Oferte Costa Rica 2022

Costa Rica

Care este topul hotelurilor din Costa Rica?

290 rezultate gasite

Gaia Hotel&Reserve  

Manuel Antonio, Costa Rica, Costa Rica  

Hilton Papagayo  

Golf de Papagayo, Costa Rica, Costa Rica  

Jw Marriott  

Guanacaste, Costa Rica, Costa Rica  

La Mansion Inn  

Manuel Antonio, Costa Rica, Costa Rica  

Los Altos Beach Resort&Spa.  

Nationalpark Manuel Antonio, Costa Rica, Costa Rica  

Los Suenos Marriott Resort  

Playa Herradura, Costa Rica, Costa Rica  

Riu Palace Costa Rica  

Playa de Matapalo, Costa Rica, Costa Rica  

Studio Hotel  

San Jose, Costa Rica, Costa Rica  

Arenal Springs  

La Fortuna, Costa Rica, Costa Rica  

Azul Ocean Club Hotel  

Nosara Beach, Costa Rica, Costa Rica  

290 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Costa Rica?

Care sunt conditiile de intrare in Costa Rica?

Alte informatii despre Costa Rica

Asezare:
In America Centrala, invecinandu-se la nord cu Nicaragua, la sud-est cu Panama, la vest si sud cu Oceanul Pacific, iar la est cu Marea Caraibilor.

Suprafata:
51,100 km²

Clima:
Clima tropicala. Anul se imparte in doua perioade: vara (decembrie-mai) si iarna(mai-noiembrie, timp in care ploua mult). Temperatura medie anuala in zonele joase, de costa este de 27 °C, si de -10 °C in piscurile muntilor inalti.

Economie:
Economia se bazeaza mult pe agricultura, in special pe productia de cafea, banane, ananas, insa in ultimul timp s-au dezvoltat si alte ramuri: ecoturismul, electronicele, produsele farmaceutice, software. Pozitia sa geografica ii asigura acces pe pietele Americane, avand si acces direct prin ocean la Europa si Asia. Guvernul ofera scutiri de taxe celor care investesc in tara, lucru care a dus la dezvoltarea industriei de inalta tehnologie. Anul 2005 a reprezentat o crestere de 5% in economie. Numarul de turisti a crescut cu 19% in 2005, tara fiind vizitata de 1.5 milioane de turisti.

Populatie:
4,327,000

Limba:
Spaniola

Moneda:
Colon (CRC)

Fus orar:
-6 ore GMT

Etnii:
Mestizos (locuitori de etnie mixta) si descendenti europeni (Spanioli, italieni, germani, evrei, polonezi) reprezinta 94% din populatie. Doar 3% din populatie este de origine africana, majoritatea fiind descendenti ai muncitorilor imigranti Jamaicani din secolul XIX. 1% din populatie este de origine chineza (aprox 40.000). Populatia indigena reprezinta 1.7%, adica in jur de 50.000 indivizi.

Religii:
92% crestini (numarul protestantilor a crescut simtitor, insa 3 din 4 costa ricani adera inca dogmei romano-catolice). Datorita imigratiilor recente au aparut si alte religii: budism, islamism, hindu.

Caracteristici popor:
Localnicii isi spun “tico”, nume care vine de la diminutivele folosite de ei. Localnicii sunt foarte prietenosi, dispusi oricand sa ajute, sunt relaxati, educati si preocupati de mediul inconjurator. Motto-ul lor este “Pura Vida” (viata pura), exprimand ideologia lor de viata calma, de pace, ideea de a te bucura de viata inconjurat de natura, familie si prieteni.