Oferte Bolivia

Bolivia

Care este topul hotelurilor din Bolivia?

149 rezultate gasite

Chairu Eco Hotel  

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, Bolivia  

Diplomat  

Cochabamba, Bolivia, Bolivia  

Hotel Asturias  

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, Bolivia  

Hotel Canciller  

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, Bolivia  

Kusinitana Misional  

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, Bolivia  

Mai Suites Apart Hotel  

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, Bolivia  

149 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Bolivia?

Care sunt conditiile de intrare in Bolivia?

Alte informatii despre Bolivia

Asezare:
Bolivia este un stat cu suprafata de 1.098.581 kmp. situat in America de sud, invecinata cu Brazilia la nord si est, Paraguay in sud-est, Chile si Peru la vest si Argentina la sud.

Suprafata:
1.098.580 kmp

Clima:
Variaza in functie de altitudine; umeda la rece si tropicale pana la semiarid

Istorie:
Teritoriul locuit in epoca precolumbiana de triburile quechua si aymara, teritoriul Boliviei devine in secolul 15 parte a Imperiului incas, dupa prabusirea caruia este cucerit de spanioli. In 1543 teritoriul este inclus in Viceregatul Peru, apoi in 1776 in Viceregatul Rio de la Plata. Cea mai mare miscare anticoloniala a indienilor din America de Sud cuprinde si teritoriul Boliviei. Miscarea de eliberare nationala triumfa dupa batalia de la Ayacucho (9.12.1824) cand Antonia Jose de Sucre elibereaza Bolivia de sub dominanta spaniola. Congresul de la Chuquisaca (azi Sucre) proclama independenta statului (6.8.1825) si adopta, in cinstea lui Simon Bolivar, numele de Bolivia. In urma razboiului Pacific (1879-1883), in care este aliata Perului impotriva statului chilian, Bolivia pierde coasta Antofagasta si totodata iesirea la Oceanul Pacific, iar prin Tratatul de la Petropolis (1903) cedeaza Braziliei regiunea Acre. In conflictul cu Paraguay (1923-1935) pentru tinutul Chaco, Bolivia pierde 2/3 din teritoriu disputat. Instabilitatea politica, provocata de repetatele lovituri de stat militare dintre 1828-1943, are implicatii negative asupra progresului economic si social. In urma demisiei presedintelui Banzer, la 21.7.1978, un triumvirat militar preia puterea si proclama accesul la presedinte al generalului Juan Pereda Asbun. Dupa arestarea unor lideri ai partidelor de opozitie, sub acuzatia de tentativa de rasturnare a noului presedinte (30.10.1978), are loc o noua lovitura de stat militara, condusa de generalul David Padilla. Bolivia este membru al ONU (1945) si membru fondator al OSA (1948). Independenta obtinuta la 6 August, 1825 in fata Spaniei.

Economie:
Bolivia e una din cele mai sarace natiuni din America de Sud, cu o adânca prapastie intre elita bogata si miile de tarani care practica o agricultura de subzistenta pe majoritatea tinuturilor inalte, sterile, din jurul La Pazului. incepând cu 1985 s-au luat masuri de reducere a cheltuielilor guvernamentale si de liberalizare a comertului, astfel ca a inceput o perioada dificila de restructurari. Cresterea economica actuala este incurajatoare. Bolivia are suficiente resurse de petrol si gaze naturale pentru necesitatile proprii si exporta chiar gaze in Argentina. Alte resurse includ: cositor, zinc, argint, aur, plumb, antimoniu si tungsten. Industria miniera este una dintre cele mai importante. Alte ramuri includ industria alimentara si in special pe cea producatoare de cafea, industria textila si a lemnului, a confectiilor, tutunului si artizanatul. Industria ilicita de droguri (exista plantatii de coca din care se obtine cocaina) furnizeaza 15 % din venituri. Agricultura (inclusiv fondul forestier si piscicol) furnizeaza 21 % din PIB. Principalele culturi sunt: cafeaua, coca, bumbacul, porumbul, trestia de zahar, orezul, cartoful, lemnul. Resursele provenite din agricultura sunt suficiente pentru asigurarea hranei populatiei. Bolivia exporta metale, hidrocarburi, cafea, soia, zahar si lemn, in principal in Argentina, SUA, Marea Britanie, Peru si Brazilia, importând alimente, petrol si bunuri de consum din SUA, Brazilia, Japonia, Argentina, Germania si Chile.

Clima:
Variaza in functie de altitudine; umeda la rece si tropicale pana la semiarid

Populatie:
8.857.870 locuitori

Limba:
spaniola, quechua si aymara

Moneda:
boliviano

Fus orar:
UTC -4

Etnii:
Quechua 30%, mestizo (amestec de albi si amerindieni indigeni ) 30%, 25% Aimara, alb 15%

Religii:
romano-catolici 95%

Transport:
In Bolivia exista 3.520 km de cale ferata si doar 11.000 km de drumuri pavate. Multe dintre drumurile importante sunt nepracticabile in timpul sezonului ploios. Cel mai bun drum este o legatura amenajata intre La Paz si Ouro, iar un drum important leaga La Paz de Santa Cruz prin Cochobamba. Santa Cruz are doua legaturi de cale ferata, una in parte de sud spre Argentina si cealalta in partea de est spre Brazilia. Bolivia centrala are doua legaturi importante pe calea ferata cu porturi din statul vecin Chile. O alta iesire spre mare se face prin Lacul Titicaca si portul Mollendo din Peru. In Anzi drumurile sunt foarte putine si inguste, in multe locuri se foloseste ca principal mijloc de transport aici, doar lamele.

Gastronomie:
Gastronomia traditionala ofera o mare varietate de arome si ingrediente, mancarurile traditionale fiind: picante de pollo, pui in sos picant salsa cu orez sau yucca, sopa de mani, o supa densa de alune si masaco iar bauturile traditionale: mocochinchi, din piersici fierte cu miere, chichi, bautura alcoolica din porumb alb farmentat si somo, o bautura din porumb servita rece.

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!