Oferte sejur / vacanta Albania 2024

Albania

Sezonul vacantelor deja a inceput, asa ca nu mai amana momentul si rezerva-ti o vacanta in Albania (2024) de neuitat. Aceasta destinatie te intampina cu o multime de atractii turistice si te invita sa pasesti in Paradis: natura salbatica, aer mediteranean, plaje cu nisip fin ce ”tivesc” baza muntilor inalti, cu aspect dramatic.

Profita de ofertele pentru Albania si vei descoperi o tara ca niciuna alta, ce iti va oferi sentimentul ca natura e nealterata si respectata. Un sejur in Albania este ideal pentru toti cei care-si doresc un concediu care sa le garanteze un plus de intimitate si liniste.

Topul hotelurilor pentru o vacanta in Albania 2024

O vacanta in Albania este alegerea ideala atat pentru indragostiti, pentru cei pasionati de calatorie si aventura, cat si pentru familiile cu copii. Pozitionata in apropierea Romaniei, o vacanta in Albania presupune un buget redus comparativ cu alte destinatii, insa cu siguranta iti poate oferi relaxare si buna-dispozitie la cele mai inalte standarde.

Ofertele pentru Albania in materie de hoteluri sunt generoase, asa ca poti gasi locatia adaptata stilului tau de calatorie, cat si bugetului de care dispui. Agentia de turism BJR Vacante iti propune o gama extinsa de hoteluri, astfel incat sa fii sigur ca te vei bucura de un sejur in Albania de lux.

333 rezultate gasite

Hotel Bora Bora  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Ceko (Sarande)  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Iliria  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Keos (Sarande)  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Kompleks Joni  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Mano  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

Hotel Mediterrane  

Saranda / Sarande, Albania, Albania  

333 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni de vizitat intr-o vacanta in Albania?

Care sunt conditiile de intrare in tara atunci cand mergi intr-o vacanta in Albania?

Alte informatii necesare intr-un sejur in Albania

Asezare

Albania se invecineaza cu Muntenegru la Nord, Kosovo la Nord - Est, Macedonia la Est si Grecia la Sud. Se afla la mai putin de 72 km de Italia, de care o desparte stramtoarea Otranto ce leaga Marea Adriatica de Marea Ionica.

Suprafata

28.748 km²

Clima perfecta pentru vacante in Albania?

Clima Albaniei este tipic mediteraneana, cu veri fierbinti, uscate, si ierni reci si umede. Verile pot fi arzatoare in zonele interioare, spre deosebire de regiunea de coasta care beneficiaza de racoarea brizelor marine. Cele mai multe precipitatii cad in lunile de iarna, motiv pentru care aceasta perioada a anului este una deosebit de rece. In munti poate fi extrem de frig, cu zapada abundenta.

Istorie

"POPORUL ALBANEZ si-a croit drumul drumul in istorie cu sabia in mana", proclama preambulul Constitutiei staliniste a Albaniei din 1976. Albania este o democratie parlamentara, aflata in tranzitie catre economia de piata.

Economie

Economia Albaniei a trecut la inceputul anilor 1990 printr-o dificila tranzitie de la economia centralizata si planificata din timpul comunismului la o economie deschisa de piata.

Populatie

2.831.741 de locuitori

Limba

Limba oficiala este albaneza, insa multi albanezi vorbesc italiana, greaca, franceza, germana, engleza.

Moneda

Lek albanez (ALL)

Fus orar

+1 GMT (-1 ora fata de ora Romaniei)

Etnii

Albanezi 82,6%

Greci 0,9%

Macedoneni 0,2%

Muntenegreni 0,01%

Aromani 0,30%

Rromi 0,3%

Egipteni balcanici 0,1%

Alte etnii 2.644 0,1%

Religii

Musulmani (58.79%), crestini (17%), alte grupari religioase (25%)

Transport – Sejur Albania

Circulatia se desfasoara pe partea dreapta a drumului. In cazul in care alegi sa mergi in vacanta in Albania cu masina, trebuie sa stii ca este obligatorie „cartea verde” de asigurare internationala auto. Cu toate ca regulile de circulatie sunt similare celor din Romania, in general, acestea nu sunt respectate de catre conducatorii auto din Albania (se trece pe rosu la semafor, se circula pe contrasens, nu se acorda prioritate de dreapta etc.). In cazul in care alegi sa mergi in sejur in Albania cu autoturismul, este necesar sa fii prudent la volan.

In Tirana si orasele municipiu, parcarea in zonele centrale se face cu dificultate. Exista parcari cu plata pazite, unde autoturismele se afla, in principiu, in siguranta.

Gastronomie

O vacanta in Albania va fi un festin culinar. Toate alimentele pe care le vei manca aici vor fi bio, deoarece putine sunt importate din alte tari. Albanezii iubesc sa manance in restaurante, asa ca vei gasi la tot pasul cantine de familii si bufete, in care vei putea servi mancaruri traditionale. Mesele albaneze incep, de obicei, cu salate si branzeturi, insotite de paine si sos de smantana. Apoi, urmeaza preparatele din carne si peste. Mielul si capra sunt preferate, iar pe langa popularul gratar, carnea este servita cel mai adesea sub forma de tocana.

Mancarea populara se numeste tave dheu me mish si este preparata intr-o oala de lut. Aceasta contine carne, branza, cascaval, rosii si este o mancarea ce hraneste stomacul si incalzeste… sufletul.

Un sejur in Albania va fi Raiul pe pamant pentru iubitorii de dulciuri. Aici te vei putea rasfata cu preparate cu miere si nuci, servite alaturi de o cafea turceasca sau un espresso italian.

Bautura nationala a albanezilor este rachiul (palinca de struguri).