Oferte Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)

Turcia

Ce poti vizita si face in regiunea Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)?

Obiective turistice

Regiunea Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)

Excursie pe Insula Samos

Orasul antic Efes

Parcul National Dilek

Plimbare cu vaporul

Localitatea Kusadasi

Adaland

Baia turceasca

Horse Safari

Jeep Safari

Regiunea Antalya

Pamukkale

Regiunea Istanbul si imprejurimi

Baia Turceasca

Cum este vremea in Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi), (Turcia) si care sunt temperaturile medii?

In Kusadasi verile sunt scurte, fierbinti si aride, iar iernile lungi, ploioase si partial innorate. Cele mai mari temperaturi se regasesc in lunile de vara (iunie, iulie august), culminand cu luna augiust cu cea mai ridicata temperatura si aerul cel mai uscat.

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

14°

(feb)

15°

(mar)

16°

(apr)

20°

(mai)

24°

(iun)

28°

(iul)

31°

(aug)

31°

(sep)

27°

(oct)

23°

(nov)

19°

(dec)

16°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

(feb)

(mar)

(apr)

13°

(mai)

16°

(iun)

20°

(iul)

22°

(aug)

22°

(sep)

20°

(oct)

16°

(nov)

13°

(dec)

10°

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

17°

(feb)

16°

(mar)

16°

(apr)

17°

(mai)

19°

(iun)

21°

(iul)

23°

(aug)

25°

(sep)

24°

(oct)

22°

(nov)

20°

(dec)

18°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

4

(feb)

5

(mar)

6

(apr)

8

(mai)

10

(iun)

12

(iul)

12

(aug)

11

(sep)

10

(oct)

8

(nov)

6

(dec)

4

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

14

(feb)

11

(mar)

10

(apr)

6

(mai)

5

(iun)

1

(iul)

0

(aug)

0

(sep)

1

(oct)

6

(nov)

9

(dec)

14

umiditate Umiditate relativa

(ian)

73%

(feb)

70%

(mar)

68%

(apr)

66%

(mai)

65%

(iun)

61%

(iul)

59%

(aug)

61%

(sep)

64%

(oct)

68%

(nov)

72%

(dec)

73%

Care sunt conditiile de intrare in Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)?

Alte informatii despre Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)

Asezare:

Tarmurile de la Marea Egee au printre cele mai frumoase, plaje, cu ape limpezi si peisaje magnifice. Regiunea turistica corespunde tarmului Marii Egee, cu cele mai importante orase-statiuni de interes turistic: Kusadasi, Izmir si Didim.

Zone turistice:

Zonele de interes turistic din  aceasta regiune, sunt orasele statiuni de pe litoralul Marii Egee, orase ca si Kusadasi, Izmir, Didim, Canakkale.

In apropiere de Kusadasi, se pot vizita ruinele orasului Efes, unul dintre cele mai importante orase din Asia Mica, in apropierea caruia se presupune ca s-ar fi descoperit mormantul Sf. Apostol Ioan. Tot aici se poate vizita Casa Fecioarei Maria, Cetatea Bizantina, si ruinele templului zeitei Artemis.

Istoria orasului Izmir isi are radacinile de acum 3000 de ani, i.Hr, atunci fiind consacrata ca si o asezare troiana, la aproape 3 km de noul oras. Printre obiectivele ce merita vizitate raman, Apeductele Romane, Telefericul, Fortareata din Catifea (Katifekale), Districtul Asansor si Piata Konak. Dezvoltarea zonei de tarm, a avut un impact pozitiv asupra vietii de noapte in Izmir, multe cafenele, restaurante fiind amplasate in zona de promenada Kordon.

Orasul Didim a fost populat inca din Neolitic, facandu-se cunoscut datorita constructiei sanctuarului dedicat zeului Apollo. Plajele insorite, ruinele arheologice si traditiile din aceasta zona, sunt pricipalele atractii ale orasului, concurand in ultimii ani cu Bodrum si Kusadasi. Templul lui Apollo, parcul acvatic din Didim, Baile turcesti si , ruinele orasului antic Milet, sunt printre punctele de interes turistic care trebuie vizitate aici.

Pentru ce e renumita:

Tarmul Marii Egee, cu statiunile aferente acesteia, sunt renumite, pentrul plajele insorite, pentru vestigiile arheologice, modalitatea de a imbina istoria antica cu contemporanul si luxul, traditiile locale si centrele comerciale.

Gastronomie:

In bucataria turceasca se intalnesc traditii culinare asiatice ce sunt combinate cu cele meditaraneene, preparate reprezentative sunt: doner kebab, shish kebab, baclava, rahat turcesc - lokum, halva. Fructele sunt folosite foarte mult in preparatele cu carne, precum rodia, smochinele, curmalele, prunele. Se consuma foarte mult pepene rosu, Turcia fiind printre primele locuri la exportul acestuia, citricile, rodiile. De asemenea, specifice zonei sunt mancaruile de musaca cu vinete, salatele de legume cu diverse verdeturi si masline, datorita culturilor extinse de maslini in zonele acestea de tarmuri.

Limba:

Turca (oficiala), kurda, araba,armeana si greaca

Moneda:

Lira turceasca (moneda oficiala), euro si dolari (monede acceptate)

Fus orar:

+2ore GMT

Etnii:

Turci, kurzi, armeni, greci

 Religie:

Islamism 98%, crestinism, iudaism

Incepem Maratonul Promotiilor lunii Aprilie!