Oferte Bahamas 2022

Bahamas

Care este topul hotelurilor din Bahamas?

96 rezultate gasite

Orange Hill Beach Inn  

TripAdvisor Traveler Rating
TripAdvisor, nota 3.5
nota 3.5 din 388 evaluari

Nassau, Bahamas, Bahamas  

96 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Bahamas?

Care sunt conditiile de intrare in Bahamas?

Alte informatii despre Bahamas

Descriere generala:

Destinatia numarul unu a americanilor bogati, Bahamas este o destinatie de lux si pentru europeni. Apa este atat de limpede incat masca de snorkeling nu mai este necesara pentru a te bucura de uimitoarea viata marina pe langa nenumaratii recifi coralieri. Frumusetea marii este egalata de plajele acoperite de un fin nisip roz-straveziu. Principalul punct forte al insulelor il reprezinta insa oamenii, care debordeaza de sarm si de ospitalitate, gata oricand sa iti povesteasca despre tara lor, despre istorie, folclorul, cultura si bucataria locala.

Asezare:

Tara este una insulara aflata in Oceanul Atlantic la nord de Cuba si la est de USA si Florida, formata din doua mii de atoli si aproximativ sapte sute de insule.

Capitala:

Capitala Bahamas este Nassau situata pe Insula New Providence.

Suprafata:

Bahamas are o suprafata de aproximativ 13940 km patrati.

Clima:

Datorita apropierii de America de Nord este o zona mai rece decat celelalte insule din Caraibe. In partea de nord este o clima mai umeda si temperata iar in sud mai uscata si mai calda fara variatii de temperatura mari. Anotimpul ploios dureaza din mai pana in noiembrie.

Istorie:

Locuitori pe insula au existat inca din anii 300-400 e.n. In secolul al X-lea aici s-au stabilit indienii Lucayan. In drumul spre Indii Cristofor Columb a gasit acest paradis necunoscut, fiind in 1492 primit cu caldura de locuitorii insulei. La sfarsitul secolului al XVI-lea pirateria a inflorit. In perioada 1717 Bahamas a devenit colonie britanica. In 1973 statul isi castiga independenta si sectorul turistic incepe sa se dezvolte.

Economie:

Turismul reprezinta afacerea cea mai importanta a acestor insule. Nassau, Insula Paradise si Freeport au fost amenajate special pentru a oferi vacante de vis si sunt aproape tot timpul pline de turisti.

Turism:

Primele decenii de libertate au fost marcate de o dezvoltare turistica timida. Abia la inceputul anilor nouazeci, investitiile de miliarde de dolari ale magnatilor din America au adus aceasta parte a lumii in atentia turistilor. In ultimii zece ani acest segment economic a cunoscut o adevarata explozie determinand o notorietate greu de egalat pe mapamond. Astazi, Bahamas este destinatia de vis pentru orice turist de pe planeta. 

Populatie:

Bahamas are o populatie de peste 300 000 locuitori.

Limba:

Limba oficiala este engleza.

Moneda:

Dolarul Bahamian este echivalent cu dolarul american si divizat in 100 centi.

Fus orar:

-5 ore, -4 ore (ora de vara) fata de GMT.

Etnii:

Etniile in procente stau astfel: 85 % Negri, 12 % Europeni, 3 % alte.

Religii:

Aproximativ 95% sunt crestini (romano-catolici,  anglicani,  alti protestanti )

Caracteristicile poporului:

Ospitalitatea localnicilor este bine-cunoscuta, iar prin programul Ministerului Turismului din Bahamas care se intituleaza "Om catre om" veti afla mai multe despre bogatul folclor indigen, despre temutii pirati care au cutreierat in trecut aceste tinuturi si veti avea sansa sa legati prietenii de-o viata.

Transport:

Aeroportul international Nassau este situat la 16 km distanta de vestul orasului, iar aeroportul international Freeport este situat la doar 5 km distanta de oras. Cat priveste autobuze exista doar pe insulele mari. Pe insulele mici nu exista mijloace de transport in comun. Daca sunteti presati de timp ar trebui sa apleati la taxi deoarece autobuzele de multe ori au programele depasite.

Gastronomie:

 

Indiferent de locul în care vă aflaţi, nu vă va fi greu să găsiţi restaurante ce servesc mâncare tradiţională şi fructe proaspete de mare la preţuri rezonabile. Fructele de mare sunt o mostră a meniului bahamian. Conch (pronunţat „konk”) este un fel de moluscă. Este delicioasă proaspătă, negătită; este renumită pentru pretinsele sale proprietăţi afrodisiace. „Homarul de stânca” bahamian este o specie ţepoasă fără cleşti, ce se serveşte fiert, tochitură, sau în salate. Alt ingredient important în Bahamas este nuca de cocos. Palmierii de cocos cresc în abundenţă în Bahamas, iar nuca este ingredientul cel mai obişnuit în deserturi. Se foloseşte în tarte, prajituri, placinte, budinci, îngheţată, iar deseori adăugată aproape pe orice. Gastronomia Insulelor Bahamas nu este niciodată plictisitoare. Întodeauna picantă, aromată, a fost puternic influenţată de bucătăria Americii de Sud.

Conditii calatorie: