Oferte sejur / vacanta Bali 2024 (all inclusive)

Indonezia

Daca esti un iubitor de peisaje naturale, cultura si traditie si mancare delicioasa, cu siguranta o vacanta in Bali va fi pe placul tau. Rezerva chiar acum un sejur in Bali all inclusive si pregateste-te pentru o experienta unica!

Hoteluri la care te poti caza intr-o vacanta Bali 2024

BJR Vacante iti pune la dispozitie o lista ampla cu hoteluri pe care le poti alege in serujul / vacanta in Bali.

1490 rezultate gasite
1490 rezultate gasite

Cum este vremea si care sunt temperaturile medii intr-un sejur Bali 2024?

Mai jos gasesti temperaturile medii lunare de care vei avea parte atunci cand optezi pentru oferte Bali 2024 si pornesti intr-o astfel de excursie.

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

31°

(feb)

31°

(mar)

31°

(apr)

31°

(mai)

31°

(iun)

31°

(iul)

31°

(aug)

31°

(sep)

32°

(oct)

32°

(nov)

32°

(dec)

31°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

23°

(feb)

23°

(mar)

23°

(apr)

23°

(mai)

23°

(iun)

22°

(iul)

21°

(aug)

21°

(sep)

22°

(oct)

23°

(nov)

24°

(dec)

23°

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

28°

(feb)

28°

(mar)

28°

(apr)

29°

(mai)

28°

(iun)

28°

(iul)

27°

(aug)

27°

(sep)

27°

(oct)

27°

(nov)

28°

(dec)

29°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

5

(feb)

3

(mar)

5

(apr)

7

(mai)

7

(iun)

6

(iul)

8

(aug)

8

(sep)

8

(oct)

8

(nov)

7

(dec)

5

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

17

(feb)

17

(mar)

15

(apr)

9

(mai)

6

(iun)

5

(iul)

2

(aug)

1

(sep)

1

(oct)

1

(nov)

5

(dec)

13

umiditate Umiditate relativa

(ian)

78%

(feb)

78%

(mar)

79%

(apr)

78%

(mai)

75%

(iun)

72%

(iul)

60%

(aug)

66%

(sep)

65%

(oct)

64%

(nov)

68%

(dec)

74%

Conditii de intrare in tara – ce trebuie sa stii inainte sa pleci in sejurul / vacanta in Bali 2024 all inclusive

Citeste cu atentie aceste conditii inainte sa pleci in sejurul / vacanta in Bali (2024).

Alte informatii utile pentru un sejur in Bali 2024 all inclusive

Denumita „Dimineata lumii”, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice. Bali este insula celor 1000 de temple, considerata tinutul Domnului.

Cand pleci intr-o vacanta in Bali 2024, trebuie sa stii ca modul de viata traditional de aici a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa, fiind o insula paradiziaca.

Daca mergi in sejur in Bali 2024 (all inclusive / standard) si cauti plajele superbe, trebuie sa te indrepti spre sudul insulei (desi locatia poate parea comerciala, cu multi vanzatori ambulanti).

Daca iti place arta, recomandam vizita centrului cultural Ubud. Acesta este centrul cultural, dar si  artistic din Bali, cu galerii interesante si magazine cu articole de mestesugarit.

In cazul in care esti genul mai aventuros, atunci cand mergi in vacanta in Bali, trebuie sa vizitezi partea de nord. Muntele Abang sau Muntele Batur iti va satisface dorintele. Trebuie sa stii ca urcusul pe Abang poate dura 4 ore si trebuie sa pornesti la 2 dimineata daca vrei sa vezi rasaritul soarelui.

Serujul in Bali all inclusive va fi memorabil, intrucat insula are imaginea specifica vederilor postale, cu plaje albe marginite de palmieri si interiorul cu vegetatie luxurianta. Dansul, muzica, sculpturile in lemn, picturile si papusile descriu viata localnicilor si celebreaza eterna lupta dintre „bine si rau” – esenta acestei insule hinduse.

Pitorescul insulelor contine culturi de orez pe uriase trepte, vulcani care se intrevad printre nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate de apele calde ale Oceanului Indian.

Capitala insulei Bali si cel mai mare oras este Denpasar, cu o populatie de 300.000 de oameni.

In vacanta in Bali, recomandam sa vizitezi Jalan Gajah Mada, principala strada pentru cumparaturi si restaurante. Daca alegi ofertele in Bali 2024 si pornesti in aceasta calatorie, este recomandat un tur al acestei strazi in cursul diminetii, pentru a „lua pulsul” acestui oras, cu mirosurile, culorile si imbulzeala specifica.

Indonezia este una dintre cele mai dinamice regiuni din lume din punct de vedere economic, datorita modernizarii extrem de rapide.

Profita chiar acum de oferte in Bali si porneste intr-o calatorie unica – sejur Bali 2024!

