Oferte Ecuador

Ecuador

Care este topul hotelurilor din Ecuador?

275 rezultate gasite

Oro Verde  

Santiago de Guayaquil, Ecuador, Ecuador  

Uzhupud Garden&Lodge  

Santiago de Guayaquil, Ecuador, Ecuador  

275 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Ecuador?

Care sunt conditiile de intrare in Ecuador?

Alte informatii despre Ecuador

CAPITALA: QUITO capitala Ecuadorului este situat in bazinul Muntilor Anzi la o altitudine de 2.800 m cu un aer si un peisaj exotic deosebit si o arhitectura spaniola coloniala, vechiul oras fiind inscris in patrimoniul UNESCO.

Asezare:
Ecuador este un stat cu suprafata de 283.560kmp. situat in partea de nord-vest a Americii de Sud, invecinat cu Columbia la nord, Peru la est si sud si cu Oceanul Pacific la vest, ce are in compunere si arhipeleagul Insulelor Galapagos, la aproximativ 1.000 km spre vest in Oceanul Pacific.

Suprafata:
283,560 km²

Clima:
Clima este tropicala in zona de coasta, devenind treptat mai rece inspre zona montana si tropicala in zonele depresionare Amazoniene.

Istorie:
Teritoriul Ecuadorului este populat in epoca precolumbiana de triburile de amerindieni yumbo, gibaro, chimu, chibca s.a., iar la sfaristul secolului 15 intra in componenta Imperiul Incas. Cucerit de spanioli incepand cu 1532, Ecuador este inclus, pana in 1739, in Viceregatul Noua Grenada. La 10.8.1809, o junta in frunte cu Juan Pio Montufar proclama independenta Ecuadorului, dar miscarea de eliberare este inabusita temporar de trupele spaniole. Dupa infrangerea spaniolilor in batalia de la Pichincha (24.5.1822), Ecuador face parte din Republica Federativa Marea Columbie, iar dupa destramarea acesteia se proclama independenta la 13.5.1830 (1835 adopta numele de Ecuador). Secolul 19 si inceputul secolului 20 sunt marcate de antagonismul dintre partidele liberal si conservator si de frecvente razboaie civile, care influenteaza negativ dezvoltarea tarii. Dupa al doilea razboi mondial se accentueaza participarea fortelor armate la viata politica a tarii, avand 5 lovituri de stat militare si succeedandu-se 15 presedinti. Dupa demisia Generalului Guillermo Rodriguez Lara (11.1.1976), puterea este preluata de Consiliul Suprem de Guvernamant, condus de viceamiralul Alfredo Poveda Burbano, care anunta intoarcerea la o guvernare civila. Ecuador este un membru fondator al ONU (1945) si al OSA (1948) si membru al OPEC (1973). Chiar daca Ecuador a implinit 25 de ani de guvernare civila in 2004, aceasta perioada a fost marcata de instabilitatea politica. Independenta obtinuta la 24 Mai, 1822 in fata Spaniei.

Economie:
Aproape 10 procente din teritoriul tarii este folosit pentru agricultura, si 10% pentru pasunat, culturile de baza fiind cele de banane, cafea si cacao, produse mai ales in zona Costa. 44% din suprafata este impadurita, mai ales in interior, care este in mare parte inaccesibila, formata din lemn de esenta tare, lemn de balsa, palmiercarludovica.

Clima:
Clima este tropicala in zona de coasta, devenind treptat mai rece inspre zona montana si tropicala in zonele depresionare Amazoniene.

Populatie:
13.755.680

Limba:
Spaniola (oficiala), limbi Amerindiene (in special Quechua)

Moneda:
Dolarul American

Fus orar:
UTC - 5

Etnii:
Mestizo (mix de Amerindieni si albi) 65%, Amerindieni 25%, Spanioli si altii 7%, Negri 3%

Religii:
Romano-Catolica 95%, altii 5%

Transport:
Din cauza peisajului reteaua de transport a tarii are de suferit, aici existand 1.200 km de cale ferata, 23.256km de drumuri folosite permanent si alte 5.044 deschise doar in sezonul secetos. Soseaua nationala Pan American trece prin Quito iar principala linie de cale ferata leaga Guayaquil de Cuenca si Quito. Guayaquil si Puerto Bolivar sunt principalele porturi, iar zece linii aeriene comerciale au zboruri internationale si interne intre marile orase.

Gastronomie:
In principal, fructe exotice, peste si fructe de mare, cartofi, crevete marinate in suc de lamaie, porumb prajit, placinte umplute cu carne foarte condimentate. Supele raman insa specialitatea bucatariei ecuadoriene. Se mananca supa la pranz sau la cina, in fiecare zi a anului. Vedetele sunt \\\"sopa locro\\\" (cu branza, avocado si cartofi) si \\\"chupe de pescado\\\" (cu peste si legume). Dupa supa, puteti comanda \\\"seco de pollo\\\" (tocana de pui cu garnitura de orez si felii de avocado), \\\"lomo salteado\\\" (friptura subtire de vita acoperita cu ceapa si rosii), \\\"seco de chivo\\\" (tocana de capra cu orez din abundenta), \\\"totillas de maiz\\\" (placinte subtiri de porumb) sau \\\"choclo\\\" (porumb prajit).