Croaziera Egipt din orasul Hurghada

orasul Hurghada, Hurghada, Egipt

Completeaza data de plecare, numarul de persoane si varstele pentru a verifica preturile si disponibilitatea la hotelul Croaziera Egipt.

Detalii cazare

Itinerariu: Hurghada - Aswan - Komodo - Edfu -Luxor

Ziua 8. Hurghada – Bucuresti

Va avea loc transferul către aeroportul din Hurghada unde ne vom îmbarca în cursa charter către Otopeni .

 


Ziua 7: Luxor - Hurghada

Se va lua micul dejun devreme, ulterior ne vom îmbarca în autocarul/autobuzul care ne va transfera în Hurghada la Hotel Sfinx  sau similar. Timp liber la dispoziția dumneavoastră pentru restul zilei.


Ziua 6: Luxor
După servirea micului dejun, se va acosta pe malul vestic la Nilului unde ne vom bucura de o excursie în Valea Regilor, cunoscută pentru mormitele faraonilor și regilor egipteni. De asemenea vom vizită Templul Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului, la Deirel-Bahari și Coloșii din Memnom.   Prânzul va fi luat la bordul vasului de croazieră, ulterior acestuia se va vizita și malul estic al Nilului pentru a vizita templul Karnack,  un complex religios dedicat zeului Amon-Ra și Templul Luxor.   Pentru egiptenii din Antichitate, Karnak era “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desăvârșit”, așa cum l-au numit egiptenii din Antichitatate și se vede de ce. Deși este o ruină, a rămas spectaculos. Este posibil să fie cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. A fost clădit în mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generații succesive de faraoni, creând o colecție de sanctuare, chioșcuri, piloni și obeliscuri, care constituie o vastă arhivă în aer liber a istoriei scrise în piatră. În epoca de glorie din vremea Regatului Nou, între 1550 și 1609 ȋ.Hr,Teba era capitală atotputernică a Egiptului, iar Karnak – inima țării.   Cina va fi luată la bordul vasului de croazieră.
Ziua 5: Kom Ombo-Edfu-Luxor
În dimineața următoare vom lua micul dejun la bordul vasului de croazieră, apoi vom naviga pe Nill în nordul țării către Luxor. Dar până când vom ajunge la destinație vom efectua o oprire la Templul Kom Ombo. Acesta este o locație atipică, fiind un templu dublu, jumătatea sudică fiind închinată zeului Horus cel Bătrân, împreună cu Tesenetnofret sau Bună Sora. Templul a fost ridicat între anii 187-47 i.e.n, în timpul dinastiei Ptolemeilor.    Prânzul se va lua la bordul navei, urmând ulterior să continuăm călătoria către situl arheologic din Edfu. Orașul este renumit pentru templul lui Horus-cel mai bine păstrat templu egiptean, construit în timpul domniei, ultimei suverane a Egiptului antic, Cleopatra a VII-a, între anii 237—57 i.Hr. Acest oraș antic, conține multe elemente ale Egiptului Antic și este mult mai interesant decât templul Ptolemeic. În aproprierea așezării se regăsesc piramidele din gresie roșie al cărui scop nu a fost încă elucidat. Denumirea orașului provine de la numele a două temple: Dendera, care este încă excavat și Typhonium care reprezintă o anexă a primului menționat, și ale cărui statui reprezintă nașterea și educația tânărului zeu Horus, ai cărui părinți au fost Noum și Athor. Legendele locale spun că această zona era ocrotită de însuși Horus.   După aceste vizite se navighează către Luxor, urmad ca cina și cazarea să aibă loc la bordul vasului.
Ziua 4: Hurghada - Aswan
După micul dejun, ne îmbarcăm dimineață devreme pe vasul de croazieră Nile Tresure 2 sau pe un vas similar cu acesta, pentru o călătorie în antichitate, către Aswan.   Orașul a fost de-a lungul timpului, unul dintre cele mai importante centre comerciale în drumul caravanelor de unde se exploata renumitul granit roz. Localizându-se în punctul cel mai sudic al Egiptului, situându-se de-a lungul celor mai frumoase întinderi ale Nilului, larg, verde și cu unele insule, cu dealuri deșertice înalte, Aswan este renumit că o stațiune foarte căutată pentru că mai la sud de oraș încep pragurile Nilului.   În această zi de asemenea, vom vizită Barajul Înalt din Aswan, are 3600 de km lungime,980 de metri lățime și 110 metri înălțime în punctul sau cel mai înalt. De asemena acest baraj, ține în spatele său, apele râului Nasser și formează cel mai mare lac artificial din lume. Aici sunt stocate apele pentru irigații și întreagă energie electrică a Egiptului.   Păstrând același format, putem admira în această după amiază, Obeliscul Neterminat. Acesta este cel mai mare obelisc pe care egiptenii antici l-au sculptat vreodată. Lungimea obeliscului trebuia să fie de aproximativ 37 de metri dar se presupune că anticii egipteni l-au abandonat deoarece era imposibil să-l mute sau să îl așeze pe verticală țînând cont de faptul că un asemenea bloc de granit cântărește aproximativ 1000-1200 tone. Nu se poate estima perioada în care a fost creat dar se presupune că a fost conceput în epoca reginei Hatshepsut.   Ca și excursie opțională vă recomandăm Templul Philae, templu construit în timpul domniei lui Nectanebo I în perioada 380-362 i.e.n., închinat zeiței Isis. De asemena, aici putem găși ruine ce datează din regatul Ptolemeic, în special din timpul lui Ptolemeu al ÎI-lea Filadelf, al lui Ptolemeu al V-lea Epifalm, și a lui Ptolemeu al VI-lea Filometru (282-145 I. Hr) dedicate zeului Ammon-Osiris.   În cazul în care nu doriți această excursie opțională puteți să va bucurăți de timp liber în cadrul vasului de croazieră. Cina și cazarea au loc la bordul vasului de croazieră.    
Ziua 3: HURGHADA

