Oferte Belgia

Belgia

Care sunt cele mai populare regiuni din Belgia?

Care sunt conditiile de intrare in Belgia?

Alte informatii despre Belgia

Asezare:
Vestul Europei, se invecineaza cu Marea Nordului, se afla intre Franta si Olanda.

Suprafata:
30,528 km²

Clima:
Datorita influentei oceanului, clima Belgiei este moderata, bogata in precipitatii. Temperatura medie in Bruxelles este 2°C si 17°C in ianurie respectiv in august. Spre interiorul continentului, iarna este din ce in ce mai rece. Pe varfurile muntilor Ardenne, temperatura medie este 17°C vara si sub 0°C iarna. Clima este temperata, cu ierni blande si veri racoroase.

Istorie:
Belgia a devenit independeta fata de Olanda in 1830 si a fost ocupata de Germania in timpul ambelor razboaie mondiale. A prosperat in ultima jumatate a secolului ca un stat european modern, membra a Uniunii Europene si NATO. Tensiunile dintre vorbitorii de limba flamanda din nord si vorbitorii de limba franceza din sud au facut ca acestor regiuni sa li se acorde o autonomie formala

Economie:
Belgia este o tara puternic industrializata. Industria de otel si masini sunt deosebit de dezvoltate, dar si metalurgia de neferoase este insemnata. Industria textila este de renume mondial. Pe langa prelucrarea traditionala de in, bumbac si dantelarit, s-a dezvoltat si o industrie puternica de prelucrare a bumbacului si a celofibrei. 5% din populatia activa lucreaza in agricultura si produce 20% din produsul intern brut. Exista crescatorii mari de bovine si centre de industrializare a laptelui. Padurile ocupa 21% din suprafata tarii, mai ales la sud. In ciuda regresului, pescuitul este si azi important in unele orase.

Populatie:
10,419,000 97% din populatie locuieste la oras.

Limba:
Olandeza (oficial) 60%, Franceza (oficial) 40%, Germana (oficial) sub 1% Cele doua comunitati etnice majore sunt: la sud valloni (33% din populatie), vorbind limba franceza si flamanzii la nord (55% din populatie). Linia de demarcatie geografica intre li

Moneda:
Euro (EUR)

Fus orar:
+1 ora fata de GMT

Etnii:
Flamanzi 58%, Walloon 31%, altii 11%

Religii:
Romano Catolici 75%, Protestanti sau alte religii 25%

Gastronomie:
Belgia este bine cunoscuta pentru bucataria sa. Multe restaurante de aici sunt foarte bine cotate in ghidurile de specialitate. Marci de ciocolata belgiana ca Neuhaus sau Cote D’Or sunt renumite in lumea intreaga si foarte bine vandute; chiar si marci mai ieftine ca Leonidas sunt cunoscute pentru calitatea lor. Belgia produce peste 500 de feluri de bere.

Mergi inapoi la sectiunea