Vacanta Barbados

Barbados

Care este topul hotelurilor pentru un sejur in Barbados?

81 rezultate gasite

Hilton Barbados Resort  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.0
nota 4.0 din 3381 evaluari

Bridgetown, Barbados, Barbados  

Radisson Aquatica Resort Barbados  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 4.0
nota 4.0 din 996 evaluari

Bridgetown, Barbados, Barbados  

Sandy Lane  

Saint James, Barbados, Barbados  

Colony Club  

Saint James, Barbados, Barbados  

Sandals Barbados  

Christ Church, Barbados, Barbados  

The Crane  

St. Philip, Barbados, Barbados  

The Sandpiper  

Saint James, Barbados, Barbados  

Accra Beach  

Christ Church, Barbados, Barbados  

Beachview  

Saint James, Barbados, Barbados  

Cobblers Cove  

Saint Peter, Barbados, Barbados  

Silverpoint Hotel  

Christ Church, Barbados, Barbados  

81 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni cu oferte in Barbados?

Care sunt conditiile de intrare in Barbados 2024-2024?

Alte informatii inainte de vacanta in Barbados all inclusive

Descriere generala:

Insula are un aer “british”. Ora ceaului se respecta, cricket-ul este un sport national, iar polo se joaca toata iarna, prin urmare vei avea diverse activitati intr-un sejur in Barbados. Este o tara de o rara frumusete, cu ape limpezi, de azur, si plaje intinse si cu nisip alb. Cei ce indraznesc sa exploreze insula, intr-o vacanta in Barbados exotica, sunt rasplatiti cu o multime de locuri cu atmosfera coloniala si peisaje interesante: pesteri, stanci si vegetatie luxurianta.

Asezare:

Barbados este una dintre insulele caraibiene si face parte din grupul de insule Antilele Mici. Este situata intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic. Este o insula de coral, aparuta in urma activitatii vulcanice submarine. Un sejur in Barbados all inclusive iti va dezvalui toate secretele insulei si chiar mai mult decat atat!

Capitala:

Bridgetown este capitala tarii.

Suprafata:

Are o suprafata de 431 km patrati.

Clima:

Clima insulei este una tropicala, cu un sezon ploios din iunie pana in septembrie si un sezon uscat din octombrie pana in mai. Temperaturile se pastreaza constante, intre 28 si 30 de grade Celsius, pe tot parcursul anului, ceea ce inseamna ca atmosfera din vacanta in Barbados va fi ideala.

Istorie:

Primii locuitori din Barbados erau amerindienii nomazi. Trei valuri au imigrat pe drumul dinspre America de Nord si de Sud. Primul val a fost format de un grup de agricultori, pescari si olari, in jurul anului 350. Populatia arawak a fost al doilea grup care a migrat dinspre America de Sud, in anul 800. In secolul al XIII-lea, caraibienii au venit dinspre America de Sud in al treilea val de imigranti, traind izolati pe insula. Se spune ca, in momentul venirii europenilor, insula nu era locuita; aici au ajuns primii portughezii, insa englezii au infiintat primii o colonie aici. Colonistii au cultivat mai intai tutun si bumbac, insa, pana in anii 1640, trecusera la zahar, care era mai profitabil. Din Africa, au fost adusi sclavi pentru plantatiile de zahar, ajungandu-se la un procent al populatiei de negri de 90%. Marea Britanie a acordat coloniei independenta in noiembrie 1966, Barbados beneficiind de democratie parlamentara in cadrul Commonwealth.

Economie:

In ultimii ani, de cand „curg” ofertele in Barbados, turismul a devenit principala ramura a economiei si principalul contribuabil la P.I.B.-ul national, pozitie ocupata pana nu demult de industria zaharului. De fapt, Barbadosul a fost o tara predominant agricola, iar zaharul era cel mai important produs. Comertul cu servicii constituie 2/3 din economia statului Barbados. Dintre sectoarele comerciale, comertul si turismul sunt cele importante. Barbadosul produce titei brut si gaze naturale, 1/3 din necesarul national, conform statisticilor.

Turism:

Astazi, cu aproape un milion de turisti cazati sau aflati in trecere, ce aleg o vacanta in Barbados drept concediu anual, turismul a devenit principalul angajator si aducator de valuta straina, iar toata atentia este indreptata asupra acestui sector al economiei.

Populatia:

Barbados numara aproximativ 276,600 de locuitori.

Limba:

Limba oficiala este engleza, ceea ce inseamna ca nu vei avea nicio problema in vacanta in Barbados in 2024.

Moneda:

Dolar Barbadian.

Fus orar:

- 4 ore GMT

Etnii:

Negri 93%, Albi 3.2%, Mixt 2.6%, Est-indieni 1%, Alte etnii 0.2%

Religii:

Protestanti 63,4% (Anglicani 28.3%, Penticostali 18.7%, Metodisti 5.1%, Alte religii 11.3%), Romano-catolici 4.2%, Alte religii crestine 7%, Alte religii 4.8%, Atei sau cu religia nespecificata 20.6%

Caracteristicile poporului:

Populatia este vesela si ospitaliera, prin urmare sejurul in Barbados va fi invaluit intr-o atmosfera optimista.

Transport:

Aeroportul din Barbados se numeste Bridgetown Airport Grantley Adams. Este usor sa calatoresti cu mijloacele de transport in comun, cum sunt autobuzele, dar si cu cele private, taxiuri.

Cultura:

Cultura traditionala din Indiile de Vest, alaturi de plajele roz si albe, sunt principalele ingrediente ale vacantei in Barbados. 

Mergi inapoi la sectiunea: Oferte sejur Barbados