Casa Azara din Cavnic

Cavnic, Maramures, Maramures, Romania

Detalii cazare

Situată la poalele muntelui Gutâi, în oraşul Cavnic, la 30 km de Baia Mare, la 20 km distanţă de staţiunea Ocna Şugatag, la 50 km de Sighetu Marmaţiei și la 30 km de frumoasa Mănăstire Bârsana. Această pensiune din Cavnic vă aşteaptă cu drag să-i treceţi pragul. Aveţi posibilitatea de a petrece momente de relaxare şi timp liber într-un frumos peisaj montan, de a practica sporturile de iarnă ski alpin şi săniuş, de a-i descoperi tradiţiile şi obiceiurile locale.

Amplasată în poiana Brazilor, la 6 km distanţă de pârtia de ski, Casa Azara vă aşteaptă cu 7 camere de cazare, dintre care două cu baie proprie şi balcon, iar 5 camere cu două băi pe hol. Pensiunea din Cavnic vă pune la dispoziție 18 locuri de cazare.

În spatele casei, grădina este înconjurată de o frumoasă pădure de brazi, care odinioară purta numele de Grădina Regelui în care puteţi descoperi prin drumeţii rezervaţia de lariţă (brad roşu). Beneficiind de o zonă nepoluată, cu aer proaspăt, ozonat, în localitate se pot face drumeţii şi excursii în toate cele patru anotimpuri. Iarna, pe lângă practicarea sporturilor (ski, săniuş, tubing, lenker – sanie cu volan), puteţi participa la Serbările Zăpezii, Serbarea Lenkerului şi numeroase concursuri de ski, iar de Crăciun, obiceiul brondoşilor, unic în România, ce datează de sute de ani, atrage anual tot mai mulţi turişti în pensiunile din Cavnic.

Vara, graţie traseelor turistice amenajate, puteţi găsi în pădurile înconjurătoare ciuperci şi fructe de pădure specifice sezonului: fragi, afine, zmeură, mure, coacăze. În lunile de vară Casa Azara vă aşteaptă şi în staţiunea Ocna Şugatag, peste drum de baza de tratament, unde vă oferă patru camere de cazare, grădină şi spaţiu de joacă pentru copii.

Cazare Cavnic vă oferă câteva informaţii despre localitatea Cavnic: situat la poalele muntelui Gutâi, într-un mirific peisaj montan, pe cursul superior al râului cu acelaşi nume, la o altitudine ce variază între 550 m şi 1050 m, oraşul Cavnic este atestat din 1336, sub denumirea de Capnic.

La Cavnic a existat până acum câţiva ani cea mai mare şi bogată mină de metale neferoase din regiune. Stâlpul tătarilor, monument istoric ridicat în memoria celor ce au oprit invazia tătară din 1717 reprezintă unul dintre principalele obiective turistice ce pot fi admirate la Cavnic. Ruinele unei topitorii de aur din secolul XIX de la “Logolda”, una dintre cele mai moderne din Europa la acea vreme, pot fi văzute de asemenea.

Pârtiile de ski de la “Icoana” şi “Roata” oferă turiştilor atât iarna, cât şi vara momente de neuitat pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pe perioada de vară, “SuperSki” oferă pârtie artificială practicanţilor de ski, snowboard şi tubing. Iubitorii de drumeţii au posibilitatea de a fi asistaţi de salvamont, ghid montan atestat şi instructor de ski.

Cazare Cavnic prezintă serviciile oferite de Casa Azara.

La intrarea în casă, din hol pe partea stângă este o sală pentru servit masa cu o capacitate de 20 de locuri dotată cu veselă, tacâmuri, pahare și televizor, precum și cu presou pentru prepararea cafelei, ceaiului. Tot din hol se urcă pe o scară din lemn la primul etaj într-un hol de 20 mp, unde se află fotolii și o combină frigorifică pusă la dispoziția clienților.

Două camere de la primul nivel sunt dotate cu pat dublu, o cameră cu pat matrimonial, iar alte două cu pat dublu și câte un fotoliu-pat. Toate camerele au în componență televizor, masă și două scaune, două noptiere și cuier. Din același hol se intră în cele două băi cu vas WC, chiuvetă, dulăpior, oglindă și cabină de duș cu cadă înaltă. Din holul primului etaj se urcă pe o scară de lemn la mansardă, unde se găsesc două camere.

Camera din stânga, dotată cu pat dublu, două noptiere, o masă, două scaune, cuier și televizor, are ieșire în balcon și sală de baie proprie cu vas WC, chiuvetă, dulăpior, oglindă și cadă de duș.

Camera din dreapta de la mansardă este dotată cu pat dublu și o canapea extensibilă de două persoane, televizor, masă și două scaune, două noptiere și cuier, sală de baie proprie cu cadă de duș, dulăpior, chiuvetă, oglindă și vas WC.

Casa are încălzire centrală și apă caldă, la orice oră. În grădina din spatele casei sunt posibilități de a prepara și servi masa, de relaxare și plimbare în aer liber, loc de joacă pentru copii.

Cazare Cavnic vă oferă cele mai atractive şi vizitate obiective turistice din judeţ şi din localitatea Cavnic, unde Casa Azara vă aşteaptă să-i treceţi pragul în orice zi din an.

Maramureş, tărâm legendar, care odinioară era locuit de dacii liberi vă oferă azi posibilitatea de a-i descoperi frumuseţile, de a-i admira locurile şi de a-i cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile. Aşezat în nord-vestul României, Maramureşul, cu zone de relief diferite (Munţii Gutâi, Ţibleş, Oaş, Rodnei, cu depresiuni, zone colinare sau de şes, cu râurile-i cunoscute (Tisa, Iza, Mara, Cosău, Lăpuş, Cavnic, Săsar etc.), cu subsolu-i bogat în zăcăminte de aur, argint, cupru, zinc şi care odinioară, prin minele de metale neferoase din Cavnic, Borşa, Baia Sprie, Baia Mare, Nistru, Ilba, Herja constituiau mândria României şi îmbogăţeau tezaurul românesc şi cu zestrea-i etno-culturală reprezintă una dintre cele mai vizitate regiuni ale ţării.

Maramureşul cuprinde patru zone folclorice: Maramureşul istoric, Lăpuş, Chioar şi Codru şi oferă o varietate etnică de tradiţii şi obiceiuri, de costume populare ce diferă de la o localitate la alta. Municipiile Baia Mare şi Sighetu-Marmaţiei cu muzeele de etnografie şi muzeul satului, muzeul de mineralogie (unic în Europa), memorialul durerii (închisoarea comunistă), Cimitirul vesel din Săpânţa, mănăstirile Rohia şi Bârsana, precum şi toate bisericile de lemn – monument istoric din aproape toate satele maramureşene, de la cea mai veche biserică ortodoxă de lemn din ţară (1364, de la Ieud) şi până la cele mai înalte biserici de lemn din lume (Şurdeşti, Bârsana, Săpânţa), vă aşteaptă să le vizitaţi.

În toate cele patru anotimpuri, Maramureşul găzduieşte patru mari festivaluri de folclor: primăvara – Tânjaua de pe Mara la Hoteni, vara – Hora de la Prislop la Borşa, toamna – Sărbătoarea castanelor la Baia Mare şi iarna – Festivalul de datini şi obiceiuri la Sighetu-Marmaţiei, în a treia zi de Crăciun, iar brondoşii din Cavnic pot fi văzuţi şi admiraţi în cele trei zile de Crăciun, obicei ce datează de secole, semnificaţia lor fiind alungarea duhurilor rele din case şi localitate.Nume cazare de la furnizor: Casa Azara 2**

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.