Oferte Belize

Belize

Care este topul hotelurilor din Belize?

75 rezultate gasite
75 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Belize?

Care sunt conditiile de intrare in Belize?

Alte informatii despre Belize

Descriere generala:

Belize beneficiaza de propriile parcuri nationale si arheologice, rezervatii naturale si marine, precum si sanctuare de vietati salbatice. Templele maya guverneaza cupola padurii tropicale, iar o multitudine de vietuitoare marine colorate si-au gasit adapost in bariera de recif Belize. Pentru iubitorii de miscare in aer liber, Belize ofera oportunitati nelimitate. Aceasta tara are mult mai multe in comun cu tarile insulare caraibene decat cu vecinele sale din America Centrala.

Asezare:

Reciful Belize este cea mai lunga bariera de recif din emisfera vestica si acopera 296km, din Mexic pana in Sapodilla Cayes.

Capitala:

Belmopan

Suprafata:

22,966 km²

Clima:

Clima este tropicala, foarte calda si umeda. Sezonul poios dureaza din mai pana in noiembrie, cel secetos din februarie pana in mai, iar sezonul uraganelor tine din iunie pana in noiembrie.

Istorie:

Civilizatia Maya s-a intins in teritoriul Belize intre 1500 IHr si 300 En. si a inflorit pana in 1200. Cateva atractii arheologice majore, printre care Caracol, Lamanai, Lubaantun, Altun Ha si Xunantunich, reflecta civilizatia avansata si densitatea mare a populatiei. Contactul european a inceput in 1502, odata ce Columb a navigat de-a lungul coastei. Prima asezare europeana a fost acea a unui marinar englez naufragiat in 1638. In urmatorii 150 de ani s-au intemeiat mai multe asezari englezesti. Aceasta perioada a fost marcata si de activitatea piratilor, defrisare necontrolata si atacuri sporadice ale indienilor si spaniolilor. Atat Spania cat si Marea Britanie pretindeau Belize, pana cand britanicii au invins spaniolii in batalia din St Georges Cay (1798). Belize a devenit colonie britanica in 1840, sub denumirea Honduras Britanica si colonie a Coroanei in 1862. Autoguvernarea deplina a fost acordata in ianuarie 1964, iar in 1973 tara si-a schimbat numele in Belize. Belize a devenit stat independent in septembrie 1981, insa Guatemala, care revendicase teritoriul din anii 1800, a refuzat sa recunoasca independenta Belize. Trupele britanice ua ramas in tara si, desi conflictul dintre Guatemala si Marea Britanie a ramas nerezolvat, in 1991 Guatemala a recunoscut independenta Belize. Cu toate astea, tara revendica mai bine de jumatate din teritoriul Belize.

Economie:

Economia statului Belize s-a bazat pe industria lemnului până în secolul al XX-lea. Lemnul de băcan, folosit pentru producerea vopselelor, a reprezentat principalul produs de export.  In momentul de fata statul Belize este destul de impovarat de datorii si de un deficit comercial semnificativ.

Turism:

Turismul, care a scazut din cauza crizei financiare, este principalul sector al economiei din punct de vedere al veniturilor externe. Nivelul de saracie este ridicat, in timp ce oferta de forta de munca calificata este scazuta.

Populatie:

Aproximativ 200.000 de locuitori

Limba:

Limba engleza este oficiala, dar se vorbeste si spaniola, mayasa, garifuna, creola.

Moneda:

Dolarul belizian, 1 dolar belizian = 100 centi

Fus orar:

GMT -6

Etnii:

Locuitorii sunt de origine creola, garifuna, metisa, spaniola, maya, engleza, menonita, libaneza, chineziasi est-indiana. Locuitorii din Belize sunt unii dintre cei mai placuti si relaxati oameni din lume. Este suficient un salut calduros si un contact vizual pentru a incepe o conversatie. Comunitatea Maya poate fi putin mai rezervata, insa totul se rezolva cu respect si purtare politicoasa.

Religii:

Romano-Catolica 39.3%, Penticostala 8.3%, Adventisit de Ziua a 7-a 5.3%, Anglicana 4.5%, Mennonita 3.7%, Baptista 3.5%, Metodista 2.8%, Martorii lui Iehova 1.6%, alte religii 9.9% (Credinta in Bahai, Budista, Hindusa, Musulmana sau Mormona), alte religii sau religii necunoscute 3.1%, nicio religie 15.2%.

Caracteristicile poporului:

Belize este o tara cu o mare varietate culturala, lingvistica si etnica. Toate aceste elemente s-au imbinat cu succes, datorita armoniei rasiale, tolerantei religioase si politicii culturale non-violente. Astfel belizenii si-au castigat reputatia de popor prietenos.

Transport:

Transportul public nu este prea bine dezvoltat si cel mai recomandat este taxiul ca mijloc de transport in orase.

Gastronomie:

Mancarurile care se gasesc mai peste tot sunt fasole rosii, orez simplu si pui. Orez cu fasole este un fel de mancare preparat cu condimente picante si lapte de cocos, pentru a da gustul specific belizean. Plantatiile de citrice sunt abundente, astfel ca veti gasi portocale si grapefruit proaspete. Se cultiva si papaya, ananas si banane."Bleikin" este berea nationala si are patru feluri: Belikin Premium, Belikin Beer (simpla), Belikin Stout (bere bruna) si Lighthouse Lager (bere tare). Romul se face din melasa si se gaseste in mai multe culori si ambalaje. Vinul se face din mahon, ghimbir, macris si mure

Cultura:

La radacinile culturii din aceasta tara se afla cultura mayasa. Printre alte atracţii culturale, se află descoperirile arheologice a miilor de temple mayaşe. Leagăn al civilizaţiei maya, fiecare oras mayas ofera un stil unic, desi intre regiuni si epoci au existat unele elemente commune. Ruinele oraselor apar brusc din jungla deasa, dar nu poti decat sa admiri munca inginereasca de aprovizionare cu apa a locuitorilor acestora, stucaturile etc., realizari care au fost martore tacute la cea mai mare civilizatie. Totusi, Belize are un mixaj de culturi creole, mayaşe, mestizo, est-indiene, chinezeşti,garifuna şi mennoite.

 

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!