Oferte Cehia

Cehia

Care este topul hotelurilor din Cehia?

1070 rezultate gasite

Grandhotel Pupp  

Karlovy Vary / Karlsbad, Cehia, Cehia  

Hotel Quisisana Palace  

Karlovy Vary / Karlsbad, Cehia, Cehia  

Hotel Relaxa'ni A Regenera'ni Centrum  

Hluboka nad Vltavou ( Frauenberg), Cehia, Cehia  

Hotel Ruze  

Cesky Krumlov / Krumau, Cehia, Cehia  

1070 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Cehia?

Care sunt conditiile de intrare in Cehia?

Alte informatii despre Cehia

Asezare:
Europa centrala, invecinandu-se cu Polonia, Germania, Austria si Slovacia.

Suprafata:
78,866 km²

Clima:
Clima continentala si umeda, cu veri scurte si racoroase si ierni reci si cu multe precipitatii. Temperatura medie a lunii iulie este de 20°C in zonele de campie, iar in munti 8-11°C. Temperatura medie a lunii ianuarie se situeaza intre -1°C si -2°C in zonele de campie, si intre -5°C si -7°C in munti. In Praga temperatura medie anuala in ianuarie este de -1,5°C, in iulie 19,4°C.

Istorie:
Dupa primul razboi mondial, cehii si slovacii - doua popoare inrudite - au iesit de sub stapanirea austro-ungara si au format Cehoslovacia. Dupa cel de al doilea razboi mondial, Cehoslovacia a cazut in zona de influenta sovietica. In 1968 o invazie a trupelor tarilor membre ale Pactului de la Varsovia au pus capat efortului unor lideri cehi de a liberaliza conducerea partidului comunist si de a crea \"socialismul cu fata umana\". O data cu colapsul sovieticilor in 1989, Cehoslovacia si-a redobandit libertatea printr-o revolutie denumita de \"catifea\". Pe 1 ianuarie 1993, tara a trecut printr-un \"divort\" pasnic, in urma caruia au rezultat doua state: Republica Ceha si Slovacia. Acum Cehia este membra a NATO si incearca intrarea pe pietele mondiale. In decembrie 2002, Republica Ceha a fost invitata pentru a intra in Uniunea Europeana, la care a aderat in 2004.

Economie:
Agricultura: suprafata este cultivata in proportie de 55%. Principalele culturi sunt cele de grau, sfecla de zahar, tomate, orez, porumb, orz si hamei. Cehia exporta lactate, carne si peste (mai ales crap). Vita de vie se cultiva in Mikulov din regiunea Morva. Padurile furnizeaza anual 11 milioane de metri cub de material lemnos. Industria: in Cehia se produc anual 7,96 milioane de tone de otel. Alte ramuri importante sunt: industria cimentului, chimica, a sticlei, incaltamintei si lemnului. Berea ceha este de faima mondiala. Turism: dupa caderea comunismului din 1989 Cehia este vizitata de 60-80 milioane de turisti pe an. Are peste 50 de statiuni balneo-climaterice, printre care Karlovy Vary (Karlsbad) si Marianske Lazne (Marienbad).

Populatie:
10,265,231

Limba:
Ceha

Moneda:
Coroana Ceha (CZK)

Fus orar:
+1 ora GMT

Etnii:
Cehii 81.2%, locuitori ai Moraviei 13.2%, Slovaci 3.1%, Polonezi 0.6%, Germani 0.5%, Tigani 0.3%, Unguri 0.2%, alte nationalitati 0.9%

Religii:
Atei 59%, Romano - Catolici 26.8%, Protestanti 2.5%, Ortodoxi 3%, alte religii 13.4%