Sejur - vacanta Filipine

Filipine

Care este topul hotelurilor pentru un sejur in Filipine?

674 rezultate gasite

Reddoorz @ Camaman-An Cagayan De Oro City  

Cagayan De Oro, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Reddoorz @ Km 50 Aguinaldo Highway Tagaytay  

Batangas , Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Reddoorz @ Lagao General Santos  

General Santos, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Reddoorz @ Picas Sagkahan Tacloban  

Tacloban, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Reddoorz @ Solemar Pansol Calamba  

Batangas , Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Reddoorz @ Sunfields Lipa Batangas  

Batangas , Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

The Bruce Luxury Private Cottage  

Dumaguete, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

88th Avenue  

Cebu-oras, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Gran Tierra Suites  

Cebu-oras, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Mangrove Residences  

Cebu-oras, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Ramada Encore By Wyndham  

Manila, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

Valleyfront Hotel  

Cebu-oras, Insulele Cebu, Boracay, Palawan si regiunea Mindanao, Filipine  

674 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni cu oferte in Filipine?

Care sunt conditiile de intrare in Filipine?

Alte informatii despre Filipine

Asezare:

Asia de Sud-Est, in arhipeleagul filipinez, intre Marea Filipinelor si Marea Chinei de Sud, la est de Vietnam. O vacanta in Filipine iti va permite sa explorezi unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pamant!

Suprafata:

300.400 km²

Clima:

Clima Filipinelor este tropicala. In Filipine, caldura se mentine tot timpul anului. De asemenea, exista o umiditate a aerului crescuta. Sezonul ploios dureaza din iunie pana in octombrie. Umiditatea aerului scade de la 85%, in luna septembrie, pana la 71% - in martie. Avand aceste informatii, iti poti planifica in deplina cunostinta de cauza vacanta in Filipine.

Istorie:

In 1521, asadar cu peste 500 de ani inainte sa existe ofertele in Filipine de care te poti bucura astazi, Fernando Magellan debarca in Cebu si Matacan si inaugureaza epoca cuceririi spaniole (in 1571 se formeaza orasul Manila). In 1898, statul filipinez isi proclama independenta. Tratatul de pace de la Paris din 1898, care incheie Razboiul Hispano-American, cedeaza arhipelagul Statelor Unite, care inabusa in anul 1901 miscarea de eliberare nationala. In 1935, este ales primul presedinte national al tarii, Manuel Luis Quezón. Arhipelagul este ocupat intre 1942 si 1945 de trupele japoneze. La 4 iulie 1946, se proclama republica independenta. Presedintele Ferdinand Marcos (1965-1986) promoveaza o politica de modernizare a vietii economice si sociale, dar si un regim autoritar. In 1983, este asasinat Benigno Aquino, un lider al opozitiei. Dupa demisia lui Ferdinand Marcos, este aleasa presedinte (intre 1986 si 1992) Corazòn Aquino, vaduva liderului asasinat.

Economie:

Industria produce energie electrica, autovehicule, televizoare, frigidere, cherestea, mobila, conserve de peste. Tara este cel mai mare exportator de crom din lume. Pe langa acest metal, este exportat si cupru in cantitati mari. Exista mari resurse de aur in Bulawan, care au fost exploatate pana acum doar in proportie de 10%, din cauza lipsei dezvoltarii din punct tehnologic al utilajelor. Dar progrese se realizeaza si in acest domeniu. In anul 1989, exportul de lemn a fost oprit.

Populatie:

72,2 milioane loc. Densitate este de 276 loc./km²

Limba:

Filipineza si engleza. Asadar, nu vei avea nicio problema in comunicarea cu localnicii, in timpul vacantei in Filipine!

Moneda:

Peso filipinez

Fus orar:

UTC + 8

Etnii:

Filipinezi 28.1%, Cebuano 13.1%, Bisaya 7.6%, Hiligaynon Ilonggo 7.5%, Bikol 6%, Waray 3,4%, altele 25.3%. Asadar, vacanta in Filipine va fi si o ocazie sa experimentezi bucuria diversitatii!

Religii:

Romano-Catolici 80.9%, Musulmani 5%, Evanghelici 2.8%, Iglesia ni Kristo 2.3%, Aglipayan 2%, altele 4.5%. Prin urmare, un sejur in Filipine te va expune unor credinte diverse, fiecare cu propriile valori.

Transport:

Cei 1282 km de linie ferata se numara printre cele mai bune retele din Asia. Traficul aerian si maritim este important pentru legatura intre insule. Exista 94 porturi vamale si 82 aeroporturi nationale. Principalele porturi sunt Manila, dar si Legazipi pe Luzon si Cagayan de Oro pe Mindanao. Asadar, sejurul in Filipine ti se poate „deschide” pe multe cai!

Gastronomie:

Balut este oul de rata care contine un embrion dezvoltat aproape pe deplin. Este putin fiert si se mananca direct din coaja. Sunt considerate delicatese in Asia, in special in Filipine. Se crede ca sunt puternice afrodisiace si bogate in proteine, acestea consumandu-se cel mai adesea cu bere. Asadar, vacanta in Filipine va fi cel putin interesanta si din punct de vedere culinar!

Mergi inapoi la sectiunea Sejur Filipine