Ziua a treia începe cu micul dejun unde din nou ne vom putea bucura de relaxare la Marea Roșie. De asemenea vă propunem, opțional un safari în cadrul căruia vom avea o experiență unică cu ATV-ul și cu Buggy-ul printre dunele aurii ale impunătorului deșert și de tabăra de beduini. 


Ziua 2: HURGHADA

Ziua a doua începe cu micul dejun și apoi ne vom putea bucura de relaxare la plajă sau cumpărături . De asemenea vă propunem, opțional, o croazieră pe Marea Roșie, unde veți avea posibilitatea de a face snorkeling, admirând recifele de corali și celelalte viețuitoare marine.


Ziua 1: Bucuresti – Hurghada

Aventura noastra începe dimineață pe aeroportul din Otopeni, unde ne pregătim de îmbarcare în zborul charter către Hurghada. După aterizare, ne vom urca în autobuzul nostru ce ne va transfera la hotelul din Hurghada. După check-in avem timp liber pentru relaxare.




Nume cazare de la furnizor: Croaziera Egipt

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.

Ce poti vizita si face in statiunea orasul Hurghada 2024?

Obiective turistice orasul Hurghada

Regiunea Aswan

Abu Simbel

Regiunea Cairo si imprejurimi

Moscheea din Alabastru

Sfinxul din Giza

Regiunea Luxor

Templele din Karnak

Localitatea Alexandria

Biblioteca din Alexandria

Citadela Qait Bey din Alexandria

Localitatea Alexandria

Gradinile si Palatul Montazah

Localitatea Cairo

Bazarul Khan al Khalili

Muzeul de Egiptologie

Localitatea Cairo

Muzeul National al Egiptului

Localitatea Luxor

Templul lui Hathor

Templul Luxor

Valea Regilor

Localitatea Sharm El Sheikh

Piramidele din Giza

Cum este vremea in Hurghada (Egipt) si care sunt temperaturile medii?

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

22°

(feb)

23°

(mar)

25°

(apr)

27°

(mai)

30°

(iun)

32°

(iul)

33°

(aug)

34°

(sep)

32°

(oct)

30°

(nov)

27°

(dec)

24°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

14°

(feb)

14°

(mar)

16°

(apr)

19°

(mai)

23°

(iun)

25°

(iul)

26°

(aug)

27°

(sep)

25°

(oct)

23°

(nov)

19°

(dec)

16°

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

22°

(feb)

21°

(mar)

22°

(apr)

23°

(mai)

25°

(iun)

26°

(iul)

27°

(aug)

28°

(sep)

27°

(oct)

27°

(nov)

25°

(dec)

24°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

7

(feb)

8

(mar)

9

(apr)

10

(mai)

11

(iun)

10

(iul)

10

(aug)

10

(sep)

10

(oct)

10

(nov)

8

(dec)

8

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

0

(feb)

0

(mar)

0

(apr)

0

(mai)

0

(iun)

0

(iul)

0

(aug)

0

(sep)

0

(oct)

0

(nov)

0

(dec)

0

umiditate Umiditate relativa

(ian)

53%

(feb)

51%

(mar)

51%

(apr)

52%

(mai)

51%

(iun)

52%

(iul)

54%

(aug)

52%

(sep)

54%

(oct)

55%

(nov)

56%

(dec)

54%

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de orasul Hurghada?

1. International (orasul Hurghada, Egipt)

2 km

2. Sharm El Sheikh Intl (Sharm El Sheikh, Egipt)

102 km

3. El Tor (Tour Sinai City, Egipt)

112 km

4. International (Saint Catherine, Egipt)

164 km

5. International (Marsa Alam, Egipt)

198 km

6. International (Luxor, Egipt)

202 km

7. Asyut (Asyut / Assiut, Egipt)

275 km

8. Taba International (Taba, Egipt)

279 km

9. Eilat (Eilat, Israel)

281 km

10. Wedjh (Wedjh, Arabia Saudita)

286 km

11. King Hussein Intl (Aqaba, Iordania)

289 km

Care sunt conditiile de intrare in Egipt?

Sarbatorim 28 de ani de aventuri si excelenta in turism !