 

Istoric

Intre secolele VII-XI, Java a fost condusa de popoare hinduse, astfel hinduismul s-a raspandit pana in Bali. In secolul XI, Bali a devenit o parte din Regatul din Java de Est. Arta si arhitectura insulei reflecta acesta influenta.

In secolele XII-XIV, Bali a devenit o regiune semiautonoma si cateodata independenta. In secolele XV-XVI, comerciantii musulmani au adus islamul in Java, reusind gradual sa converteasca populatia la islamism.

Imperiul Majapahit se destrama si multi dintre conducatorii, preotii, artistii si invatatorii acestuia fug in Bali, unde se dezvolta o amestecatura unica intre hinduism si religia animistica traditionala.

Primul contact direct cu europenii are loc in 1597, odata cu sosirea unor nave olandeze. In secolele XVII-XX, olandezii au ignorat insula Bali, crezand ca nu ofera un mare potential economic. Japonezii au ocupat Indonezia in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar dupa razboi, indonezienii se opun revenirii olandezilor, care au fost fortati sa se retraga dupa 4 ani de lupte sangerate.

In 1950 Bali devine o parte a Republicii Indonezia cu Sukamaro ca presedinte.

Acum ca detii toate aceste informatii, te poti considera un turist informat, gata de sejurul / vacanta in Bali 2024 – all inclusive sau nu, alegerea iti apartine dintre multele variante Oferte Bali.

Localizare

Cand te interesezi de oferte Bali 2024 si planuiesti o calatorie, trebuie sa stii unde se situeaza aceasta destinatie exotica. Aflandu-se in punctul cel mai estic al insulei Java, Bali este una dintre cele mai frumoase insule din Asia. Impodobita cu recifuri de corali si plaje de palmieri, insula ofera un peisaj unic, cu rauri repezi si terase de orez care se ridica pana aproape de varful unui lant de munti vulcanici, dintre care cel mai inalt este muntele Agung, de 3142 m inaltime.

Gastronomia de care te bucuri in sejurul / vacanta in Bali all inclusive

Nu putem sa evocam Bali fara sa vorbim despre suculenta bucatarie indoneziana. Condimentele joaca un rol foarte important in prepararea mancarurilor. Cand te planuiesti un sejur in Bali, trebuie sa stii ca specialitatile insulei sunt Bakmi si Nas: prima fiind un fel de mancare cu peste, iar cealalta - orez fript cu mici bucati de carne si/sau de creveti si legume, un adevarat deliciu.

Cand alegi oferte in Bali 2024 si pleci in vacanta, recomandam sa gusti si Ayam Betutu, pui umplut la gratar servit cu legume, tapioca si nuca de cococs si Satay, frigarui de pui, peste, vita, servite cu un sos delicios pe baza de arahide si soia.

Caracteristici speciale

Inainte de a fi descoperita de turisti, arta balineza nu era apreciata ca fiind un lucru aparte. Oamenii sculptau sau pictau doar pentru a-si petrece timpul sau pentru ca ei considerau aceste lucruri ca facand parte din viata de zi cu zi. Cand vei merge in vacanta in Bali, vei observa ca acest lucru nu mai este valabil, dovada fiind abundenta de magazine si galerii de arta care se gasesc acum pe insula.

Exista pareri conform carora arta balineza intrece prin nivelul de finete si complexitate arta din oricare alta parte a lumii. Sunt apreciate batikul si ikatul care sunt facute manual in culori vii si forme unice, sculpturile in lemn de tec (de la statuete pana la porti mari de temple), arhitectura templelor hinduse sau a statuetelor idolilor venerati, piramidele de fructe sau de legume pe care le confetioneaza balinezii.

Toate aceste lucruri au un mai mare farmec atunci cand sunt insotite de ritualuri. Specifice sunt ritualurile de inmormantare care sunt facute cu multa munca pentru construirea imenselor sarcofage funerare sculptate in lemn si impodobite cu flori.

Se mai gasesc si alte lucruri care sunt semnificative mai mult prin traditie si credinta, ca de exemplu keris, un pumnal cu mare valoare spirituala, despre care se spune ca are forte magice. Confectionarea lui cere multa atentie, iar in fiecare an se curata si se imbalsameaza intr-un ritual specific.

Teatrul wayang are, de asemenea, o insemnatate spirituala, aratand lupta binelui cu raul.

Muzica gamelan in Bali este diferita de cea din celelalte regiuni ale Indoneziei si acompaniaza teatrele si dansurile balineze. In serujul / vacanta in Bali 2024 all inclusive, vei observa ca dansurile sunt de foarte multe feluri si se practica in fiecare zi, acesta fiind una dintre cele mai frumoase atractii. Specifice sunt acele dansuri in care actorii danseaza in stare de transa.

Kecak este cel mai cunoscut dans in Bali, dar mai sunt multe alte dansuri ca Barong si Rangda, Legong, Baris, Ramayana, Kebyar, Janger, Topeng, Pendet, Sanghyang.

Profita chiar acum de cele mai bune oferte Bali 2024 si rezerva un sejur in Bali minunat!

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!