Oferte Bermuda 2021

Bermuda

Care este topul hotelurilor din Bermuda?

4 rezultate gasite
4 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Bermuda?

Care sunt conditiile de intrare in Bermuda?

Alte informatii despre Bermuda

Descriere generala:

Numele insulei vine de la spaniolul Juan de Bermudes. In secolul calatoriilor timpurii in "Lumea Noua" insula era cunsocuta ca "Insula Diavolului" datorita recifelor de coral care ingreunau accesul si provocau esuarea corabiilor si moartea marinarilor. Bermudele sunt situate foarte aproape de Statele Unite ale Americii, constituie o atractie turistica mai ales pentru turistii americani dar nu numai, oferind acestora diverse locuri de recreere precum plaje cu nisip alb si rosu,  cluburi de noapte, terenuri de golf si multe altele. Triunghiul Bermudelor, cunoscut si sub denumirea de "Triunghiul Diavolului", este o zona renumita pentru fenomenele paranormale care s-ar manifesta aici (disparitii de nave si aparate de zbor), cu forma trunghiulara cu colturile formate de Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale - Florida din Oceanul Atlantic. Cu toate ca exista multe asa zise fenomene paranormale puse pe seama extraterestrilor, statisticile arata ca numarul incidentelor nu este diferit fata de alte zone strabatute.

Asezare:

Sunt un arhipeleag situat in Oceanul Atlantic, constituind un teritoriu autonom din Regatul Unit al Marii Britanii.

Capitala:

Hamilton

Suprafata:

53,2 km patrati

Clima:

Situarea geografica a insulei, find cea mai de nord insula, in Atlantic, , inflenteaza clima diferit fata de celelate insule din Caraibe, astfel ca nu poate fi descrisa ca o insula tropicala. Iarna, decembrie - martie, temperaturile sunt intre 16 - 21°C. In timpul verii, temepraturile depasesc media din celelalte insule caraibiene.

Istorie:

Bermuda a fost descoperita de catre marinarul spaniol Juan de Bermudez in 1505. A fost revendicata in numele Angliei de catre Sir George Somers in 1609. Dupa colonizare insula a prosperat, la fel ca si de atunci incoace. Industria turismului, care se adresa in special americanilor, a inceput in vremuri victoriene. Bermuda este cea mai veche colonie britanica si exista si astazi elemente britanice in aproape toate aspectele vietii de pe insule. In 1968 insula a primit dreptul de auto-guvernare interna, in vreme ce britanicii au pastrat controlul asupra apararii si a politicii externe. Viata politica bermudeana se roteste in jurul a doua partide politice principale - Partidulo Muncitoresc Progresist si Partidul pentru Bermudele Unite. Programul recent al guvernului a cuprins trei chestiuni principale - economia ce se bazeaza foarte mult pe servicii financiare si a carei crestere este pusa pe seama spalarii de bani, chestiunea independentei si chestiunea cetateniei britanice.

Economie:

Statul Bermude se bucură de al treilea cel mai mare venit pe cap de locuitor din lume (practic cu 50% mai mare decât venitul pe cap de locuitor al SUA); costul mediu al unei case la mijlocul anilor 2000 a depăşit $1,000,000. Economia sa se bazează în principal pe furnizarea de servicii financiare pentru afaceri internaţionale şi facilităţi de lux pentru turişti. Companiile de reasigurare care s-au mutat în Bermude ca urmare a atacului terorist din Septembrie 2001 şi a Uraganului Katrina în August 2005, au contribuit şi ele la dezvoltarea sectorului de afaceri internaţional deja foarte robust. Sectorul industrial din Bermude este în mare parte axat pe construcţii, în timp ce sectorul agricol este neglijat, doar 20% din suprafaţa terestră a insulei fiind teren arabil.

Turism:

Industria turismului din Bermude (80% din turişti vin din SUA), rămâne pe locul 2 în aceasta branşă, în ciuda eforturilor depuse pentru supremaţie. Majoritatea echipamentelor de capital şi produsele alimentare trebuie să fie importate. O caracteristica deosebita este culoarea nisipului de pe plajele insulei Bermuda: roz.

Populatie:

64.805 locuitori

Limba:

Engleza (oficiala), portugheza.

Moneda:

Bermudian dolar (DMO).

Fus orar:

GMT - 4

GMT -4

Etnii:

54,8% negrii, albi 34.1%, mixt 6,4%, 4,3% alte rase, nespecificate 0,4%

Religii:

Anglicani 23%, Romano-Catolici 15%, metodisti episcopali africani de 11%, alti protestanti 18% , alte religii 12%, 6% neafiliati , religie nespecificata 1%, fara religie 14%.

Caracteristicile poporului:

Poporul tarii este cald si prietenos, majoritatea lucreaza in domeniul turismului.

Transport:

Transportul in comun este foarte bine organizat. Turistii nu au voie sa conduca autoturisme, astfel ca autobuzele sunt foarte folosite. Au trasee fixe si sunt usor de utilizat. Alte mijoace sunt motocicletele. Exita si un aeroport si marina comerciala este de asemenea bine dezvoltata.

Gastronomie:

Bucataria insulelor Bermude consta in arome importate, delicatese picante si condimentate, peste si fructe de mare locale. Delicatesele bermudene sunt inspirate in mare parte de bucatatiile engleze si americane. Felurile traditionale includ "peas and plenty" - fasole negre gatite cu ceapa, sunca si orez, "hopin John" - mazare, orez si carne, "hash" - o mancare din carne de rechin, placinta cu midii, friptura wahoo.

Cultura:

Cultura cosmopolitana a insulei a adunat influente vechi indiene, englezesti, africane, nord americane si europene.