in uleiul de masline, branzeturile proaspete, legume, peste, fructe de mare etc. Toate felurile de mancare sunt bine asezonate cu ierburi aromate specifice zonei mediteraneene precum oregano, busuioc, cimbru, menta.

Cateva dintre felurile de mancare pe care le poti degusta, daca alegi sa profiti de ofertele in Grecia 2023 - 2024 si sa pornesti intr-o vacanta memorabila:

  • Dolmades (frunze de vie umplute cu orez si sos);
  • Tiropites (aluat foarte subtire umplut cu branza feta si ou, unt);
  • Spanakopites (spanac si bucatele de branza feta in aluat cu unt, cu ou, ceapa, ulei de masline);
  • Taramosalata (caviar grecesc combinat cu paine, ulei, ceapa si lamaie);
  • Tzatziki (sos din iaurt, castravete si usturoi);
  • Miel preparat in stil traditional grecesc cu usturoi si oregano;
  • Musaca (felii de vinete, carne de vita, ceapa, rosii, unt, oua, lapte, branza);
  • Pui fript in stil grecesc cu usturoi si oregano;
  • Gyro (carne prajita in stil barbeque, condimentata cu ierburi si condimente).

Limba

Limba oficiala: greaca 99%.

Alte limbi vorbite: engleza, franceza.

Moneda

Euro (EUR).

Fus orar

+2 GMT (aceeasi ora ca in Romania).

Etnii

Grecii 98%, alte etnii 2% - turci, albanezi, armeni, bulgari etc.

Religii

Ortodocsi greci 98%, Musulmani 1.3%, alte religii 0.7%